انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: غیر فعال بودن روت  (دفعات بازدید: 6775 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
پاسخ : غیر فعال بودن روت
« پاسخ #15 : 11 آذر 1395، 09:49 ب‌ظ »
حرف من اینه از روز اول و با یه کامنت نمی شه همه چی رو توضیح داد وگرنه منم گفتم که این کار غلطه
خب دیگه، می‌تونید مستقیم راه درست رو نشون بدید بجای راه اشتباه :)

همین کار رو هم می تونین با ترمینال با دستور cp هم انجام بدین
یک فایل که SUID داره رو با cp کپی کنید و می‌بینید فایلی که کپی شده SUID نداره :) چون cp رو با این فرض ساختن که ممکنه توسط root هم اجرا بشه، ولی Nautilus رو با این فرض ساختن که با کاربر عادی اجرا بشه.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #16 : 11 آذر 1395، 09:53 ب‌ظ »
کافی هست بنده یک فایل را با sudo cp کپی کنم، فایل جدید تحت مالکیت کاربر ریشه ایجاد میشود.
این هم دقیقا چیزی هست که بارها توی این انجمن تذکر دادم. به همین دلیل نباید هر دستوری رو با sudo اجرا کرد به این دلیل که شاید احتیاج به دسترسی ریشه داشته باشه! بلکه تنها باید دستوراتی رو با sudo اجرا کرد که اونجا حتما نیاز به دسترسی ریشه هست و می‌دونیم داریم چی رو اجرا می‌کنیم. و همینطوری که بالا گفتم، cp به صورت پیش‌فرض SUID رو انتقال نمیده :)
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1395، 10:59 ب‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
« پاسخ #17 : 11 آذر 1395، 09:59 ب‌ظ »
نقل‌قول
یک فایل که SUID داره رو با cp کپی کنید و می‌بینید فایلی که کپی شده SUID نداره :) چون cp رو با این فرض ساختن که ممکنه توسط root هم اجرا بشه، ولی Nautilus رو با این فرض ساختن که با کاربر عادی اجرا بشه.
والا من این کارو کردم (sudo cp رو برای یه فایل SUID انجام دادم) ولی فایل کپی شده هم SUID داره شما یه دور تست کنین

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #18 : 11 آذر 1395، 10:39 ب‌ظ »
اینم دستوراتی که وارد کردم
cd Desktop
touch a.txt
chmod 0 a.txt
sudo cp a.txt b.txt
stat -c "%a %n" Desktop/b.txt
و اما جوابی که ترمینال برگردوند
0 Desktop/b.txt

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #19 : 11 آذر 1395، 10:51 ب‌ظ »
والا من این کارو کردم (sudo cp رو برای یه فایل SUID انجام دادم) ولی فایل کپی شده هم SUID داره شما یه دور تست کنین
شاید بهتر باشه که اول مطالعه کنید SUID چی هست و چطور میشه اون رو به یک فایل اضافه کرد: لینک

و لطفا توی متن‌هاتون از علایم نگارشی مثل ویرگول و نقطه استفاده کنید.

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #20 : 11 آذر 1395، 11:16 ب‌ظ »
بعله حق با شماست من لینکو خودم
این دستوری که من وارد می کردم به کل owner groups و other رو به وضعیت none می برد (که به اختصار کافیه فقط یه 0 بنویسیم)
ولی SUID ظاهرا فقط مربوط می شه به executable که طی cp حفظ نمی شه
باتشکر
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1395، 11:46 ب‌ظ توسط ali76 »

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #21 : 11 آذر 1395، 11:50 ب‌ظ »
لینک رو مطالعه کردم دستوری که نوشتم به نظرم درسته اگه اشتباهی هست شما اصلاح کنین
این دستور owner groups و other رو به وضعیت none می بره (که به اختصار کافیه فقط یه 0 بنویسین)
حالا اگه su - هم قبلش زده بودم user id مال روت می شد الان یوزر آی دی مال منه که البته اون شکلی هم تست کردم فرقی نداشت
راستی شما هم خروجی دستوراتتون رو بذارین ؟ که ببینیم چطور دستور cp برای شما یه فایل SUID دار رو بدون SUID می کنه

