انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: حل شد: نصب firefox  (دفعات بازدید: 8786 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 279
حل شد: نصب firefox
« : 17 خرداد 1389، 12:34 ب‌ظ »
من firefox-3.6.3-2.tar.bz2 رو دانلود کردم و مراحل زیر رو واسه نصبش انجام دادم
sudo -s
cd ~/Desktop
tar -xjf firefox-3.6.3-2.tar.bz2
apt-get install firefox-3.6.3-2.tar.bz2

ولی نصب نشد!! چرا؟ :(
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1389، 08:12 ب‌ظ توسط Samane »
امیدوارم همیشه بروز باشید!

آفلاین pooria892

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
پاسخ به: نصب firefox
« پاسخ #1 : 17 خرداد 1389، 12:59 ب‌ظ »
اون بسته رو از کجا دانلود کردید؟ اگه از خود سایت mozilla دانلود کردید باید بگم که اون بسته کامپایل شدس و احتیاج به نصب نداره. فقط کافیه اونو باز کنید (همون tar -xjf firefox-3.6.3-2.tar.bz2) و یه فایلی به اسم firefox رو اجرا کنید. اگه مشکلی وجود نداشته باشه فایرفاکس اجرا میشه.
در مورد نصب نرم افزار ها هم بهتره یه سری به wiki بزنید. برای نصب نرم افزار با ابزارهایی مثل apt-get باید به اینترنت وصل باشید تا خودش از جاهای مشخصی (که بهشون میگن مخازن) فایل رو دانلود و نصب کنه. یعنی به صورت آفلاین نمی تونید از این دستور استفاده کنید

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 17 خرداد 1389، 02:35 ب‌ظ »
اون بسته رو از کجا دانلود کردید؟ اگه از خود سایت mozilla دانلود کردید باید بگم که اون بسته کامپایل شدس و احتیاج به نصب نداره. فقط کافیه اونو باز کنید (همون tar -xjf firefox-3.6.3-2.tar.bz2) و یه فایلی به اسم firefox رو اجرا کنید. اگه مشکلی وجود نداشته باشه فایرفاکس اجرا میشه.
در مورد نصب نرم افزار ها هم بهتره یه سری به wiki بزنید. برای نصب نرم افزار با ابزارهایی مثل apt-get باید به اینترنت وصل باشید تا خودش از جاهای مشخصی (که بهشون میگن مخازن) فایل رو دانلود و نصب کنه. یعنی به صورت آفلاین نمی تونید از این دستور استفاده کنید
اتفاقا من همین چند خط کد هم بلد نبودم بنویسم از تو ویکی و سایتهای  دیگه گشتم  و پیدا کردم. تازه آنلاین هم بودم!
درضمن اسم فایر فاکس هرجا داشت زدم ولی فایل اجرایی نبودند. ۲سوال:
1. پسوند فایل اجرایی چیه؟
2. باید خودم با chmod ---> execute کنم تا اجرا شه؟

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
« پاسخ #3 : 17 خرداد 1389، 03:24 ب‌ظ »
فایل‌های اجرایی اینجا پسوند ندارند( یعنی اینجا کلا پسوند در حد دکور هست، در مورد فوایدش هم اگر خواستید توضیح می‌دم!)
اما فایل اجرایی فایرفاکس یکی از دو دستور زیر رو اجرا کنید(در فولدری که Extract کردید):
sh run-mozilla.shیا

./firefoxموفق باشید!

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #4 : 17 خرداد 1389، 03:29 ب‌ظ »
در لینوکس فایل های اجرایی مثل ویندوز نیستند
مثلا بسته های نرم افزاری در اوبونتو کلا دبیان بیس ها پسوندشون .deb هست و با دوبار کلیک روشون نصب میشن ( البته دپنسی هاش باید نصب باشه ( این دپنسی ها یه سری برنامه هایی هستند که قبل از نصب نرم افزار اصلی باید نصب شده باشند ))
یه سری دیگه با پسوند sh  هستند که از ترمینال اجرا میشن با دستور sh ./filename یا sh filename
شما هم اگه به اینترنت وصلی ( که حتما هستی وگرنه FF می خوای چیکار )
بهتره با استفاده از مخازن عظیم اوبونتو اقدام به نصب برنامه هایی مثل فایر فاکس بکنی
sudo apt-get install firefoxخودش فایر فاکس و تموم پیشنیاز هاش رو دانلود میکنه

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 17 خرداد 1389، 04:42 ب‌ظ »
eman و caesar : 
من کارایی که گفتید  رو انجام دادم ولی متاسفانه درست نشد! شاید واسه اینه که اوبنتو من سوپر2008 و یه نمه حتما قدیمیه!

ببخشید منظور از دینسی = پکیج هاشه؟
« آخرین ویرایش: 17 خرداد 1389، 04:52 ب‌ظ توسط Samane »

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
« پاسخ #6 : 17 خرداد 1389، 06:54 ب‌ظ »
برای نصب فایرفاکس از باینری بهتره که اون رو به مسیر opt/ منتقل و سپس برای فایل اجرایی firefox یک launcher بسازی.
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 17 خرداد 1389، 09:05 ب‌ظ »
برای نصب فایرفاکس از باینری بهتره که اون رو به مسیر opt/ منتقل و سپس برای فایل اجرایی firefox یک launcher بسازی.
opt من پرید!
دقیقا کاری رو که گفته بودید رو انجام دادم و فایرفاکس رو move کردم به opt ... هیچ خطایی نگرفت ولی وقتی اومدم launcher بسازم دیدم فایرفاکس unpack هنوز رو دسکتاپ و opt هم تو root نیست، hidden هم نبود! :(
جالبه!!  :o

