انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کاربرد ترمینال‌های مختلف چیست؟  (دفعات بازدید: 1513 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Sina Deuxshiri

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 92
کاربرد ترمینال‌های مختلف چیست؟
« : 19 مهر 1395، 07:42 ب‌ظ »
سلام. می‌خواستم بدونم چرا ترمینال‌های مختلف وجود داره و بهتره که از کدام ترمینال استفاده کنیم؟ ممنون.

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
پاسخ : کاربرد ترمینال‌های مختلف چیست؟
« پاسخ #1 : 19 مهر 1395، 07:50 ب‌ظ »
چرا توزیع های مختلف داریم ؟ چرا ادیتور های مختلف داریم ؟ چرا برنامه های پخش فیلم مختلف داریم ؟ ترمینال هم ازین قضیه جدا نیست
هم به دلیل سلیقه و هم به دلیل هماهنگی با یه میزکار خاص مثلا gnome-termina برای گنوم و konsole برای kde  و xfce4-terminal برای xfce و ... . ولی یه سریشون هم متفاوت هستند و سلیقه های مختلف با انگیزه های مختلف میره سراغشون مثل xterm و mlterm و terminator و ...
من xfce استفاده میکنم و با ترمینال پیش فرض xfce که xfce4-terminal هست راحتم :)
« آخرین ویرایش: 21 مهر 1395، 10:15 ق‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #2 : 21 مهر 1395، 10:12 ق‌ظ »
سلام. می‌خواستم بدونم چرا ترمینال‌های مختلف وجود داره و بهتره که از کدام ترمینال استفاده کنیم؟ ممنون.

فکر کنم باید سوالت رو تصحیح کنی:
                                 « چرااین همه شبیه‌سازهای ترمینال داریم؟»

اون وقت جوابش می‌شه مثل همین سوال راجع به نمونه‌های مختلف نرم‌افزارهای دیگه.

جواب: چون آزادیه، و هر کس می‌تونه سلیقه و عقیده‌ی خودش رو به دیگران نشون بده و اگه اون سلیقه و عقیده بتونه مقبولیت کافی پیدا کنه، به حیاط خودش ادامه میده.

آفلاین ®️ Mostafa Asadi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 91
  • اللهم عجل لولیک الفرج
    • صفحه شخصی
« پاسخ #3 : 21 مهر 1395، 09:27 ب‌ظ »
شبیه ساز های پایانه هرکدوم ویژگی منحصر بفرد خود رو دارند و همه هم کاربرد خودشون رو دارند
من https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Guake رو پیشنهاد میدم
Ubuntu 16.10

www.ma73.ir

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #4 : 23 مهر 1395، 02:32 ب‌ظ »
باید توجه داشته باشید که خود ترمینال به دو قسمت تقسیم میشه:
۱. پوسته یا Shell
۲. برنامه ترمینال

اگه منظورتون Shellه، شل های مختلف قابلیت های مختلف دارن. برای مثال شل bash دیفالت اکثر توزیع‌های لینوکسه، و قابلیت هایی مثل Autocompletion داره. شل fish خیلی Interactive تره و یه محیط رنگارنگ بهتون میده، csh و tcsh شل‌هایی هستن که زبان برنامه نویسیشون نزدیک به زبان Cه و غیره.
اگه منظورتون برنامه ترمینال هست، که واقعا خیلی باهم تفاوتی ندارن. اکثرشون قابلیت Customize کردن زیادی دارن، قابلیت Dropdown شدن رو دارن، و خیلی چیزای دیگه. تفاوت فاحشی بینشون نیست. متفاوت ترینشون xterm و uxterm هستن که به شدت ساده هستن و قابلیت Copy-Paste رو هم ندارن. خیلی حساسیت به خرج ندین در این رابطه، از ترمینال توزیع لینوکستون استفاده کنید.
..::Borderliner::..

