اوه! واقعاً چه برداشتهایی همیشه از حرفای من میشه
این:
یه ۶ ماهی همینجوری گذشت. هر روز Panel درست کن، نقشک جدید امتحان کن. theme بگرد پیدا کن نصب کن. Widget بذار روی صفحه، conky پیکربندی کن و از این حرفا. یه جورایی کارم شده بود چرخیدن توی میزکار xfce و شخصی سازی و کوبوندنش توی سرِ کاربرای زومیت
رو من برای این گفتم که ماجرای سوق داده شدنم به محیط متنی دقیقاً چجوری و به چه شکل بوده.
بخواییم واقع بین باشیم، خیلی از افراد همین جامعهٔ کاربری نرمافزار آزاد، به من که توی محیط متنی ور میرم، هزار جور تیکه و متلک میندازن. از توی غار زندگی کردن گرفته تا مردهٔ متحرک و ...
حرفم اینه که بیخیال این حرفا بشیم و کاری که فکر میکنیم درسته رو انجام بدیم.
در جامعهای زندگی میکنیم که گنو بیشتر از اینکه یک فرهنگ و فلسفه باشه، یک سیستمعامله که به لینوکس مشهوره و فتوشاپ نداره!!
که بخواهی این موضوع رو بین این جامعه جا بندازی، اصولاً بیشتر از اون عدهای که حس میکنن گنو وقت تلف کردن هست، وقت تلف کردنه.
من خیلی وقته که دستهبندی خودمو انجام دادم. تا حالا بارها هم گفتم. ممکنه یه عدهای موافق باشن یه عده هم مخالف.
آدمای این جامعه چند دسته هستن:
۱) آدمایی که جذب گنو میشن. به دلیل فرهنگش. فلسفهش. به دلیل کاری که براش ساخته شده. این دسته متوجهن که استالمن چرا یه چنین پروژهای رو شروع کرد و متوجهن که اساس و فلسفهٔ این سیستمعامل و پروژه برپایهٔ چی بوده. این افراد گنو رو استفاده میکنن چون براشون کاری که گنو به خاطرش بوجود اومده رو مهم میدونن (و فکر نکنم مهمترین هدف گنو چیزی غیر از کنترل کردن نرمافزار توسط کاربر بوده باشه)
پس آدمای این دسته هدف و انگیزهشون کنترل کردن سیستمعامل و نرمافزارهاس. آزادی نرمافزار فقط این نیست که بگیم نرمافزاره آزاده پس حریم شخصیمون حفظ شده. امنیتمون حفظ شده. نرم افزار آزاد اینه که خودمون دنبال امنیت و حریم شخصی باشیم. و این موضوع برامون مهم باشه. بفهمیم نرمافزار چجوری کار میکنه. بتونیم کنترلش کنیم. بتونیم آزادانه براساس نیاز خودمون تغییرش بدیم.
اینکه فقط شعار بدیم و بگیم آزادی نرمافزار آزادی نرمافزار، این چیزی رو حل نمیکنه. مهم عمل کردنشه. یعنی درک اهم این موضوع
۲) آدمای این دسته آزادی نرمافزار رو با آزادی گفتار، رفتار، کردار و... اشتباه گرفتن. اومدن سمت این فرهنگ ولی کاری بهش ندارن و فقط باهاش نیازهایی که قبلاً به دلیل جو حاکم در جامعه نمیتوستن ارضا کنن، ارضا میکنن.
۳) آدمای این دسته اومدن سمت گنو چون به بنبست رسیده بودن. دنبال سیستمعاملی میگشتن که ضعفهای سیستمعاملِ بووووووق رو نداشته باشه. برای همین من به این دسته میگم کاربرای ویندوزِ بدون ویروس.
کاربرای این دسته فقط از گنو به عنوان ویندوزی که ویروس نمیگیره و مفتیه استفاده میکنن و بس!