انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: فرق میزکار با مدیریت پنجره ای مثل i3  (دفعات بازدید: 3362 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ارسال: 126
  • ٌطراح وب
سلام از عنوان مشخصه فرقشون چیه؟

آیا اموزشی برای کار و شخصی یازی i3 و میزکار kde وجود داره؟

راستی میزکار kde همون kde plasma هستن یا فرف دارن؟
تازه کار در لینوکس ولی عاشق دستکاری لینوکس :)

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : فرق میزکار با مدیریت پنجره ای مثل i3
« پاسخ #1 : 03 آذر 1396، 02:09 ب‌ظ »
سلام.
یکی میزکاره
یکی مدیرپنجره
فرقشون از این واضح‌تر؟  :D

مدیرپنجره ابزاریه که شما می‌تونی باهاش پنجره‌ها رو مدیریت کنی. این‌که چطوری باز بشن. چچوری بسته بشن. نحوهٔ نمایششون توی صفحه به چه شکل باشه. به صورت Tab باشن یا شناور (یا مثل i3 حالت موزاییکی داشته باشن) و ...

میزکار مجموعه‌ای از چندین ابزاره
- مدیرپنجره (آره! میزکار خودش مدیرپنجره داره. مثلا KDE مدیرپنجره‌ش Kwin هست)
- پوستهٔ گرافیکی (مثلاً در KDE اسمش Plasma هست، در گنوم اسمش Gnome-Shell هست یا اوبونتو قبلاً Unity داشت)
- ابزارهای خاص هر میزکار. مثلاً ابزارهای ویرایش متن (برای KDE می‌شه Kate، برای گنوم می‌شه Gedit، برای xfce می‌شه MousePad و ...) یا پخش کننده رسانه (برای KDE می‌شه Amarok و Dragon، برای گنوم، ریتمی‌باکس و totem و ...) و کلی چیزای دیگه که شما توی هر میزکار جداگونه داری می‌بینی
- کیت‌های توسعه دهنده یا FrameWorkها که مثلا برای KDE ما Qt داریم برای گنوم ما GTK داریم
- پیکربندی‌های مختلف برای اجزای مختلف سیستم‌عامل که در هر میزکار متفاوته. شما مثلاً توی گنوم با یه ابزار نور صفحه رو کم و زیاد می‌کنی و توی KDE با یه ابزار دیگه!

ولی مدیرپنجره فقط و فقط نحوهٔ نمایش و چیدمان پنجره‌ها رو مدیریت می‌کنه.  :)
برای کار با مدیرپنجرهٔ i3 می‌تونی از این پیوند استفاده کنی:
https://i3wm.org/docs/userguide.html
بهترین جا برای یادگیریش همین‌جاس. کامل و جامع.

KDE نیاز به آموزش نداره (برعکس i3). تخصص براش لازم نیست. یه بچهٔ ۷ ساله هم بشینه می‌تونه باهاش کار کنه.  ;)
تنها چیزی که برای شخصی سازی KDE نیاز داری، یه Mouse هست  :D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Yoord

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 476
« پاسخ #2 : 03 آذر 1396، 03:30 ب‌ظ »
مدیریت پنجره اوبونتو اسمش چیه؟
Everything started from a dream

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ٌطراح وب
« پاسخ #3 : 03 آذر 1396، 04:21 ب‌ظ »
سلام.
یکی میزکاره
یکی مدیرپنجره
فرقشون از این واضح‌تر؟  :D

مدیرپنجره ابزاریه که شما می‌تونی باهاش پنجره‌ها رو مدیریت کنی. این‌که چطوری باز بشن. چچوری بسته بشن. نحوهٔ نمایششون توی صفحه به چه شکل باشه. به صورت Tab باشن یا شناور (یا مثل i3 حالت موزاییکی داشته باشن) و ...

میزکار مجموعه‌ای از چندین ابزاره
- مدیرپنجره (آره! میزکار خودش مدیرپنجره داره. مثلا KDE مدیرپنجره‌ش Kwin هست)
- پوستهٔ گرافیکی (مثلاً در KDE اسمش Plasma هست، در گنوم اسمش Gnome-Shell هست یا اوبونتو قبلاً Unity داشت)
- ابزارهای خاص هر میزکار. مثلاً ابزارهای ویرایش متن (برای KDE می‌شه Kate، برای گنوم می‌شه Gedit، برای xfce می‌شه MousePad و ...) یا پخش کننده رسانه (برای KDE می‌شه Amarok و Dragon، برای گنوم، ریتمی‌باکس و totem و ...) و کلی چیزای دیگه که شما توی هر میزکار جداگونه داری می‌بینی
- کیت‌های توسعه دهنده یا FrameWorkها که مثلا برای KDE ما Qt داریم برای گنوم ما GTK داریم
- پیکربندی‌های مختلف برای اجزای مختلف سیستم‌عامل که در هر میزکار متفاوته. شما مثلاً توی گنوم با یه ابزار نور صفحه رو کم و زیاد می‌کنی و توی KDE با یه ابزار دیگه!