به صورت پیشفرض cp صفات رو در هنگام کپی، انتقال نمیده. اگر بخوایم صفات رو انتقال بده باید سویچ -p استفاده کنیم . فایل منیجر به صورت پیش فرض جهت رفاه حال تنبل ها در هنگام رونوشت، صفات رو هم انتقال میده. این مسائل دیگه برمیگرده به خطاهای نحوی در هنگام تایپ دستور. بله اگر فرضا دستور rm رو اجرا کنم، فایل مستقیم پاک میشه اما توی محیط گرافیکی فایل میره به سطل زباله. بیشتر به نظر خنده دار میاد که من این مسائل رو ترکیب کنم و بگم بله rm با حذف گرافیکی فرق داره... خوب بله مشخصه فرق داره اما ارتباط این مسائل (تفاوت عملکرد کپی در ترمینال و محیط گرافیکی و یا تفاوت عملکرد حذف در ترمینال و محیط گرافیکی) با موضوع تاپیک؟؟؟؟!!!

به هر حال، به عنوان نصیحت کلی به همه ی دوستان: فکر نکنم اصلا این موضوع SUID ارتباطی به مبحث تاپیک داشته باشه... فکر کنم بهتره به جای تکه پرانی و توجیه های بیربط برگردیم به مبحث اصلی تاپیک و به فکر پاسخ به سوال کاربر باشیم. تاپیک های این انجمن خیلی راحت وارد حاشیه میشه، به لطف چند تن از دوستان ...

موفق باشید
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1395، 12:00 ق‌ظ توسط s1mpleworld »
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #22 : 12 آذر 1395، 12:05 ق‌ظ »
به صورت پیشفرض cp صفات رو در هنگام کپی، انتقال نمیده.
درسته، چون می‌دونه که ممکنه با کاربر root اجرا بشه، برعکس Nautilus که فرضش اینه که با کاربر عادی اجرا میشه.

به هر حال، به عنوان نصیحت کلی به همه ی دوستان: فکر نکنم اصلا این موضوع SUID ارتباطی به مبحث تاپیک داشته باشه... فکر کنم بهتره به جای تکه پرانی و توجیه های بیربط برگردیم به مبحث اصلی تاپیک و به فکر پاسخ به سوال کاربر باشیم.
پست‌ها رو نخوندید؟ :)

مبحث اصلی دسترسی گرافیکی به فایل‌های اصلی سیستم و اجرای نرم‌افزار گرافیکی با کاربر root بود که ali76 پاسخ خوبی داد (بجز راهنمایی برای انجام اون کار اشتباه که به نظر من کار درستی نیست) و در ادامه گفتیم که این کار، حتی با gksudo (غیر از اینکه اون نرم‌افزار برای اجرا شدن با root نوشته شده باشه) کار اشتباهی هست، مثالی مثل SUID هم گفته شد که چرا اون کار حتی با gksudo اشتباهه.
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1395، 12:10 ق‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین HASSY

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
« پاسخ #23 : 12 آذر 1395، 02:39 ب‌ظ »

:o
با سلام و تشکر از همه واقعن انقدر جواب ها مختلف و وسیع بود که من کف کردم!!!!!!!!!!
ولی خب یه نفر میگفت حداقل که میخوای به روت دسترسی پیداکنی برای چی؟؟
من فقط دیدم فایل روت رو اجازه دسترسی بهش ندارم و فقط میخواستم بدونم چرا؟
ولی خب جوابها هم در سطح حرفه ای و خوبی بود باتشکر ازهمه
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1395، 02:44 ب‌ظ توسط HASSY »

آفلاین Ma$oud

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
« پاسخ #24 : 12 آذر 1395، 04:01 ب‌ظ »
نقل‌قول
ولی خب یه نفر میگفت حداقل که میخوای به روت دسترسی پیداکنی برای چی؟؟
برای اینکه به فایلی که با کاربر عادی بهش دسترسی نداری دسترسی داشته باشی  :)
نقل‌قول
من فقط دیدم فایل روت رو اجازه دسترسی بهش ندارم و فقط میخواستم بدونم چرا؟
یعنی اون فایل مال تو نیست
و یا اینکه اجازه نداری بهش دسترسی داشته باشی (ممکنه مال تو باشه ولی بازم اجازه نداشته باشی)
به هرحال کاربر روت تقریبا به همه چیز دسترسی داره (خیـــــــــــــــــلی معدود چیزایی هستن که روت بهش دسترسی نداره) ;)