انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نظرسنجی

از کدوم لینوکس استفاده می کنید؟

linux
 linux-libre یا هر لینوکس آزاد دیگه

نویسنده موضوع: از کدوم لینوکس استفاده می کنید؟ (linux یا linux-libre )  (دفعات بازدید: 2021 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
اگر از طرفداران فلسفه نرم افزار آزاد هستید و از linux-libre استفاده نمی کنید دلیلتون رو هم بگید.
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
بنظر من یه گزینه سوم هم باید اضافه کنید، لینوکسی که به صورت دیفالت روی دبیان نصب می‌شه، درسته که اسمش Linux-libre نیست ولی به صورت پیش‌فرض deblobbed شده و firmware های غیرآزاد رو نداره و صد در صد آزاد هست.

من از کرنل دبیان که صد در صد آزاد هست، استفاده می‌کنم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
من ۱ سال استفاده می‌کردم.
ولی الآن چون اتاقم سرد شده و وسیلهٔ گرمایشی ندارم اون‌جا، پاشدم اومدم توی پذیرایی و این‌جا دیگه روی LapTop دسترسی به LAN ندارم. برای Wifi مجبور شدم حذفش کنم و لینوکس رو نصب کنم.
قابل ذکره که لینوکس-لیبره بهترین لینوکسی هست که دیدم. کاش Wifi آزاد هم پیدا بشه!
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

• High Hero Member
  • *
بنظر من یه گزینه سوم هم باید اضافه کنید، لینوکسی که به صورت دیفالت روی دبیان نصب می‌شه، درسته که اسمش Linux-libre نیست ولی به صورت پیش‌فرض deblobbed شده و firmware های غیرآزاد رو نداره و صد در صد آزاد هست.

نمی دونستم. ویرایش می کنم
یک سوالی پیش اومد توی مخازنش نرم افزار غیر آزاد داره یا نه ؟  چون توی لیست توزیع های آزاد اسمش نیست.
https://www.gnu.org/distros/free-distros.en.html
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!

• High Hero Member
  • *

کاش Wifi آزاد هم پیدا بشه!

من دانگل آزاد دارم :)
tplink tl-wn722n
خیلی خوبه هم سرعتش و هم آنتن دهیش و هم شناسایی شدنش. من ۵۰ تومن گرفتم.
اگرم پیدا نکردی و کارت خیلی گیر بود یک esp یا nodemcu بگیر با یکمی هکر بازی می تونی به اینترنت وصل بشی :)

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *

نمی دونستم. ویرایش می کنم
یک سوالی پیش اومد توی مخازنش نرم افزار غیر آزاد داره یا نه ؟  چون توی لیست توزیع های آزاد اسمش نیست.

دبیان سه تا component داره، main, contrib, non-free که به صورت پیش‌فرض فقط main که تنها نرم‌افزارهای آزاد توش هستن فعال هست، بعدش اگه کسی خواست می‌تونه اون دوتا رو هم فعال کنه، که توی contrib خود نرم‌افزار آزاد هست ولی برای اجرا یا کامپایل شدن نیاز به نرم‌افزار غیرآزاد داره (مثل virtualbox) و توی non-free نرم‌افزارهایی قراردارن که غیرآزاد هستن مثل firmware های غیرآزاد.

در ضمن یه تفاوت دیگه‌ای هم که linux-libre و لینوکس دبیان دارن این هست که linux-libre سفت‌افزارهای غیرآزاد رو اصلا load نمی‌کنه. در صورتی که لینوکس دبیان، این قابلیت رو داره.
« آخرین ویرایش: 16 آذر 1396، 07:30 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
باسلام
دبیان ::)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
من دانگل آزاد دارم :)
tplink tl-wn722n
خیلی خوبه هم سرعتش و هم آنتن دهیش و هم شناسایی شدنش. من ۵۰ تومن گرفتم.
اگرم پیدا نکردی و کارت خیلی گیر بود یک esp یا nodemcu بگیر با یکمی هکر بازی می تونی به اینترنت وصل بشی :)

من خودمم یه دانگل دارم. فکر کنم ZyXEL باشه.
بررسیش کردم جواب داده ولی باید ببینم آزاد هست یا نه. اگه آزاد باشه، دوباره Linux-Libre رو نصب می‌کنم.

