انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: Arch  (دفعات بازدید: 6566 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 758
  • گوگل دوست خوبیه، فقط باید ازش بپرسی
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
Arch
« : 15 تیر 1389، 11:20 ب‌ظ »
یه چند وقتی بود تصمیم گرفته بودم برم سراغ آرچ. البته چاکرا رو هم امتحان کردم ولی نه،‌اون چیزی نیست که من میخوام،‌ خود آرچ انتخاب منه. چند تا نکته رو بد نیست بگم،‌شاید کسی بعدا خواست نصب کنه،‌ به مشکل برنخوره :)

۱- آرچ از pae پشتیبانی نمیکنه،‌البته میشه کرنل رو کامپایل کرد واسه pae ولی خوب، بهتره اگه مشکل دارید با ۳۲ بیتی (مثل من که مثلا رم بیش از ۳ گیگا دارم )‌ حتما ۶۴ رو استفاده کنید.
۲- از netinstall استفاده کنید، اگه میتونید البته. وقتی image مربوط به نصب آفلاین رو میگیرید معمولا حجمش دو برابره،‌ کلی هم آپدیت دارید وقتی که تموم بشه،‌خوب netinstall بهتره البته چند تا مشکل هم هست، اول اینکه من به هیچ عنوان نتونستم وایرلس رو راه بندازم راهی هم برای اتصال به اینترنت مستقیما نیست بهترین راه اینه که از lan و share کردن اینترنت استفاده کنید. برای اینکه مطمئن بشید اینترنت وصله قبل از اینکه برید سراغ نصب پکیجها از قسمت تنظیم ساعت سعی کنید ساعت رو از اینترنت تنظیم کنید اگه موفق شدید یعنی اینترنت دارید :)
۳-آرچ از grub استفاده میکنه نه grub2 !! (یه بار گراب خراب شد اومدم درستش کنم دیدم مثل گراب ۲ نیست،‌ تازه فهمیدم :)
۴-بهتره که یه پارتیشن بوت جدا درست کنید. یه پارتیشن home جدا :)
۵-آرچ که نصب میشه "هیچ چیزی" نصب نمیکنه با خودش. حتی gnome یا kde باید خودتون نصبش کنید،‌ اگه اینترنت پر سرعت ندارید این توزیع مطمئنم که اذیتتون میکنه .
۶-من وقتی gnome نصب کردم (من اصلا میونم با kde خوب نیست)‌ و راهش انداختم، صفحه قاطی شد و کلا هیچی نداشتم. نیم ساعت طول کشید فهمیدم که حتی درایور کارت گرافیک ندارم و اونو باید اول نصب کنم :)
۷- daemon ها یا همون سرویسها توی /etc/rc.d/ هستن نه توی /etc/init.d/
8-قسمت زیادی از تنظیمات اولیه آرچ توی فایل rc.conf هستن،‌ مثلا سرویسهایی که باید اتوماتیک اجرا شن توی اون هستن و ماژولهایی که باید اتوماتیک لود شن.
۹-تنظیمات pacman ،‌ وکلا همه تنظیماتی که توی مرحله آخر نصب به شما ارایه میشن رو حتما چک کنید، خیلیهاشون اصلا کامل نیستن و باید شما کاملشون کنید.
۱۰-برای نصب از aur من از yaourt استفاده میکنم و خیلی هم خوبه. راستی آرچ چیزی مثل سیناپتیک نداره :)

خیلی زیاد با مشکل برخوردم، ولی یادم نیست و متاسفانه فروم اونموقعی که میخواستم بنویسم خوابیده بود. هر چی یادم بیاد مینویسم. به هر حال آرچ و این چند روزه، باعث شد دوباره احساس کنم که دارم چیز جدید یاد میگیرم :)‌ وقتی یه سیستم رو خودت میسازی اونوقته که تازه میفهمی لینوکس یعنی چی!!! یکی از دلایلی که از چاکرا خوشم نیومد هم همین بود.

-- آرچ رو اصلا به تازه کارها توصیه نمیکنم مگه اینکه مثل من کله خراب باشن :دی

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
پاسخ به: Arch
« پاسخ #1 : 16 تیر 1389، 12:15 ق‌ظ »
fzerorubigd جان عالی بود
کلی استفاده کردم
لطف کن در مورد کارت بیشتر توضیح بده که منم میخوام آرچ بنصبم  ;)
دمت گرم  \\:D/
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #2 : 16 تیر 1389، 04:37 ق‌ظ »
درود به همه انجمن ( پس از مدتی دوری و گرفتاریهای گسترده ;) )

1+ : نکات مفیدی بود

تعجب : اما ... در عین حال ویکی در مورد نصب و مراحلش توضیح داده :

http://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide

از جمله در مورد نصب اولیه گرافیک و صدا و شبکه و ... که باید قبل از نصب میزکار باشه اساسا نصب میز کار اخرین دستوره قبلش باید تمام سخت افزارها رو تعریف کرده باشین

شبکه رو همون اولم میشه تعریف کرد با کمک nano و یاد داشت برداری پیش از نصب ! مثلا اگه ای پی استاتیک دارین کافیه تو فایل rc.conf اونو ست کنید و resolv.conf .... ولی بهترین حالت همونه شمام گفتین : حتما پیش از نصب تنظیمات pppoe توی خوده مودم ست بشه همچنین بدون داشتن اینترنت با سرعت مناسب مثل ADSL و یا WIMAX اصلا شروع به نصب نکنید جز اینکه پکیجهای به روز رو دوستی بهتون داده باشه !

