انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل تصویر در دبیان ۹  (دفعات بازدید: 3211 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
مشکل تصویر در دبیان ۹
« : 31 تیر 1396، 08:36 ب‌ظ »
باسلام
چند روزی هست یه لب تاپ جدید گرفتم روش دبیان۹ بامیزکارxfce نصب کردم ۱سوال ویه مشکل دارم
سوال:چطور میشه گراب اول غیرفعال کرد؟وقتی سیستم روشن میکنم نخواد اینتربزنم؟
واما مشکل خیلی مهم: لب تاپ من گرافیکش اینتل هست ولی نمیدونم چرا تصویر بریده بریده هست؟تاجابی که میدونم درایور نمی خوادلب تاپ قبلی هم گرافیک اینتل بود ولی اوبونتو نصب کرده بودم.این مشکل رو نداشت. مربوط به پلیر نیست کل سیستم اینجوری هست مثلا وقتی پنچره رو به سمت چپ و راست حرکت میدم تصویر بریده میشه حتی صفه مرورگر رو بالا پایین میکنم  همین مشکل رو دارم به صورت افقی
براپخش ویدیو هم که مشکل خیلی توچش میزنه .برا تست اوبونتو نصب کردم مشکلی نداره عجیبه این مشکل در دبیان
مشخضات لب تاپ
lenovo-thinkpad-e530
cpu i3
vga iIntel HD Graphics 3000
debian 9 64 bit

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev c4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM77 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
02:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5229 PCI Express Card Reader (rev 01)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 (rev c4)
0c:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 07)
« آخرین ویرایش: 31 تیر 1396، 08:43 ب‌ظ توسط goloshon »

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
پاسخ : مشکل تصویر در دبیان ۹
« پاسخ #1 : 31 تیر 1396، 10:09 ب‌ظ »
سلام
اول در مورد غیرفعال کردن گراب :
فایل زیر رو باز کنین :
sudo nano /etc/default/grubو مقدار GRUB_TIMEOUT="10" رو به GRUB_TIMEOUT="-1" تغییر بدین (در واقع زمان رو از 10 به -1 تغییر بدین) این طوری شمارنده غیرفعال می شه و مستقیم و بدون اینتر می رین توی دبیان
البته راه های دیگه ای عین تغییر GRUB_HIDDEN_TIMEOUT="0" هم وجود داره ولی من خودم غیرفعال کردن شمارنده رو پیشنهاد می دم چون مطمئن تر و بی دردسر تره
بعد از تغییر اون فایل دستور زیر رو اجرا کنین :
sudo update-grub
دوم اینکه شما از چه نسخه ای از دبیان 9 استفاده می کنین ؟‌‌ (مثلاً stable , ... ؟)
شما تو کدوم نسخه ای از اوبونتو مشکل نداشتین ؟ (مثلا 16.04 یا 17.04 ؟)
« آخرین ویرایش: 01 امرداد 1396، 03:18 ق‌ظ توسط ali76 »

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 31 تیر 1396، 11:21 ب‌ظ »
باسلام
درمورد گراب ممنون حل شد.
از نسخه debian 9 stabelاوبونتو نسخه ۱۶.۰۴ که روی لب تاپ قبلی نصب کرده بودم روی این جدیده هم برا تست نصب کردم که مشکل بالا رو نداشت.

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 31 تیر 1396، 11:27 ب‌ظ »
براگراب ۱-جواب نداد 0 گذاشتم

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #4 : 01 امرداد 1396، 01:40 ق‌ظ »
اول از همه چک کنین این پکیج نصب بشه :
dpkg -l | grep xserver-xorg-video-intel
در ضمن من چک کردم لپ تاپ lenovo-thinkpad-e530 علاوه بر گرافیک اینتل که خود شما هم گفتین یک گرافیک GeForce 610M رو هم داره شاید مشکل از همون باشه محض اطمینان خروجی دستور پایین رو هم بذارین :
lspci | egrep "3D|VGA"اگه مشکل از درایور انویدیا باشه به احتمال زیاد مجبور می شیم backports و یا non-free رو فعال کنیم و nvidia-driver رو نصب کنیم ولی فعلاً خروجی دستور بالا تعیین کننده اس
« آخرین ویرایش: 01 امرداد 1396، 01:52 ق‌ظ توسط ali76 »