باسلام
دبیان ::)
سؤال تاپیک رو یه بار دیگه بخون دوست عزیز.
گفته از چه لینوکسی استفاده می‌کنین نه از چه توزیع گنویی.  ;)
دبیان لینوکس نیست
دبیان یه توزیع از سیستم‌عامل گنو هست.
لینوکس کرنل این سیستم‌عامله که دو مدله. لینوکسِ غیرآزاد (اونی که روی اکثر توزیع‌ها استفاده می‌شه از جمله اوبونتو) و لینوکس آزاد (که به صورت پیش‌فرض روی توزیع Trisquel مورد استفاده قرار می‌گیره. البته می‌شه اونو روی توزیع‌های دیگه نصب کرد. مثل من که روی اوبونتو اونو نصب می‌کردم.
لینوکسی که روی دبیان هست اسمش Linux-Libre نیست! ولی مثل لینوکس-لیبره آزاد هست.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم

درسته، من هم خیلی وقته از دبیان استفاده میکنم و تنها برنامه غیر-آزادی که مجبورم روش نصب کنم سفت افزارهای گرافیک آنبورد است،‌ بدون آن نشست Wayland با میزکار گنوم یا اصلن بدون اون اجرا نمیشه روی سیستمم و شیبیه ساز کنسول های ریترو با بازدهی بسیار پایینی اجرا میشند.

یکی از دلایلی که دبیان را به سایر توزیع ها ترجیح میدم دقیقن همین آزاد بودن هسته، رسانه های نصب و مخزن اصلی به صورت پیش فرض و ارائه برنامه های غیر-آزاد به صورت اختیاری هستش، اینطوری نه سیخ میسوزه و نه کباب.

....
چون توی لیست توزیع های آزاد اسمش نیست.
بابا اون لیست رو خود استالمن نوشته و بدرد عمش میخوره، از نظر استالمن توزیع آزاد توزیعی نیست که به صورت پیش فرض هیچ برنامه غیر-آزاد نداشته باشه، اون میگه یک توزیع آزاد اصلن نباید مخزین غیر-آزاد داشته باشه و اصلن نباید اجازه نصب برنامه غیر-آزاد رو بدهد، حتی در صورت امکان سیستم رو باید طوری تنظیم کنند که این رو تضمین کنه، در اونصورت آزاد محسوب میشند! که این از نظر من تحریف معنای توزیع آزاد هستش.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
... از نظر استالمن توزیع آزاد توزیعی نیست که به صورت پیش فرض هیچ برنامه غیر-آزاد نداشته باشه ...
نظر استالمن اینکه وقتی مخازن آزاد و غیر آزاد هست، یعنی به کاربر استفاده از بسته های غیر آزاد رو پیشنهاد میدیم.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *

....
چون توی لیست توزیع های آزاد اسمش نیست.
بابا اون لیست رو خود استالمن نوشته و بدرد عمش میخوره، از نظر استالمن توزیع آزاد توزیعی نیست که به صورت پیش فرض هیچ برنامه غیر-آزاد نداشته باشه، اون میگه یک توزیع آزاد اصلن نباید مخزین غیر-آزاد داشته باشه و اصلن نباید اجازه نصب برنامه غیر-آزاد رو بدهد، حتی در صورت امکان سیستم رو باید طوری تنظیم کنند که این رو تضمین کنه، در اونصورت آزاد محسوب میشند! که این از نظر من تحریف معنای توزیع آزاد هستش.

برعکس چیزی که نوشتی، این نوع توزیع‌ها به درد خیلی‌ها می‌خوره، کسی هم یک نفر دیگه رو مجبور نکرده که از چه توزیعی استفاده کنه! اگه فکر می‌کنی مناسب هست استفاده کن، اگه فکر می‌کنی مناسب نیست، استفاده نکن.

نکته بعدی اینکه استالمن هیچ وقت نگفته که یک سیستم‌عامل نباید اجازه نصب نرم‌افزارغیرآزاد رو بده! اتفاقا دقیقن خلاف حرف تو رو همیشه می‌زنه و میگه که کاربران باید کنترل تمام اجزای سیستم‌عامل رو داشته باشن تا هرکاری دلشون می‌خواد بکنن. تعریفی که بنیاد نرم‌افزار آزاد از «آزادی نرم‌افزار» داره دارای چهار بند هست که بند صفرم می‌گه

« آزادی برای اجرای برنامه برای هر منظوری (آزادی ۰)»
https://www.gnu.org/philosophy/free-sw.fa.html

پس اگه استالمن اون حرفی که گفتی رو بزنه پس با این جمله که همین الآن توی سایتشون زده، جور در نمی‌یاد. منبعی داری برای حرفی که زدی؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
نکته بعدی اینکه استالمن هیچ وقت نگفته که یک سیستم‌عامل نباید اجازه نصب نرم‌افزارغیرآزاد رو بده! اتفاقا دقیقن خلاف حرف تو رو همیشه می‌زنه و میگه که کاربران باید کنترل تمام اجزای سیستم‌عامل رو داشته باشن تا هرکاری دلشون می‌خواد بکنن.

