مسلمه که دولوپر ها به چند دلیل توسعه ی ویندوز رو ترچیح بدن اولا چون نسخه های کمی داره مثلا الان که من دارم این پست رو می نویسم همه از ویندوز 10 و 8 و 7 استفاده می کنن پس دیباگ کردن و توسعه یه برنامه روی لینوکس اصلا به صرفه نیست مثلا همون کمپانی ای که پرینترت رو ساخته اگه بخواد ذرایور نشخه ی لینوکس رو بسازه باید چند برابر نسخه ویندوز خرجش کنه چون لینوکس توزیع های مختلفی داره پس ساخت درایوری که با همشون سازگار باشه سخته شاید هم به نوعی غیر ممکن و اینقدر هزینه اونهم واسه ی 2 درصد کاربران که اونها هم کنار لینوکسشون یه ویندوز دارن اصلا به صرفه نیست.
ما ممکنه هزار تا توزیع داشته باشیم ولی قطعاً هزارتا مدیر بسته نداریم!
پس توسعه دهنده انحصاری اگه می خواد
خودش هم پکیج آماده بده بیرون لزومی نداره هر هزارتا رو در نظر بگیره
اگه توسعه دهنده یه .deb و یه .rpm بسازه تقریباً حجم بسیاز زیادی از کاربرای گنولینوکس رو پوشش می ده و نیازی به کار اضافی نیست (می تونه برای بقیه توزیع ها هم یه باینری مثلاً .run بده) تازه این موردی که گفتم در مورد توسعه دهنده های
انحصاری هستش
ولی اگه توسعه دهنده نرم افزارش رو اوپن سورس توسعه بده نه تنها کارش سخت تر نمی شه بلکه راحت تر هم می شه چون افراد زیادی میان کمکش و سرعت توسعه ی نرم افزار افزایش پیدا می کنه نمونش تلگرام که هم سرعت آپدیت خوبی داره هم امکانات جدیدتری بهش اضافه می شه صاحب شرکت هم هزینه ی کمتری می کنه
اگه نرم افزار آزاد باشه دیگه نیازی نیست که توسعه دهنده بیاد و برای هر مدیر بسته یه پکیج بده بیرون چون خود توسعه دهندگان اون توزیع میان پکیج رو برای اون مدیر بسته و مطابق با اون توزیع می سازن فقط توسعه دهنده ی اولیه کافیه سورس رو بده بیرون برای مثال بازم تلگرام ! ، شما هیچ جای سایتشون نمی تونین پکیج .deb پیدا کنین کاری که توسعه دهنده کرد این بود که اومد و سورس رو منتشر کرد خود جامعه ی آزاد اومد اونو .deb کرد
در مورد درایور هم باید بگم تقریباً بیشتر توسعه درایور خارج از توزیع و تو لینوکس اتفاق میوفته و وظیفه ی هماهنگ کردن لینوکس با توزیع به عهده ی توسعه ی دهنده های اون توزیع هستش پس بازم نیازی به کار اضافی شرکت برای دادن درایور نیست همون طور که الان برای مثال intel نمیاد 1000 تا درایور بده بیرون ولی اکثر همون 1000 توزیع با سخت افزارهای اینتل سازگار هستن
دلیل اصلی اینکه بعضی از توسعه دهنده ها نمیان برای گنولینوکس درایور بدن بیشتر همین جمعیت کم کاربران هستش که باعث می شه بعضی از توسعه دهنده ها سودشون رو به منافع مشتری ترجیح بدن نه تعداد زیاد توزیع ها