انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال فلسفی در باره تورنت :)  (دفعات بازدید: 939 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین watermelon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 242
سوال فلسفی در باره تورنت :)
« : 19 آبان 1395، 12:12 ب‌ظ »
 من یه فایل تورنت رو سید می کنم (با فرض این که من تنها سیدر این فایل هستم) . سرعت آپلود من ۶۰ کیلوبایت در ثانیه هست.
اگر کسی بخواد این فایل رو دانلود کنه (با فرض این که سرعت دانلودش ۹۵۰ کیلوبایت هست) , با چه سرعتی فایل دانلود خواهد شد؟
-----------------------------------
در مثال بالا اگر تعداد سیدر ها ۲۰ نفر باشد و همه آن ها سرعت آپلود ۶۰ کیلوبایت را داشته باشند , آنگاه سرعت آپلود چه میزان خواهد بود؟

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
پاسخ : سوال فلسفی در باره تورنت :)
« پاسخ #1 : 19 آبان 1395، 04:15 ب‌ظ »
من یه فایل تورنت رو سید می کنم (با فرض این که من تنها سیدر این فایل هستم) . سرعت آپلود من ۶۰ کیلوبایت در ثانیه هست.
اگر کسی بخواد این فایل رو دانلود کنه (با فرض این که سرعت دانلودش ۹۵۰ کیلوبایت هست) , با چه سرعتی فایل دانلود خواهد شد؟
در مثال بالا اگر تعداد سیدر ها ۲۰ نفر باشد و همه آن ها سرعت آپلود ۶۰ کیلوبایت را داشته باشند , آنگاه سرعت آپلود چه میزان خواهد بود؟

سلام. تا اونجا که سواد من قد می‌ده:

۱. هون ۶۰تا
۲. همون ۹۵۰ تا
ولی شرایط رو باید در نظر گرفت.
اینکه کل قسمت آپلود پهنای باند شما صرف آپلود تکه‌های همون فایل می‌شه؟
اینکه سرور‌های میانی شما و مقصد، تاخیری توی این انتقال ایجاد می‌کنن؟
اینکه همه‌ی سیدر‌ها همه‌ی فایل رو در اختیار دارن؟
و احتمالاً چندتا موضوع دیگه که شاید من بلد نباشم.

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #2 : 20 آبان 1395، 03:58 ق‌ظ »

برای درک بهتر تورنت، مثال زیر رو فرض کنید:

یک میز گردی رو در نظر بگیرید که افرادی دورش نشستن، و هرکدوم از اونها، صفحاتی از یک کتاب رو در دست دارن. شخص اول صفحات 1 تا 20 رو در اختیار داره، شخص دوم صفحات 21-80 رو و شخص سوم صفحات 81 تا 120. هدف اینه که هر سه شخص درنهایت بتونن یک نسخه کامل از کتاب رو داشته باشن. برای همین شخص اول، صفحات 21 تا 120 رو از دو نفر دیگه، شخص دوم صفحات 1 تا 20 و 81 تا 120 رو از بقیه، و شخص سوم صفحات 1 تا 80 رو از بقیه باید دریافت کنه. با توجه به این مثال، جواب شمارو میدم:

• چون شما تنها کسی هستید که صفحات کتاب رو دارید، بقیه باید منتظر بمونن و با سرعت انتشار شما، خودشون رو وفق بدن. یعنی اگه شما سیدر باشید و فقط و فقط یک نفر لیچر باشه، سرعت دانلود طرف مقابل هم ۶۰ خواهد بود.
  • اگه تعداد سیدر ها ۲۰ نفر باشه، همه چی بستگی به این داره که کدوم صفحات دست چه شخصیه. ممکنه همه صفحات 1 تا 80 رو داشته باشن، ولی فقط یک نفر صفحات 81 تا 120 رو داشته باشه. در اینصورت همه مجبورن منتظر بمونن تا حداقل یک نفر بقیه کتاب رو دریافت کنه و با سرعت بیشتری به بقیه پخش کنه. پس جواب سوال میشه: بین 60 تا 1200 کیلوبایت.
..::Borderliner::..

آفلاین watermelon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 242
« پاسخ #3 : 20 آبان 1395، 11:36 ق‌ظ »
مثال  خیلی خوبی بود.
ولی تا جایی که من می دانم سیدر کسی هست که تمام فایل رو در اختیار داره . به افرادی که قسمتی از فایل رو در اختیار دارن (Peer) گفته می شه.

http://www.zoomit.ir/2015/11/14/25953/guide-how-torrents-work/

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #4 : 20 آبان 1395، 05:03 ب‌ظ »
مثال  خیلی خوبی بود.
ولی تا جایی که من می دانم سیدر کسی هست که تمام فایل رو در اختیار داره . به افرادی که قسمتی از فایل رو در اختیار دارن (Peer) گفته می شه.

http://www.zoomit.ir/2015/11/14/25953/guide-how-torrents-work/

بله همینطوره. Seeder یک نوع خاصی از Peer هست که تمام قطعات یک فایل رو در اختیار داره. اگه سوال دومتون همه Seeder باشن و یک Leecher وجود داشته باشه، سرعت حدود 1200 خواهد بود. اگه Peer باشن، بین 60 تا 1200.
..::Borderliner::..