انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال درباره chroot, دیسک لایو و سطح دسترسی  (دفعات بازدید: 312 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
سلام.
تو اکثر فروم ها دیدم که با استفاده از دیسک لایو، سیستم رو تعمیر میکنن. با توجه به این که اینکار دسترسی روت نیاز داره، تصمیم گرفتم امتحان کنم که ببینم پسورد می خواد یا نه؛
این کار هارو انجام دادم و دیدم که پسورد نخواست:
sudo mount /dev/sda2 /mntاتصال فایل سیستم
sudo chroot /mntتو این مرحله، به شل سیستم خودم با دسترسی روت وصل شدم
sudo systemctl enable slime -fیه کار که دسترسی روت میخواست، برای مثال
بعد از ربوت، اسلیم فعال شده بود، بدون درخواست پسورد روت از من. این میتونه مشکل امنیتی ایجاد کنه، درسته؟

آفلاین ubulink

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • متن شخصی
    • عنوان وب سایت
پاسخ : سوال درباره chroot, دیسک لایو و سطح دسترسی
« پاسخ #1 : 08 آبان 1396، 08:17 ق‌ظ »
وقتی شما با لایو میاد بالا یوزری نساختید که پسورد بخواد!
واینکه وقتی کسی با لایو با یک سیستم بالا میاد یعنی دسترسی فیزیکی به سیستم داره و بجز اون رمز بایوس (اگه داشته باشد) رو هم داره تا بوت سیستم رو تغییر بده پس داشتن دسترسی روت بدون پرسیدن پسورد منطقی است
« آخرین ویرایش: 08 آبان 1396، 08:20 ق‌ظ توسط ubulink »
اگر مشکل شما حل شد پست اول را ویراش کنید و به موضوع تایپیک عبارت    (حل شد)    را اضافه کنید تا کسی بیهوده برای پاسخ به یک موضوع حل شده زمان صرف نکند و اگر  علت و نحوهء حل شدن مشکل رابیان کنید به بسیاری از افرادی که بعدا به مشکل شما برخواهند خورد کمک خواهید کرد

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #2 : 08 آبان 1396، 08:41 ق‌ظ »
واینکه وقتی کسی با لایو با یک سیستم بالا میاد یعنی دسترسی فیزیکی به سیستم داره و بجز اون رمز بایوس (اگه داشته باشد) رو هم داره تا بوت سیستم رو تغییر بده پس داشتن دسترسی روت بدون پرسیدن پسورد منطقی است
بله، دیسک لایو یوزر نداره. اما دسترسی روت به لایو رو نمی گم، به سیستم نصب شده همچین دسترسی ای داره، بدون پسورد. حتی با لایو میشه پسورد روت سیستم نصب شده رو عوض کرد. این هست

آفلاین ubulink

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • متن شخصی
    • عنوان وب سایت
« پاسخ #3 : 08 آبان 1396، 09:13 ق‌ظ »
بله، دیسک لایو یوزر نداره. اما دسترسی روت به لایو رو نمی گم، به سیستم نصب شده همچین دسترسی ای داره، بدون پسورد. حتی با لایو میشه پسورد روت سیستم نصب شده رو عوض کرد. این هست
خب همون هم همینطوره، چون شما دسترسی فیزیکی به سیستم دارید تغییر دادن پسورد تغیری در امنیت ایجاد نمیکنه مثلا  شما میتونید هارد سیستم رو بردارید در این صورت بود و نبود پسورد برای روت یا هر کاربر دیگری تفاوتی ایجاد نمیکنه (البته مگر اینکه سیستم رو در یک گاوصندوق گذاشت و فقط پورت هاش بیرون باشه)
اگر با لایو نشه این کار رو کرد در این صورت باید درایو رو encrypt کرد مثل encrypt کردن home در زمان نصب البته شاید بشه root رو هم encrypt کرد ولی شاید در این صورت لازم باشد پارتیشن بوت رو جدا کرد
« آخرین ویرایش: 08 آبان 1396، 09:35 ق‌ظ توسط ubulink »
اگر مشکل شما حل شد پست اول را ویراش کنید و به موضوع تایپیک عبارت    (حل شد)    را اضافه کنید تا کسی بیهوده برای پاسخ به یک موضوع حل شده زمان صرف نکند و اگر  علت و نحوهء حل شدن مشکل رابیان کنید به بسیاری از افرادی که بعدا به مشکل شما برخواهند خورد کمک خواهید کرد