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #5 : 01 امرداد 1396، 03:04 ق‌ظ »
براگراب ۱-جواب نداد 0 گذاشتم
بله حق با شماست این یک اشتباه منطقی از من بود چون 1- شمارنده رو غیرفعال می کنه ولی شما در مورد غیرفعال کردن خود گراب پرسیدین که برای اون باید شمارنده رو 0 کرد و نه غیرفعال

فقط این رو هم اضافه کنم که اگه هر یک از دوستان دو تا چند سیستم عامل داشته باشن دیگه راه تغییر شمارنده به صفر جواب نخواهد داد چون ، در صورت وجود چند سیستم عامل اسکریپت زیر توسط گراب مورد استفاده قرار می گیره :
/etc/grub.d/30_os-proberکه توی این اسکریپت چنین خط کدی وجود داره :
if [ "\${timeout}" = 0 ]; then
  set timeout=10
fi
که این قسمت باعث می شه که حتی اگه شمارنده رو روی صفر قرار بدین باز اون به 10 تبدیل بشه ...
پس تنها راه ممکن غیر فعال کردن این اسکریپته ، به این صورت که اول باید دستور زیر رو کنین :
sudo nano /etc/default/grubبعد محتوی زیر رو به اون فایل اضافه کنین تا اسکریپت مورد بحث توسط گراب استفاده نشه :
GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"حالا می تونین با تغییر شمارنده به صفر از دیدن گراب در سیستم های مولتی بوت هم راحت بشین

هم چنین می شه به عنوان راه بهتر علاوه بر کد بالا (GRUB_DISABLE_OS_PROBE) این رو هم به فایل مورد نظر اضافه کرد (و یا اگه قبلاً وجود داشت ولی کامنت بود ، # رو حذف کرد) ، این طوری شمارنده روی هر عددی هم که باشه مهم نیست :
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT="0"
در واقع یا باید این شکلی باشه :
GRUB_TIMEOUT="0"
GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"
یا این شکلی :
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT="0"
GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"
و در نهایت زدن دستور پایین نباید فراموش بشه :
sudo update-grub
پ.ن:البته تمام موارد گفته شده مربوط به سیستم هایی با بوت چندگانه هستش و شما که تک بوت هستین همون صفر کردن شمارنده کفایت می کنه
« آخرین ویرایش: 01 امرداد 1396، 03:24 ق‌ظ توسط ali76 »

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 01 امرداد 1396، 09:44 ق‌ظ »
باسلام
بله از همون 0 کردن گراب استفاده کردم که فرمودید و جواب داد.
درمورد گرافیک لب تاپ بله با کانفیگ i5 وi7 دو گرافیک داره ولی i3 بدون گرافیک دوم هست.
خروجی دستور اول
ii  xserver-xorg-video-intel              2:2.99.917+git20161206-1          amd64        X.Org X server -- Intel i8xx, i9xx display driver
خروجی دستور دوم
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #7 : 01 امرداد 1396، 01:06 ب‌ظ »
خب پس ، پکیج مورد نظر نصبه البته آخرین نسخه نیست پس یکی از احتمالاتی که مطرح می شه اینه که مشکلات اون تو نسخه های جدیدتر رفع شده باشه ولی قبل از اینکه اقدام به بروزرسانی اون پکیج کنیم (از مخازن testing یا  backports) ، اول از همه پکیج های زیر رو نصب کنین شاید با نصب همینا مشکلتون حل بشه (این پکیج ها به صورت پیش فرض روی اوبونتو هستن ولی تا جایی که اطلاع دارم (مطمئن نیستم) روی دبیان به صورت پیش فرض نصب نیستن ):
sudo apt install mesa-utils mesa-vdpau-drivers

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 01 امرداد 1396، 05:30 ب‌ظ »
باسلام
پکیچ نصبه
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
mesa-vdpau-drivers is already the newest version (13.0.6-1+b2).
mesa-vdpau-drivers set to manually installed.
mesa-utils is already the newest version (8.3.0-3).
mesa-utils set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 01 امرداد 1396، 05:41 ب‌ظ »
باسرچ که توسایتهای خارجی کردم مثل اینکه این مشکل مربوط به میزکارxfce هست یه سری جوابهایی هم گذاشته بودن که برای من جواب نداد.من به خاطر فیلم که خیلی تماشا میکنم درست بودن تصویر خیلی مهمه.از راهکار شما استفاده کنم اگر جواب نده بر میگردم به اوبونتو.
(خب پس ، پکیج مورد نظر نصبه البته آخرین نسخه نیست پس یکی از احتمالاتی که مطرح می شه اینه که مشکلات اون تو نسخه های جدیدتر رفع شده باشه )

