حقیقتش اینکه Unity نسبت به GNOME خیلی قابل استفاده تره. برای اینکه یه تجربه درست حسابی با GNOME داشته باشید، باید nتا Extension نصب کنید. همچنین پشتیبانی از Wayland خیلی کامل نیست هنوز، و GDM با Wayland رم زیادی میخوره (البته اگه بخوان LightDM رو با GDM جایگزین کنن درآینده). من با GNOME مشکلات خیلی زیادی دارم، هم از لحاظ طراحی، و هم سرعت و عملکرد. دیفالت های افتضاحی داره، و کلی باید وقت صرف کنم تا به شکلی که دوس دارم تغییر بدمش.
اینکه گنوم دیفالتش افتضاح است، نظر شماست و همچنین سلیقه شما.
یونیتی ۷ (همینی که الان بصورت دیفالت در توزیع اوبونتو قرار دارد)خودش پوسته ای است برای گنوم.
من مدتیه گنوم رو با wayland بالا میارم. و بنظرم درخصوص استفاده از رم، بهتر از xorg عمل میکنه.من با totem ، vlc, mpv ، هیچ مشکلی ندارم و راحت فیلم تماشا میکنم(فقط با mpv مشکل داشتم که رفعش کردم و فایل کافیگش رو برای wayland ، تنظیم کردم)
برای نرم افزارهایی که هنوز با wayland سازگاری ندارن ،گنوم ، xwayland رو قرار داده.
همچنین n تا افزون ای که گنوم داره، بنظرم یکی از قابلیت های برتر گنوم حساب میاد؛ چون فعال بودن اون جامعه در توسعش رو نشون میده؛ کاربر هرجور دلش خواست میتونه شخصی سازیش کنه.
الان که اوبونتو می خواهد بصورت دیفالت ، بجای یونیتی ، گنوم رو قرار بده ،باعث میشه گنوم بهتر از همیشه ، پایدار بشه.
در ضمن ، بنظرم گنوم باwayland ، بوسیله گرافیکی که، پشتیبانی بهتری، از درایور آزاد داره، بهتر عمل میکنه.
اگر می خواهی بهترین تجربه روبا گنوم داشته باشی ، بنظرم،فدورا و دبیان عالی هستن.