نکته‌ای که به نظر من وجود داره، اینه که GPL روی کدمنبع مانور داده!
نه لزوماً پروندهٔ Binary اون!
یعنی قانون 0 اینجوریه که کاربر باید آزاد باشه که کدمنبع رو از هر طریقی و به هر طریقی استفاده کنه!
و خب نرم‌افزار غیرآزاد که کدمنبع نمی‌ده! که قرار باشه قانون 0 روش اثر بذاره!
رو همین حساب، توزیع‌های آزاد، دقیقاً توزیعی هستن که اصلاً اجازه ندن که کاربر نرم‌افزار غیرآزاد نصب کنه.
و یه جورایی کاربر آزاد نیست که نرم افزار غیرآزاد استفاده کنه!
یعنی آزاده‌ها ولی دیگه مربوط به GPL و FSF نیست.
(نظر من بود البته!)

یه توزیع مثل تریسکل، مخزن غیرآزاد نداره.
ولی خب جوری هم نیست که نتونی غیرآزاد نصب کنی! کافیه بسته‌ها رو با پیش‌نیازهاشون بگیریم و با dpkg نصب کنیم!
پس توزیع مارو به حال خودمون گذاشته که هرکاری بخواهیم بکنیم.
ولی اگه غیرآزاد نصب کردیم، دیگه توزیعمون آزاد نیست و ما هم طبق فلسفه و قانون نرم‌افزار آزاد عمل نکردیم!
پس قوانین مربوط به GPL مربوط به نرم‌افزار آزاد می‌شن. آزادی در نصب نرم‌افزار آزاد به هر طریقی! نه آزادی در نصب هر جور نرم‌افزاری! این‌جوری که خود GPL داره نرم‌افزار انحصاری رو رواج می‌ده با این کارش!
آزادی نرم‌افزار محدودیت‌های زیادی بوجود میاره که نتیجه‌ش حفظ آزادی نرم‌افزاره!
آزادی سوم مگه نمی‌گه هر کار کردیم آخرش باید برنامهٔ منشعب شده با ۳ قانون قبلی منتشر بشه؟ خب همینه که خیلیا می‌گن پس این دیگه چجوری آزادیه! ما دلمون می‌خواد آزاد باشیم و کدمنبع برنامه‌مون رو بعد از تغییر، به کسی ندیم!! و این می‌شه نقش GPL. جی‌پی‌ال مقابل آزادی مطلق ایستاده. مقابل پروانه‌هایی مثل FreeBSD و MIT و ...
پس قانون 0 نمی‌گه کاربر آزاده حتی نرم‌افزار غیرآزاد نصب کنه! پس باید این اجازه رو هم بده که کاربر نرم‌افزار آزاد رو به غیرآزاد تبدیل کنه! نه؟  ;)
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1396، 05:32 ب‌ظ توسط RAS00L »

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
باسلام
نقل‌قول
سؤال تاپیک رو یه بار دیگه بخون دوست عزیز.
گفته از چه لینوکسی استفاده می‌کنین نه از چه توزیع گنویی.  ;)
دبیان لینوکس نیست
بله حق باشماست درست نخوندم
نقل‌قول
دبیان یه توزیع از سیستم‌عامل گنو هست.
لینوکس کرنل این سیستم‌عامله که دو مدله. لینوکسِ غیرآزاد (اونی که روی اکثر توزیع‌ها استفاده می‌شه از جمله اوبونتو) و لینوکس آزاد (که به صورت پیش‌فرض روی توزیع Trisquel مورد استفاده قرار می‌گیره. البته می‌شه اونو روی توزیع‌های دیگه نصب کرد. مثل من که روی اوبونتو اونو نصب می‌کردم.
لینوکسی که روی دبیان هست اسمش Linux-Libre نیست! ولی مثل لینوکس-لیبره آزاد هست.
مثل همیشه عالی دمت گرم آقا رسول \\:D/
نقل‌قول

پس یه گزینه سوم هم بزارید
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1396، 07:26 ب‌ظ توسط goloshon »

• High Hero Member
  • *

پس یه گزینه سوم هم بزارید
اگر از لینوکس آزاد (هر چیزی ) استفاده می کنید گزینه دوم را انتخاب کنید.

یک پیشنهاد اونایی که دبیان دارند اگر می تونند خروجی vrms (یعنی ریچارد استالمن مجازی)رو هم بزارند

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
برات عکس رو پیوست کردم.