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #5 : 23 مهر 1395، 02:45 ب‌ظ »
تفاوت فاحشی بینشون نیست. متفاوت ترینشون xterm و uxterm هستن که به شدت ساده هستن و قابلیت Copy-Paste رو هم ندارن. خیلی حساسیت به خرج ندین در این رابطه، از ترمینال توزیع لینوکستون استفاده کنید.
xterm بسیار برنامه پرقدرت و قایل شخصی سازی هست :)
برای copy در xterm متنتون رو انتخاب کنید (هایلایت کنید) و برای paste کردن فقط کافیه از دکمه وسط موس استفاده کنید :) توی اینترنت مقالات زیادی برای شخصی سازی xterm پیدا میکنید

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #6 : 28 مهر 1395، 12:07 ق‌ظ »
بله برنامه قدرتمندی هست، ولی نه برای کاربرد روزانه. xterm از کلید‌های میانبری که رایج هستن استفاده نمیکنه، و خیلیا ممکنه دکمه وسط ماوسشون خراب باشه (که تمامی ماوس های خودم دکمه وسطشون خراب هستن). به نظرم برای کاربرد روزانه مناسب نیست، مگه اینکه Developer باشید (و بخواید xterm رو توی برنامتون Embed کنید)، یا اینکه مجبور باشید (ترمینال دیگه ای نباشه و root نباشید که بتونید چیزی نصب کنید).

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 28 مهر 1395، 09:35 ق‌ظ »
خیلیا ممکنه دکمه وسط ماوسشون خراب باشه (که تمامی ماوس های خودم دکمه وسطشون خراب هستن). به نظرم برای کاربرد روزانه مناسب نیست

خب خیلی‌ها هم ممکنه رنگ‌های نمایشگرشون خراب باشه، پس گنو/لینوکس که از رنگ‌ها برای نمایش تفاوت اجزای صفحه استفاده می‌کنه، برای کاربرد روزانه مناسب نیست؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #8 : 28 مهر 1395، 10:50 ق‌ظ »
خیلیا ممکنه دکمه وسط ماوسشون خراب باشه (که تمامی ماوس های خودم دکمه وسطشون خراب هستن). به نظرم برای کاربرد روزانه مناسب نیست

خب خیلی‌ها هم ممکنه رنگ‌های نمایشگرشون خراب باشه، پس گنو/لینوکس که از رنگ‌ها برای نمایش تفاوت اجزای صفحه استفاده می‌کنه، برای کاربرد روزانه مناسب نیست؟
مشکل خرابی دکمه وسط ماوس به شدت شایع‌تر از خرابی رنگ‌های نمایشگره. ترمینال‌های دیگه هردو نوع کپی پیست رو ساپورت میکنن و درکل امکانات بهتری رو برای کاربری روزمره قرار میدن.

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
« پاسخ #9 : 28 مهر 1395، 01:52 ب‌ظ »
نقل‌قول

خب اگه دکمه‌ی وسط موس خرابه خیلی راحت طوری ترمینالشون را کانفیگ کنن تا از دکمه‌های دیگه استفاده کنه مثل کاری که من با urxvt کردم!

نقل‌قول
مشکل خرابی دکمه وسط ماوس به شدت شایع‌تر از خرابی رنگ‌های نمایشگره. ترمینال‌های دیگه هردو نوع کپی پیست رو ساپورت میکنن و درکل امکانات بهتری رو برای کاربری روزمره قرار میدن.

تازه به جز دکمه‌ی موس shift + insert هم هست! این را هم بخون: http://hosseinws.ir/?p=316
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #10 : 04 آبان 1395، 05:48 ب‌ظ »
نقل‌قول

خب اگه دکمه‌ی وسط موس خرابه خیلی راحت طوری ترمینالشون را کانفیگ کنن تا از دکمه‌های دیگه استفاده کنه مثل کاری که من با urxvt کردم!

نقل‌قول

تازه به جز دکمه‌ی موس shift + insert هم هست! این را هم بخون: http://hosseinws.ir/?p=316

اصلن بحث سر اینا نیست. به نظر من xterm و uxterm برای کاربرد روزانه و برای یک کاربر عادی اصلن مناسب نیستن. میدونم که خیلی قابل Config کردن هستن، ولی این چیزی نیست که یک کاربر عادی دنبالش باشه. هیچوقت انقد بیکار نیستم که برای کارای عادیم بشینم Keybinding تنظیم کنم برای خود ترمینالم، وقتی میتونم از یه ترمینال مجهزتر استفاده کنم.