آفلاین pooria892

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
« پاسخ #8 : 17 خرداد 1389، 09:56 ب‌ظ »
این بسته احتیاج به نصب نداره. بعد از اینکه بسته رو باز کردید با دستور cd به اون پوشه برید و بزنید:
./firefoxتو خط فرمان هم برای اینکه راحتتر باشی اینو بدون که لازم نیست که همه اسم فایل رو تایپ کنید. چند حرف اولش رو تایپ کنید و کلید tab رو بزنید، خودش بقیشو می نویسه :)
اگه مشکلی وجود نداشته باشه باید اجرا شه و اگه مشکلی وجود داشته باشه پیغام خطا میده و میگه مشکل از کجاست. اگه خطایی داد اونارو اینجا بذارید ببینیم مشکل از کجاست :)

بعد از اینکه تونستید فایرفاکس رو اجرا کنید، می تونید پوشه فایرفاکس رو یه جایی کپی کنید و از فایل firefox یه launcher (همون shortcut ویندوز) بگیرید تا دفعه های بعد راحت تر اونو اجرا کنید

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #9 : 17 خرداد 1389، 10:16 ب‌ظ »
opt من پرید!
دقیقا کاری رو که گفته بودید رو انجام دادم و فایرفاکس رو move کردم به opt ... هیچ خطایی نگرفت ولی وقتی اومدم launcher بسازم دیدم فایرفاکس unpack هنوز رو دسکتاپ و opt هم تو root نیست، hidden هم نبود! :(
جالبه!!  :o

خب اینکار باید دسترسی روت انجام بدی وگرنه با دسترسی کاربر اصلا کپی شدنش مجاز نیست

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 18 خرداد 1389، 10:45 ق‌ظ »
اوه خدای من!
می گم mv -t شد بدون هیچ خطایی یعنی من روت بودم اگه نبودم خطا می داد!
و الان مشکل من ۲تا شده!
مشکل جدیدم اینه که الان opt ایی تو rootام وجود نداره!

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 18 خرداد 1389، 10:55 ق‌ظ »
این بسته احتیاج به نصب نداره. بعد از اینکه بسته رو باز کردید با دستور cd به اون پوشه برید و بزنید:
./firefoxتو خط فرمان هم برای اینکه راحتتر باشی اینو بدون که لازم نیست که همه اسم فایل رو تایپ کنید. چند حرف اولش رو تایپ کنید و کلید tab رو بزنید، خودش بقیشو می نویسه :)
اگه مشکلی وجود نداشته باشه باید اجرا شه و اگه مشکلی وجود داشته باشه پیغام خطا میده و میگه مشکل از کجاست. اگه خطایی داد اونارو اینجا بذارید ببینیم مشکل از کجاست :)

بعد از اینکه تونستید فایرفاکس رو اجرا کنید، می تونید پوشه فایرفاکس رو یه جایی کپی کنید و از فایل firefox یه launcher (همون shortcut ویندوز) بگیرید تا دفعه های بعد راحت تر اونو اجرا کنید
خب قبل از شما بچه ها این ایده رو دادند...ممنون از یادآوری!
من دستور یکی از بچه ها رو اجرا گرفتم(همونی که opt داره) باعث شد نه تنها مشکلم حل نشه بلکه Optیم حذف شد یعنی الان نیست حالا اگه بلد هستید که دوباره اونو برگردونید سروپا گوشم!

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #12 : 18 خرداد 1389، 11:18 ق‌ظ »
برای اجرای فایرفاکس، با دستور cd برو به پوشه‌ای که extract کردی بعد خروجی دستور ls رو بزار. اینجوری می‌دونیم چه فایل‌هایی تو پوشه هست و بهت می‌گیم کدوم رو اجرا کنی تا فایرفاکس بیاد.

واسه مشکل دوم هم سخت نگیر، اگه اون پوشه نیست و ابونتو هنوز مثل همیشه بالا میاد و کار می‌کنه پس مشکلی نیست  :)

این دستور پایین رو که زدی درست نیست
apt-get install firefox-3.6.3-2.tar.bz2ببین وقتی apt-get رو می‌زنی یعنی اینکه به اون برنامه می‌گی برو از مخازنی که قبلا براش تعریف کردی فلان بسته (که دقیقا اسمش باید همونی باشه که نوشتی) رو بگیر نصبش کن. ولی حالا تو از اینترنت دانلودش کردی پس نیازی نیست که دوباره دانلود بشه.
هر وقت خودت بسته‌ها خودت دانلود کردی و بصورت tar, tar.bz2 یا کلا بصورت فشرده بود، باید از حالت فشرده خارجش کنی بعد طبق راهنمای خودت سایتی که گرفتی یا فایل راهنمایی که تو خود پوشه هست عمل کنی که معمولا به اسم Install هست. اکثرا با دستورات پایین نصب می‌شن:
sudo ./configure
make
make install
که بعضی وقتا دو دستور آخر هم باید sudo داشته باشن

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 18 خرداد 1389، 11:26 ق‌ظ »
ls گرفتم خیلی زیاده! میشه بفرمایید چجوری میشه ک‍پی پیست کرد؟

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 18 خرداد 1389، 11:33 ق‌ظ »
این هم محتویات ls:
application.ini             libfreebl3.so    libxul.so
blocklist.xml               libmozjs.so      LICENSE
browserconfig.properties    libnspr4.so      modules
chrome                      libnss3.so       mozilla-xremote-client