انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: پاک شدن اطلاعات هارد اکسترنال هنگام بوتیبل کردن فلش  (دفعات بازدید: 1688 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین best.user

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
سلام وقت بخیر

من قصد داشتم که یه فلش بوتیبل برای اوبونتو درست کنم و برای انجام این کار از دستور زیر استفاده کردم
sudo dd if=somefile.iso of=/dev/sdb
اما در همون لحظه هارد اکسترنالم هم به سیستم وصل بوده و به جای اینکه فلش بوتیبل بشه هارداکسترنالم بوتیبل شده و بالای 100 گیگ از اطلاعاتم پاک شده ، همیشه حواسم بود و قبل از انجام این کار هارد رو از لب تاب جدا میکردم اما این دفعه فراموش کردم ...

دوستان یه راه استاندارد و قابل اطمینان که خودتون تستش کرده باشید و تجروبشو داشته باشیدبرای بازیابی اطلاعاتم دارید ؟
 من تا به حال تو اوبونتو بازیابی اطلاعات نکردم و تجربشو ندارم

سپاس

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 448
سلام..

چون من یه متخصص نیستم احتیاط کنید و به حرف هایی که می زنم اعتماد نکنید، عواقبش پای خودتون.. صرفا تا جایی که فک می کنم می دونم می خوام نظرمو بدم..

۰. به نظرم بهتره به یه متخصص مراجعه کنید قبل این که کار خاصی خودتون بکنید..

۱. همیشه در زدن دستورات مخصوصا این دستور دقت کنید که دارید چه جایی از حافظه رو دارید دستکاری می کنید..

۲. روش اصولی این نیست که هارددیسک رو از لپ تاپ جدا کنید..
روش اصولی اینه که ببینید دستگاهی که می خواید bootable بشه یا تغییری روش بدید dev/sda/  هست یا dev/sdb/  هست یا چیز دیگه ایه (احتمال می دم فلشتون dev/sdc/ بوده باشه مثلا) و با توجه به اون به بخش of  در دستور که دقت کنید..

۳. ضمنا بعید می دونم کل اطلاعاتتون پاک شده باشه..
حدس من اینه که
مثلا فرض کنیم فایل iso تون ۵ گیگابایت بوده حجمش
پس ۵ گیگابایت اول هارددیسکتون محتواش عوض شده
که این ۵ گیگابایت اول بخش مهمی هم هست
چون partition table توش هست و بخش هایی از اولین partition [های] دیسکتون..

۴. ظاهرا حتی اگه ۵ گیگابایت اول رونویسی شده باشه با تکنولوژی های پیشرفته به صورت سخت افزاری می شه بازیابیش کرد.. نمی دونم هزینش چه قدر باشه و تا چه حد عملیه.. و ظاهرا به همین دلیله که بعضیا سعی می کنن وقتی می خوان یه فایل حساس رو پاک کنن چن بار رونویسی کنن نه یه بار..

۵. احتمالا بتونید partition table رو بازسازی کنید و پارتیشن های دستکاری نشده رو بازیابی کنید به طور کامل..
(خودم تستشون نکردم:
https://superuser.com/questions/1044576/accidentally-overwrote-wrong-disk-with-dd-how-to-recover
https://askubuntu.com/questions/186193/deleted-partition-recovery)

۶. شاید بخش هایی از اولین پارتیشن [ها] تون از دست رفته باشه.. ولی بدونید که بقیه ی دیتای فایل ها بعد از اون مثلا ۵ گیگ اول (که مثال زدیم) هنوز اون جا سر جاشون هستن.. حتی اگه سیستم شما به دلیل مشکلات پیش اومده نتونه به صورت فایل به فایل تفکیکشون کنه و داخل فایل منیجر نشونشون بده (ولی می شه بایت به بایت دید دیتاشون رو)..
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1395، 11:19 ق‌ظ توسط ارباب! »
Void Linux + XFCE

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
بهترین نرم افزار بازگردانی تو اوبونتو testdisk هستش که من چند بار وقتی بهش نیاز داشته ام استفاده کردم و رومو زمین ننداخت  :) آموزششا هم تو این انجمن هستش ولی من اصلا و ابدا توصیه نمی کنم  به خصوص اینکه اطلاعات هاردتون براتون قطعا خیلی مهمه چون testdisk تو خیلی از مواقع به درد نمی خوره و نمی تونه کارایی لازم رو داشته باشه به خصوص وقتی می خوای یه فایلو ریکاوری کنی بدون اسم میارتشون
اگه دوستان به من حمله نکنن باید قبول کنیم بهترین ابزارای ریکاوری متعلق به ویندوزه ولی این به این معنی نیست که شما باید ویندوز نصب کنین توصیه من استفاده از ابزارهای ریکاوری بوتیبل هستش این جور نرم افزارا عین سیستم عامل می مونن که یه عالمه از ابزارهای ریکاوری توشه
مثل active (که اگه اشتباه نکنم بر پایه ویندوز ویستا هستش) جزو بهترینا هستش من خودم از این لینک دانلودش نکرده بودم (من نرم افزارشو جدا خریده بودم ولی فک کنم خودش باشه)
http://soft98.ir/software/2084-Active-Boot-Disk-Suite.html

فقط از قسمت LiveCD فرمت iso دانلود کنین اینم  لینک مستقیم دانلود
http://dl2.soft98.ir/soft/a/Active.Boot.Disk.Suite.10.1.0.LiveCD.rar
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1395، 11:46 ق‌ظ توسط ali76 »

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
داخل هاردی که فرمت شده هیچی کپی نکنید و  همینطور رها کنیدش.
بعد اگر روی هارد دیگه ویندوز دارید ویندوز رو بالا بیارید.
دو نرم افزار هست که کارشون در بازیابی خوبه ، البته نام بردنشون با قوانین انجمن مشکل داره و من لینکش رو میزارم:http://www.easeus.com/
چون چند سال پیش مثل همین مشکل برای دوستی رخ داده بود ، فقط با اینا تونستم مشکل رو رفع کنم.

نحوه کار با اون رو هم در انجمن هایی که با ویندوزد سروکار دارن ، یاد بگیرید.
نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
یک ایزو کامل از هارد پاک شده بگیرید و روی اون کار کنید.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
برای من photorec همیشه جواب داده.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن