چند وقت پیش نیاز داشتم یک سری فایل rar رو که یکی از دوستان فرستاده بود، باز کنم. طبیعتا به دلیل استفاده از Kubutnu، اولین برنامهای که برای باز کردن این فایل استفاده کردم، برنامهی Ark بود که البته نتونست فایل رو باز کنه. برنامههای مختلفی رو سعی کردم پیدا کنم برای انجام این کار و نهایتا تصمیم گرفتم به محیط ترمینال برم. بستههای unrar و unrar-free رو نصب کردم. دستور زیر رو اجرا کردم:
unrar-free --extract archive.rar
و نتیجهی آن، لیست بلند بالایی بود که متن زیر، بخشی از اونه:
Extracting ST - GOLDM15+++++37M15.png OK
Extracting ST - GOLDM30++++++37M30.png OK
Extracting ST - ������_� 37.docx Failed
Extracting ST - �_��_��� ������_� �� ������.docx Failed
روشن شد که مشکل، وجود فایلهایی با نام فارسی در این فایل rar بود. از آنجایی که اصلا دوست نداشتم برای باز کردن چنین فایلی، از یک سیستم ویندوزی استفاده کنم، شروع کردم به گشتن در وب. چیزی پیدا نکردم. شروع کردم به جستجوی دقیقتر در مخازن و manpage برنامهها. از خوش اقبالی، در بخش توضیحات بسته unrar-free روی مخازن اوبونتو، به این متن بر خوردم:
$ apt show unrar-free
Package: unrar-free
Version: 1:0.0.1+cvs20140707-1
...
...
Description: Unarchiver for .rar files
Unrar can extract files from .rar archives. Can't handle some archives in
the RAR 3.0 format natively. Package "unar" can be used to extract those
archives if installed.
بنا به پیشنهاد ارائه شده در این متن، بسته unar رو نصب و اجرا کردم. تمام فایلها، بدون هیچ عیب و ایرادی باز شدند.
برام عجیبه که چرا چنین نکتهی مهمی، باید فقط در بخش توضیحات بسته و نه حتی در manpage این برنامه وجود داشته باشه.
امیدوارم برای شما هم مفید باشه این راهحل. اگر روش دیگری هم سراغ دارید، ممنون میشم به اشتراک بگذارید.