درود
جدا از بحث نرم افزار آزاد، 500 میلیون برای 180 کتابخانه مبلغ زیادی نیست ( اگر محصول خوبی باشه که نیاز ها رو کامل جواب بده)
الان شما یک قرارداد پشتیبانی ساده ببندید سالانه 1 تا 2 میلیون هست
پس این هزینه در صورتی که واقعاً محصول مناسبی باشه اصلاً زیاد نیست
در مورد محصولات آزاد
من پیشنهاد می کنم حتماً نیاز سنجی بشه و ببینید چه نیاز هایی دارند و کدوم محصول پاسخگو هست و یا نیاز به تغییرات کمتری داره
چون تغییرات در محصولات آزاد هم نیرو زمان و هزینه خودش رو داره و باید ببنید هزینه هاش چقدر میشه
از طرف دیگه بحث پشتیبانی و تغییرات و رفع ایرادات در زمان حیات هم هست که هزینه بر خواهد بود
از نظر فنی من
http://en.wikipedia.org/wiki/NewGenLib رو بسیار مناسب کار های متوسط و بزرگ می دونم و از ابزار های خوبی استفاده کرده
و همچنین تکنولوژی هاش هم در ایران مورد استفاده زیادی هست و می تونید تیم خوبی برای تغیییرات و... براش ایجاد کنید
امکان جستجوی قوی داره و حتی شما می تونید سرور های جدایی فقط برای جستجو بگذارید که بار دیتابیس و سرور هاتون سبک بشه و زمان پاسخ دهی بسیار زیاد کاهش پیدا کنه
مباحث خیلی مهمی هست که به این سادگی نمیشه در موردشون صحبت کرد
برای نمونه
آیا کتابخانه ها با هم ارتباط دارند؟ اگر بله بستر سخت افزاری این ارتباط و......
سیستم به روز رسانی آنها چطور دیده شده ( برای مثال یک باگ گزارش بشه و حل بشه چطور 180 تا کتابخانه به روز می شن؟ )
امکان جستجو چطور هست؟ در کتابخانه های دیگه میشه جستجو کرد؟
آیا میشه از کتابخانه های دیگه کتاب رزرو کرد ویا یک کتابخانه ای از کتابخانه دیگه کتاب قرض بگیره؟
این کتابخانه سیستم اطلاع رسانی هم می خواد؟ (sms -email -,......)
و موارد و نیاز های بسیار زیاد دیگه
این مباحث مباحثی هست که در معماری و حتی انتخاب پلتفرم تاثیر گذار هستن
چه برسه به انتخاب یک محصول آزاد یا غیر آزاد