انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: استفده زیاد از RAM (buffer/chace)  (دفعات بازدید: 1314 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین albert_brown

• Newbie
  • *
  • ارسال: 3
استفده زیاد از RAM (buffer/chace)
« : 17 آذر 1395، 08:45 ب‌ظ »
من متوجه شدم که system-monitor توی گنوم داره بهم مصرف رم ۶۰ درصدی نشون میده
پیگیر شدم top زدم دیدم باید خیلی کمتر از ۶۰ درصد باشد (تقریبا نصف)
نتیجه دستور top

KiB Mem : 16306128 total,  5480408 free,  2307444 used,  8518276 buff/cache
KiB Swap:  3904508 total,  3189940 free,   714568 used.  6090004 avail Mem

PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND                                                                                                                                       
17090 alizeyn   20   0 2054736 854444 164804 S  38.4  5.2  10:30.12 firefox                                                                                                                                       
 8224 root      20   0  351836 152700 109292 S  13.6  0.9   8:46.35 Xorg                                                                                                                                           
18317 alizeyn   20   0  674000  43228  28708 S   6.3  0.3   0:04.09 gnome-terminal-                                                                                                                               
 8557 alizeyn   20   0 2216092 369124  92388 S   5.6  2.3   6:15.90 gnome-shell                                                                                                                                   
 5465 root     -51   0       0      0      0 S   2.0  0.0   1:12.69 irq/16-iwlwifi                                                                                                                                 
 5647 root      20   0    4400   1296   1204 S   1.3  0.0   0:30.28 acpid                                                                                                                                         
17376 alizeyn   20   0  517776  61684  47768 S   1.0  0.4   0:20.60 plugin-containe                                                                                                                               

و بعد از اینکه فهمیدم مقدار زیادی فایل زیر ستون shared هست
با دستور free -m فهمیدم مقدار خیلی زیادی از RAM واسه بافر کش پر شده

نتیجه دستور free -m

total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:          15923        2253        5352        7346        8318        5947
Swap:          3812         697        3115

۸ گیگ توی بافر کشه :/
چرا ؟ چگونه حلش کننم؟

آفلاین ارباب!

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 448
پاسخ : استفده زیاد از RAM (buffer/chace)
« پاسخ #1 : 18 آذر 1395، 02:15 ق‌ظ »
اتفاقا KSysGuard تو KDE هم مقدار کم تری رو نشون می ده تا Gnome System Monitor..
اگه خواستید این رو ببینید در همین مورد: http://www.linuxatemyram.com
تا جایی که من متوجه شدم:
دو تا مفهوم برای فضای خالی با هم قاطی می شن و ظاهرا سلیقه ای شده.. ولی توی خروجی دستور free m این دو تفکیک شدن..
یکی available memory هست..
یکی free memory..
حالا چرا حافظه ی خالی و حافظه ی در دسترس با هم برابر نیستن.. (دردسترس معمولا بیش تر از خالی هست..!)
لینوکس سعی می کنه از بخش های خالی حافظه ی شما تا زمانی که شما بهشون نیاز نداری استفاده کنه
علت استفاده هم افزایش سرعت هست
فایل ها در حافظه cache می شن (Disk caching)
تا دفعه ی بعد با سرعت بیش تری از ram خونده بشن.
اگه دقت کرده باشید اجرای اول خیلی از برنامه ها کند تر از اجراهای بعدی اون ها هست.. چون بارگذاری از هارددیسک کندتر از ram هست..
حالا این خوبه یا نه..
خوبیش همین افزایش سرعته..
بدیش..؟ هیچ بدی ای نداره مث این که..! چون اون حافظه با این که free حساب نمی شه ولی available هست برای استفاده های آینده.. پس به نظرم زیاد نگران نباشید..!
« آخرین ویرایش: 18 آذر 1395، 04:21 ق‌ظ توسط ارباب! »
Void Linux + XFCE

آفلاین albert_brown

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 21 آذر 1395، 01:56 ب‌ظ »
تا جایی که من متوجه شدم:
دو تا مفهوم برای فضای خالی با هم قاطی می شن و ظاهرا سلیقه ای شده.. ولی توی خروجی دستور free m این دو تفکیک شدن..
یکی free memory..
حالا چرا حافظه ی خالی و حافظه ی در دسترس با هم برابر نیستن.. (دردسترس معمولا بیش تر از خالی هست..!)
لینوکس سعی می کنه از بخش های خالی حافظه ی شما تا زمانی که شما بهشون نیاز نداری استفاده کنه
اگه دقت کرده باشید اجرای اول خیلی از برنامه ها کند تر از اجراهای بعدی اون ها هست.. چون بارگذاری از هارددیسک کندتر از ram هست..
حالا این خوبه یا نه..
بدیش..؟ هیچ بدی ای نداره مث این که..! چون اون حافظه با این که free حساب نمی شه ولی available هست برای استفاده های آینده.. پس به نظرم زیاد نگران نباشید..!

