یه چند وقتی بود تصمیم گرفته بودم برم سراغ آرچ. البته چاکرا رو هم امتحان کردم ولی نه،اون چیزی نیست که من میخوام، خود آرچ انتخاب منه. چند تا نکته رو بد نیست بگم،شاید کسی بعدا خواست نصب کنه، به مشکل برنخوره
۱- آرچ از pae پشتیبانی نمیکنه،البته میشه کرنل رو کامپایل کرد واسه pae ولی خوب، بهتره اگه مشکل دارید با ۳۲ بیتی (مثل من که مثلا رم بیش از ۳ گیگا دارم ) حتما ۶۴ رو استفاده کنید.
۲- از netinstall استفاده کنید، اگه میتونید البته. وقتی image مربوط به نصب آفلاین رو میگیرید معمولا حجمش دو برابره، کلی هم آپدیت دارید وقتی که تموم بشه،خوب netinstall بهتره البته چند تا مشکل هم هست، اول اینکه من به هیچ عنوان نتونستم وایرلس رو راه بندازم راهی هم برای اتصال به اینترنت مستقیما نیست بهترین راه اینه که از lan و share کردن اینترنت استفاده کنید. برای اینکه مطمئن بشید اینترنت وصله قبل از اینکه برید سراغ نصب پکیجها از قسمت تنظیم ساعت سعی کنید ساعت رو از اینترنت تنظیم کنید اگه موفق شدید یعنی اینترنت دارید
۳-آرچ از grub استفاده میکنه نه grub2 !! (یه بار گراب خراب شد اومدم درستش کنم دیدم مثل گراب ۲ نیست، تازه فهمیدم
۴-بهتره که یه پارتیشن بوت جدا درست کنید. یه پارتیشن home جدا
۵-آرچ که نصب میشه "هیچ چیزی" نصب نمیکنه با خودش. حتی gnome یا kde باید خودتون نصبش کنید، اگه اینترنت پر سرعت ندارید این توزیع مطمئنم که اذیتتون میکنه .
۶-من وقتی gnome نصب کردم (من اصلا میونم با kde خوب نیست) و راهش انداختم، صفحه قاطی شد و کلا هیچی نداشتم. نیم ساعت طول کشید فهمیدم که حتی درایور کارت گرافیک ندارم و اونو باید اول نصب کنم
۷- daemon ها یا همون سرویسها توی /etc/rc.d/ هستن نه توی /etc/init.d/
8-قسمت زیادی از تنظیمات اولیه آرچ توی فایل rc.conf هستن، مثلا سرویسهایی که باید اتوماتیک اجرا شن توی اون هستن و ماژولهایی که باید اتوماتیک لود شن.
۹-تنظیمات pacman ، وکلا همه تنظیماتی که توی مرحله آخر نصب به شما ارایه میشن رو حتما چک کنید، خیلیهاشون اصلا کامل نیستن و باید شما کاملشون کنید.
۱۰-برای نصب از aur من از yaourt استفاده میکنم و خیلی هم خوبه. راستی آرچ چیزی مثل سیناپتیک نداره
خیلی زیاد با مشکل برخوردم، ولی یادم نیست و متاسفانه فروم اونموقعی که میخواستم بنویسم خوابیده بود. هر چی یادم بیاد مینویسم. به هر حال آرچ و این چند روزه، باعث شد دوباره احساس کنم که دارم چیز جدید یاد میگیرم
وقتی یه سیستم رو خودت میسازی اونوقته که تازه میفهمی لینوکس یعنی چی!!! یکی از دلایلی که از چاکرا خوشم نیومد هم همین بود.
-- آرچ رو اصلا به تازه کارها توصیه نمیکنم مگه اینکه مثل من کله خراب باشن :دی