با سلام.
چندی است که به صورت مشاورهای با شرکتی همکاری میکنم که پهنای باند نامتقارن با Upload بالاتر از دانلودشان دارند. در حدود 100Mb/S که بیشتر بلااستفاده بود و میتواند برای راه اندازی Mirror برای آپدیت کاربران استفاده شود. در نتیجه تصمیم گرفتم که در خصوص فضای هارد دیسک مورد نیاز برای توزیعهای مختلف، یک تحقیق انجام دهم. بیشتر توزیعها مانند
اوبونتو،
دبیان،
آرچ و ... در این خصوص یک سری توصیه و راهنما دارند که فضای مورد نیاز هارد را نیز ذکر میکنند.
ولی تصمیم گرفتم که شخصاً این مورد را چک کنم. خوشبختانه rsync را به صورت dry run و بدون دانلود واقعی اطلاعات میتوان اجرا کرد تا حجم واقعی (آن لحظه) را به دست آورد. دستوری مشابه زیر:
rsync -avnH rsync://us.rsync.archive.ubuntu.com/ubuntu /tmp/ubuntu
در خصوص اوبونتو متوجه شدم که راهنمای قدیمی در خصوص نیاز به ۸۰۰ گیگابایت صحیح نیست و همین الان میرور کامل بالای ۱ ترابایت رسیده. برای مقایسه چند مورد زیر را میگذارم:
Ubuntu: 1,078,573,861,538 bytes
Debian: 1,320,310,385,647 bytes
Arch: 121,745,016,474 bytes
همچنین بر آن شدم که حجم کامل
mirrors.kernel.org را که شامل بیشتر توزیعهای محبوب است به دست بیاورم. با وجود اینکه rsync در حالت Dry Run فقط لیست میگیرد، ولی این کار با اینترنتهای سرعت پایین برای چنین آرشیو بزرگی ممکن نبود. یکی از دوستان (WISxDOM) در گروه تلگرام اوبونتو بسیار لطف کردند و یک VPS را در اختیار من گذاشتند تا این اطلاعات را استخراج کنم. حجم کامل آن برابر با 36,444,392,528,277 بایت یا حدود ۳۶ ترابایت است!
گفتم که این اطلاعات را در اینجا به اشتراک بگذارم که اگر دوستان تصمیم به راه اندازی Mirror داشته باشند به دردشان بخورد. اگر به دانشگاه یا سیستم زیرساختی دستری دارید که فضا و پهنای باند اضافی در اختیار دارد، لطفاً به راه انداختن mirror فکر کنید.
موفق باشید.