بله چیزی که میگید رو توی منابع مختلف خوندم اما کي بر می گردونه ؟ چرا داره از  swap استفاده می کنه؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #3 : 21 آذر 1395، 02:55 ب‌ظ »
تا جایی که من متوجه شدم:
یکی free memory..
حالا این خوبه یا نه..

بله چیزی که میگید رو توی منابع مختلف خوندم اما کي بر می گردونه ؟ چرا داره از  swap استفاده می کنه؟

توضیحات مناسب رو کاربر ارباب دادند. بخشی از رم به عنوان کش دیسک استفاده میشه که در دفعات بعدی سریعتر بارگزاری بشه. میزان بیهوده ی فضای آزاد رم به درد شما نمیخوره. حتی KDE در info center میگه که اگر سیستم میزان فضای رم آزاد کم و و میزان بالای حافظه ی رم به عنوان کش دیسک رو گرفته باشه، سیستمی هستش که خوب پیکربندی شده. پس بهتره بزارین کار خودش رو بکنه. اگر نرم افزاری به فضای رم احتیاج داشته باشه کش دیسک آزاد میشه.

اشغال swap هم برمیگرده به سیاست های swappiness که چطور تنظیم شده باشه. این نکته رو مد نظر داشته باشین که با توجه به مقادیر پیشفرض swappiness‌، اگر از اون میزان حافظه ای که توی swap هستش استفاده نشه، برنمیگرده به رم. پس موردی ایجاد نمیکنه. میتونین مقدار swappiness رو 0 کنین لذا تا حد امکان سیستم عامل از استفاده از swap استفاده نمیکنه. به نظر من پیش فرض روی 60 نگهش دارین.

به هر حال، اگر بنا به هر دلیلی دوست دارین کش دیسک و فضای سوپ رو آزاد کنین این صفحه رو مطالعه کنید:

http://www.tecmint.com/clear-ram-memory-cache-buffer-and-swap-space-on-linux/

با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین albert_brown

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 22 آذر 1395، 07:18 ق‌ظ »
تا جایی که من متوجه شدم:
یکی free memory..
حالا این خوبه یا نه..

توضیحات مناسب رو کاربر ارباب دادند. بخشی از رم به عنوان کش دیسک استفاده میشه که در دفعات بعدی سریعتر بارگزاری بشه. میزان بیهوده ی فضای آزاد رم به درد شما نمیخوره. حتی KDE در info center میگه که اگر سیستم میزان فضای رم آزاد کم و و میزان بالای حافظه ی رم به عنوان کش دیسک رو گرفته باشه، سیستمی هستش که خوب پیکربندی شده. پس بهتره بزارین کار خودش رو بکنه. اگر نرم افزاری به فضای رم احتیاج داشته باشه کش دیسک آزاد میشه.

اشغال swap هم برمیگرده به سیاست های swappiness که چطور تنظیم شده باشه. این نکته رو مد نظر داشته باشین که با توجه به مقادیر پیشفرض swappiness‌، اگر از اون میزان حافظه ای که توی swap هستش استفاده نشه، برنمیگرده به رم. پس موردی ایجاد نمیکنه. میتونین مقدار swappiness رو 0 کنین لذا تا حد امکان سیستم عامل از استفاده از swap استفاده نمیکنه. به نظر من پیش فرض روی 60 نگهش دارین.

به هر حال، اگر بنا به هر دلیلی دوست دارین کش دیسک و فضای سوپ رو آزاد کنین این صفحه رو مطالعه کنید:

http://www.tecmint.com/clear-ram-memory-cache-buffer-and-swap-space-on-linux/
ممنونم از پاسختون اما فکر میکنم مورد من متفاوت باشه چون با خاموش کردن سواپ
Swapoff -a
بعد ازین که تستف
تا جایی که من متوجه شدم:
یکی free memory..
حالا این خوبه یا نه..
ممنونم از پاسختون اما فکر میکنم مورد من متفاوته
چون من سواپ رو خاموش کردم
swapoff -a
حالا بعد از پر شدن رو سیستم کرش میکنه ، یعنی مقدار رم بازگردانده نمیسه از بافر کش
و مقدار available هم کم هست