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #10 : 01 امرداد 1396، 05:53 ب‌ظ »
والا راستش من بعید می دونم با استفاذه از نسخه ی آخر پکیج ها مشکلتون حل بشه چون پکیج های دبیان ۹ stable از اوبونتو ۱۶.۰۴ به روز تره ولی شما تو ۱۶.۰۴ هم مشکلی نداشتین
واس همون ارزش نداره با اضافه کردن مخازن جدید به سیستم آسیب بزنیم و در نهایت چیزی هم عایدمون نشه
من چیز خاصی (البته از نوع معقولش) الان به ذهنم نمی رسه صبر کنین شاید دوستان اومدن کمکتون کردن ولی اگه کسی نیومد برگشت به اوبونتو هر چند پاک کردن صورت مسئله اس ولی راه حل خوبی به نظر میاد

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #11 : 01 امرداد 1396، 08:03 ب‌ظ »
توزیع دبیان برخلاف اوبونتو، فدورا و اوپن سوزه، فایل های باینری متن-بسته و غیر-آزاد *سفت افزارها* (firmware) را همراه توزیع منتشر نمیکند، کاربر بعد از نصب سیستم اگر احتیاج به سفت افزار دستگاهی داشت باید از طریق فعال کردن مخزن non-free آن را نصب کند، مشکل شما هم به احتمال بسیار زیاد از همین جا است، بنابر تجربه شخصی اگر سفت افزار کار گرافیک نصب نباشد در پخش ویدئو با مشکلات زیادی مواجه میشوید، همچنین بازدهی برنامه هایی که به پردازش سه بعدی احتیاج دارند فوق العاده پایین خواهد بود.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #12 : 01 امرداد 1396، 08:08 ب‌ظ »
لطفا در هر تاپیک تنها یک سوال/موضوع را مطرح کنید، برای مسئله گراب باید یک تاپیک دیگر در "انجمن عمومی" میزدید. در مورد دبیان هم اینو اضافه کنم که میتوان سفت افزارها را درون رسانه نصب جاسازی کرد تا بتوان موقع نصب دبیان آن را افزود، البته کار چندان آسونی به نظر نمیرسه، آموزش هاش به طور رسمی توسط دبیان ارائه شده، برای مواقعی کاربرد داره که سیستم مورد نظر برای نصب دبیان به اینترنت دسترسی نداره.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 01 امرداد 1396، 10:02 ب‌ظ »
باسلام
ممنون از پاسخهای دوستان.کارهای انجام شده جواب نداد.اوبونتو نصب کردم.
واقعاجای تعجب داره بدون کوچکترین پرش یاایرادی داره روون کارمیکنه.افکت پنجره هاهم روون هست.
باسپاس
« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1396، 10:15 ق‌ظ توسط goloshon »

آفلاین علی رزم دیده

• *
  • ali76 سابق
« پاسخ #14 : 01 امرداد 1396، 10:46 ب‌ظ »
باسلام
ممنون از پاسخهای دوستان.کارهای انجام شده جواب نداد.اوبونتو نصب کردم.
واقعاجای تعجب داره بدون کوچکترین پرش یاایرادی داره رون کارمیکنه.افکت پنجره هاهم رون هست.
باسپاس
باز خدا رو شکر تو اوبونتو مشکلی ندارین
کلاً توزیع های متخلف تفاوتی عجیب و خارق العاده ای با هم ندارن و کاربرا باید نیگاه کنن تو کدوم سیستم مشکل کمتر و پایداری بیشتری دارن همونو نصب کنن یکی تو اوبونتو یکی دیگه تو اوپن سوزه یکی دیگه فدورا و ...
وقتی شما سیستم روون و بدون مشکلی رو توی اوبونتو تجربه می کنین دیگه لزومی به استفاده از دبیان نیست (البته اگه دو تا توزیع پایداری یکسانی داشتن پارامترهای دیگه ای عینه گستردگی مخازن و راحت بودن کاربر با پکیج منیجر و ... میاد وسط )
ولی خب اوبونتو و دبیان که 99 درصد (درصد صرفاً جنبه ی فانتزی داره) یکسان هستن ...
حالا اگه شما به میزکار xfce علاقه دارین می تونین همونو تو اوبونتو هم نصب کنین و مشکلی نخواهید داشت