تقریبا همهی میزکارها رو روی توزیعهای مختلف تست کردم و به این نتیجه رسیدم هیچی گنوم نمیشه و بعد از گنوم هیچی mate نمیشه
الانم اوبونتو 17.10 دارم که پیشفرض روش گنوم نصبه ولی خب با اون کانفیگی که تیم اوبونتو روش انجام داده بود اصلا حال نکردم و بعد از نصب، اولین حرکت این بود که تمام کانفیگهای تیم اوبونتو رو جمش کنم بزارم کنار و یه گنوم ساده داشته باشم مثل چیزی که توی اوبونتو-گنوم سابق بود(Vanilla Gnome). دلیلم هم برای انتخاب گنوم اینه که هیچی کم نداره و من خیلی باهاش راحتم.
در مورد KDE Plasma هم باید بگم هیچجوره ازش خوشم نمیاد نمیدونم چرا ولی هر بار نصبش کردم تجربهی خوبی باهاش نداشتم. دیروز رو لپتاپ رفیقم که کوبونتو 17.10 نصب بود اومدم یه ویدیو پخش کنم سرش با mpv player بعد از پایان ویدیو مدیرپنجرهش کرش کرده بود و هرکاری کردیم اجرا نشد تا اینکه ریستارتش کرد اما دوباره mpv player که اجرا شد همون بساط
... این فقط یکیش بود خودم هم هر بار نصبش کردم به یه ایراد عجیب و غریب بر خوردم و برخلاف خیلیا از ظاهرشم زیاد خوشم نمیاد.
در کل بنظرم میزکار یه مسئلهی سلیقهایه و بعد از تست و تجربه کردنشون میفهمین کدوم بدردتون میخوره و به نظرم تو این مسئله به حرف هیچکسی گوش ندین. اون اوائل که از ویندوز اومده بودم به سمت گنو/لینوکس بیشتر دوستام میگفتن میزکار گنوم زیاد خوب نیست و KDE و xfce خیلی بهترن و برو سمتشون و این حرفا... حتی گاهی تو بعضی از سایتا هم همچین چیزایی میخوندم ولی خب وقتی خودم گنوم نصب کردم به این نتیجه رسیدم که هیچوقت از تجربهی دیگران مخصوصا توی مسائلی که به سلیقه و راحتی خودم ربط داره استفاده نکنم.