ولی مدیرپنجره فقط و فقط نحوهٔ نمایش و چیدمان پنجره‌ها رو مدیریت می‌کنه.  :)
برای کار با مدیرپنجرهٔ i3 می‌تونی از این پیوند استفاده کنی:
https://i3wm.org/docs/userguide.html
بهترین جا برای یادگیریش همین‌جاس. کامل و جامع.

KDE نیاز به آموزش نداره (برعکس i3). تخصص براش لازم نیست. یه بچهٔ ۷ ساله هم بشینه می‌تونه باهاش کار کنه.  ;)
تنها چیزی که برای شخصی سازی KDE نیاز داری، یه Mouse هست  :D

اقا رسول مثل همیشه کامل و عالی توضبح دادی ممنون همونطور که خودتون میدونین همراه هر میزکار چندین برنانه نصب میشه که بعضی هاشون برای شخص بی مصرف هستش امکانش هست اینارو قبل نصب انتخاب کرد؟ یا اگه نه چطور باید حذفشان کرد؟

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین Far7id

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 92
« پاسخ #4 : 03 آذر 1396، 04:35 ب‌ظ »
Adwaita

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #5 : 03 آذر 1396، 04:43 ب‌ظ »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 03 آذر 1396، 04:45 ب‌ظ »

Compiz
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 03 آذر 1396، 05:16 ب‌ظ »
اقا رسول مثل همیشه کامل و عالی توضبح دادی ممنون همونطور که خودتون میدونین همراه هر میزکار چندین برنانه نصب میشه که بعضی هاشون برای شخص بی مصرف هستش امکانش هست اینارو قبل نصب انتخاب کرد؟ یا اگه نه چطور باید حذفشان کرد؟

همیشه نه. بستگی داره توزیع این امکان رو در اختیارت گذاشته باشه یا نه. مثلاً از تمام نسخه‌های اوبونتو، فقط Ubuntu Mini رو شما می‌تونی اینجوری نصب کنی. یعنی موقع نصب بهش بگی چیارو نصب کنه. البته خیلی با جزئیات نیست و کلی نصب می‌کنه. مثلاً می‌گی Desktop رو نصب کنه یا نکنه. یا مثلاً OpenSSH رو نصب کنه یا نکنه.
من خودم همیشه همین نسخه رو نصب می‌کنم و بهش می‌گم هیچی نصب نکنه. بعد دیگه خودم هرچی دوست داشتم نصب می‌کنم.
برای حذف برنامه‌های داخل میزکار بعد از نصب، ریسک بالایی وجود داره. اکثر بسته‌ها پیش‌نیاز همدیگه هستن. شما ممکنه یه برنامه رو حذف کنی و کلاً میزکارت حذف بشه! از این موارد هم خیلی خیلی زیاد داریم.
پس نصب یه میزکار و بعد حذف ۹۹ درصد برنامه‌های اضافیش خیلی حرکت جالبی نیست.
حرکت درست می‌شه نصب یه توزیع بدون میزکار (و بدون نصب ۹۹ درصد نرم‌افزار اضافی) و بعد نصب برنامه‌های مورد نیاز.
هم تو وقتت صرفه جویی کردی، هم سیستم‌عاملت همون‌جوری که شما دوست داری برات کار می‌کنه. هم پایداری سیستم‌عاملت رو حفظ کردی.  :)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 03 آذر 1396، 05:17 ب‌ظ »
Adwaita
این یک Theme برپایهٔ GTK هست.

gnome shell, gnome
اولی میزکار (گنوم)
دومی پوستهٔ گرافیکی (گنوم-شل)

مدیرپنجره یه چیز دیگه‌س.  :)

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #9 : 03 آذر 1396، 05:25 ب‌ظ »
او اشتبا شد ;D
محیط دسکتاپو فک کردم ;D
مدیر پنجره؟ مثل متاسیتی؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 03 آذر 1396، 05:37 ب‌ظ »
او اشتبا شد ;D
محیط دسکتاپو فک کردم ;D
مدیر پنجره؟ مثل متاسیتی؟
آره. یا Mutter که فکر کنم الآن مدیرپنجرهٔ گنوم هست.