نکته : دوستان اگه نیاز شد چیز خاصی نصب کنید وقتی که هنوز تو ارچ بهر دلیل اینترنت ندارید ! توسط یه توزیع با معماری همسان مثلا 32 بیتی برای 32 بیتی chroot کنید به پارتیشن Arch

خاطره : یه وقتی من هوس کردم بی دی اس ال ارچ بریزم ( شرایط خاصی بود ) پکیجها رو داشتم ولی پکیجهای مربوط به مودممو نداشتم طبیعتا لیست مخازنم اپدیت نبود پس از نصب ارچ با پوپی لینوکس بهش سی اچ روت کردم و لیست مخازنو اپدیت کردم سپس رفتم تو ارچ با دستورات پارتیشنی که توش پکیجهام بود مونت کردم و پکیجها رو منتقل و نصبشون کردم ( پکیجها کاملا به روز بودن ) دوباره برگشتم به پوپی لینوکس اینبار از اینجا زدم هیدر کرنل نصب بشه تا درایور مودمو بتونم نصب کنم هیدر که نصب شد ریبوت کردم تو ارچ درایور مودم نصبیدم و کانکت شدم ;D

پاینده باشید

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 16 تیر 1389، 10:13 ق‌ظ »
+1 حسن آقا
آقا خاطرات آرچیتون رو اینجا بنویسید ما هم چیز یاد بگیریم
داریم میریم آرچ ... کسی نمیاد ؟؟؟
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
« پاسخ #4 : 16 تیر 1389، 11:21 ق‌ظ »
من فکر می کنم بهترین مرجع برای اینکه بعد از نصب باید چه کارهایی انجام بدیم همون صفحه ویکی که حسن داد....

در کل ویکی آرچ لینوکس به جرات می تونم بگم که یکی از کامل ترین ویکی های توزیع های گنو/لینوکسه.... با ویکی آرچ احتیاج به کمک هیچ کس ندارید که سیستمون رو راه بندازید . همه چیز اونجا نوشته شده

فقط کمی باید انگلیسی بلد باشید  ;)
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 16 تیر 1389، 11:27 ق‌ظ »
من فکر می کنم بهترین مرجع برای اینکه بعد از نصب باید چه کارهایی انجام بدیم همون صفحه ویکی که حسن داد....

در کل ویکی آرچ لینوکس به جرات می تونم بگم که یکی از کامل ترین ویکی های توزیع های گنو/لینوکسه.... با ویکی آرچ احتیاج به کمک هیچ کس ندارید که سیستمون رو راه بندازید . همه چیز اونجا نوشته شده

فقط کمی باید انگلیسی بلد باشید  ;)
+1 ولی من توی این آخری یکم ضعیفم  :(

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #6 : 16 تیر 1389، 12:30 ب‌ظ »
بریم پایه ام شدید.
البته صبر کن من اول ماه اینترنتم رو شارژ کنم بعد بریم :)

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #7 : 16 تیر 1389، 12:32 ب‌ظ »
یه سوال ... از برخی از تنظیمات چاکرا میشه اونجا استفاده کرد ؟

یعنی همین /etc/rc.conf رو کامل کپی کنیم تو آرچ یا چیزای دیگه ... هوم ؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: Arch
« پاسخ #8 : 16 تیر 1389، 12:55 ب‌ظ »
بریم پایه ام شدید.
البته صبر کن من اول ماه اینترنتم رو شارژ کنم بعد بریم :)
منتظرتم امیر جون  \\:D/
فقط باید ساعت 1 نصفه شب بریم واسه نصب که منم از ترافیک رایگانم استفاده کنم

به نظر میرسه فعلا بشه چون چاکرا فعلا همون ارچه به علاوه KDEmod  اگه اشتباه نکنم  :P

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
« پاسخ #9 : 16 تیر 1389، 08:42 ب‌ظ »
کلا نصب آرچ زیاد سخت نیست :)‌ واسه نصب تا نصب گنوم به طور کامل و LAMP واسه من ۸۰۰ مگ خرج برداشت :)
بعد از نصبش حتما splashy رو نصب کنید، خیلی تو روحیه تاثیر میذاره. :D
امروز سعی کردم که zend-server-ce رو نصب کنم به جای LAMP چند ساعتی وقت گذاشتم و یه PKGBUILD واسش نوشتم (تو AUR اضافه کردم)‌ خیلی خیلی قدرت انعطاف داره و واقعا قدرتمنده. یعنی این روش نصب برنامه هاش از طریق pacman بینظیره.