آفلاین Al!R3Za

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 375
  • Arch + KDE
« پاسخ #11 : 03 آذر 1396، 05:55 ب‌ظ »
آیا اموزشی برای کار و شخصی یازی i3 و میزکار kde وجود داره؟
سلام

از این آموزش میتونید استفاده کنید ...

لینک : http://mrprogrammer.net/i3-p1
اگر مشکلتون حل شده , [حل شد] رو به عنوان تاپیک اضافه کنید , اینطوری به کاربرای دیگه که مشکل شما رو دارن کمک میکنین ...

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ٌطراح وب
« پاسخ #12 : 03 آذر 1396، 06:05 ب‌ظ »

همیشه نه. بستگی داره توزیع این امکان رو در اختیارت گذاشته باشه یا نه. مثلاً از تمام نسخه‌های اوبونتو، فقط Ubuntu Mini رو شما می‌تونی اینجوری نصب کنی. یعنی موقع نصب بهش بگی چیارو نصب کنه. البته خیلی با جزئیات نیست و کلی نصب می‌کنه. مثلاً می‌گی Desktop رو نصب کنه یا نکنه. یا مثلاً OpenSSH رو نصب کنه یا نکنه.
من خودم همیشه همین نسخه رو نصب می‌کنم و بهش می‌گم هیچی نصب نکنه. بعد دیگه خودم هرچی دوست داشتم نصب می‌کنم.
برای حذف برنامه‌های داخل میزکار بعد از نصب، ریسک بالایی وجود داره. اکثر بسته‌ها پیش‌نیاز همدیگه هستن. شما ممکنه یه برنامه رو حذف کنی و کلاً میزکارت حذف بشه! از این موارد هم خیلی خیلی زیاد داریم.
پس نصب یه میزکار و بعد حذف ۹۹ درصد برنامه‌های اضافیش خیلی حرکت جالبی نیست.
حرکت درست می‌شه نصب یه توزیع بدون میزکار (و بدون نصب ۹۹ درصد نرم‌افزار اضافی) و بعد نصب برنامه‌های مورد نیاز.
هم تو وقتت صرفه جویی کردی، هم سیستم‌عاملت همون‌جوری که شما دوست داری برات کار می‌کنه. هم پایداری سیستم‌عاملت رو حفظ کردی.  :)

رسول جان من مثالا از میزکار kde خوشم مباد مثالا از منوی استارتش یا... اینو چه کنم؟ ایا توضیح بدون مبزکار نصب کنم میشه ابنارو دوباره اضافه کرد؟ اوبونتو مینی چه فرقی با اوبونتو های معمولی داره؟ ایا خیلی از امکاناتش کمه؟ من کلا تازه واردم ولی عشف ابنو دارم که چیزی رو که میخام خودم طراحیش کنم ولی نمیدونم امکان پذیر هست یا خیلی سخته یا نه؟

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 03 آذر 1396، 06:13 ب‌ظ »
از اون‌جایی که میزکارها رو درهم و برهم ساختن، نمی‌تونی فقط یه بخش خاصش رو داشته باشی.
مثلا Plasma رو بخوای، نصف KDE رو باید بگیری. که بازم اضافیه.
برای میزکار دیگه چاره‌ای نیست. شما باید دست بذاری روی‌ اهداف و دلت و نصبش کنی.
برای این‌که دقیقا به چیزی که می‌خوای برسی، باید محیطت رو خودت بسازی. مطمئناً شبیه به میزکاز در نمیاد ولی خب دقیقاً اندازهٔ نیازت هست و کارایی‌ای که می‌خوای رو داره. می‌تونی با همین i3 شروع کنی.
اوبونتو مینی یه نسخه از گنو بدون هیچ برنامهٔ اضافی هست. تقریباً بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ بسته.
اوبونتو با میزکار بالای ۲۰۰۰ بسته هست. برای شما که تازه وارد این دنیای بی‌انتها شدی، فعلاً مناسب نیست.
شما همون KDE رو نصب کن. یه مدت کار کن و درکنارش LPIC رو یاد بگیر. بعدش خودت می‌تونی  i3 رو به راحتی برای خودت شخصی سازی کنی.

آفلاین Far7id

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 92
« پاسخ #14 : 03 آذر 1396، 07:54 ب‌ظ »
Adwaita
این یک Theme برپایهٔ GTK هست.

gnome shell, gnome
اولی میزکار (گنوم)
دومی پوستهٔ گرافیکی (گنوم-شل)

مدیرپنجره یه چیز دیگه‌س.  :)
درسته. من wm theme رو اشتباهی خوندم. wm (مدیر‌پنجره) توی اوبونتو17.10 گنوم‌شل هست مثل اینکه.  :)