-یه نکته : قبل از اینکه بخواید برید برای نصب، یه بار cfdisk رو اجرا کنید . برای من مدام گیر میداد و خطا میداد.اول مجبور شدم با fdisk اونو اصلاح کنم (ترتیب پارتیشنهام به هم ریخته بود و یه فضای خالی بعد از پارتیشنهام بود، که هم با fdisk هم با GParted اصلاح شد)  بعد برای پارتیشن هاتون اسم بذارید و حتما بشناسیدشون. مثلا /dev/sda1 کدومه و ..... چون دیگه با یه ظاهر گرافیکی روبرو نمیشید که همه چیز رو  نمایش بده.
-ویکی آرچ واقعا کار راه اندازه. اما خیلی وقتا به خاطر اینکه به قول خودشون Archway باشه لقمه رو میچرخونن دور سرشون :)

آفلاین mFat

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
    • It's Me
« پاسخ #10 : 16 تیر 1389، 09:12 ب‌ظ »
انصافا از نظر مستندات آرچ عالیه و ویکی انگلیسی اون فوق العاده هست. هر کی آرچ رو نصب نکنه واقعا ضرر کرده.
Download Arios http://arioslinux.org

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
« پاسخ #11 : 16 تیر 1389، 11:22 ب‌ظ »

این فایل کلی تنظیمات داره توی چاکرا از همون اول، ولی توی آٰرچ خیلی سادست اولش. مثلا هیچ module توش نیست، یا توی قسمت daemons فقط ۳ تا daemons اولیه هست. به همین دلیل فکر نکنم ایده خوبی باشه.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #12 : 17 تیر 1389، 01:44 ق‌ظ »

این فایل کلی تنظیمات داره توی چاکرا از همون اول، ولی توی آٰرچ خیلی سادست اولش. مثلا هیچ module توش نیست، یا توی قسمت daemons فقط ۳ تا daemons اولیه هست. به همین دلیل فکر نکنم ایده خوبی باشه.

کاملا موافقم بهتره صرفا موارد مورد نیاز توش ست بشه تا هم اصل سادگی ارچ رو حفظ کنن  ;D و هم سرعتو خیلی ببرن بالا ( چیزای بی مصرف بیهوده لود نشه )

امروز سعی کردم که zend-server-ce رو نصب کنم به جای LAMP چند ساعتی وقت گذاشتم و یه PKGBUILD واسش نوشتم (تو AUR اضافه کردم)‌ خیلی خیلی قدرت انعطاف داره و واقعا قدرتمنده. یعنی این روش نصب برنامه هاش از طریق pacman بینظیره.

1+

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 17 تیر 1389، 11:32 ق‌ظ »
حسن آقا این راهنماست یا کتاب قصه
وای که چقدر زیاده
من که هنوز تا تهش رو نخوندم ولی تا همین جا رو که خوندم به این نتیجه رسید که اگه کسی این راهنما رو بخونه خیلی از سوالات لینوکسیش جواب داده میشه و کلی چیز میز دستگیرش میشه

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
« پاسخ #14 : 17 تیر 1389، 04:23 ب‌ظ »
حسن آقا این راهنماست یا کتاب قصه
وای که چقدر زیاده
من که هنوز تا تهش رو نخوندم ولی تا همین جا رو که خوندم به این نتیجه رسید که اگه کسی این راهنما رو بخونه خیلی از سوالات لینوکسیش جواب داده میشه و کلی چیز میز دستگیرش میشه

خیلی کامله. اصلا وقتی خودت شروع کنی به نصب آرچ، چون خیلی کارهاش رو باید خودت انجام بدی کلی چیز یاد میکیری که حتی اگه ۱۰ سال هم با یه دیسترو که همه چی رو اتوماتیک تحویلت میده کار کنی دستگیرت نمیشه. (گرچه کلا لینوکس باعث میشه که مغز بیشتر کار کنه :دی )

-یه مزیت بزرگ آرچ اینه که مثل اوبونتو یا بقیه توزیع ها دوره ای نیست و در یه دوره به خصوص مثلا ۶ ماه یا دو ساله یه نسخه جدید نمیده. بلکه به محض اینکه نسخه پایدار یه نرم افزار میاد اونو به repository های خودش اضافه میکنه و شما با یه pacman -Syu همه رو آپدیت میکنین. البته سیستم دوره ای هم مزایایی داره ولی برای من که گاهی تا سالها از یه سیستم یکنواخت استفاده میکنم (حتی اون زمانی که ویندوز بودم ) خیلی خوبه. چون اصلا دوست ندارم که مدام سیستم عامل عوض کنم و بدتر اینکه اصلا دوست ندارم عقب باشم :) آرچ هر دو مشکل منو برطرف کرده .