سلام خدمت همه دوستان
قطعا هر کس صلاح خودش رو بهتر میدونه اما بنده با اوبونتو خیلی راحت هستم و تمام نیازهام رو برآورده میکنه.
بد نیست نظر لینوس توروالدز رو درباره اوبونتو و دبیان بدونید(البته اگر از قبل اطلاع نداشتید):
جالب است که لینوس نصب دبیان را سخت توصیف میکند. این قضیه طی یک مصاحبه در سال ۲۰۰۷ اتفاق افتاد و او چند سال بعد هم همان نظر را داشت:
متأسفم، شاید بخواهید گوشهاتون رو بگیرید، ولی من توزیعی میخوام که نصبش آسون باشه تا بتونم در زندگی روزمره ازش استفاده کنم.
لینوس دبیان را یک حرکت بیهوده میخواند چرا که هدف یک توزیع این است که کارها را راحت کند و نصبش آسان باشد نه اینکه به پیچیدگی کارهای کاربر بیافزاید!
نظر لینوس توروالدز دربارهٔ اوبونتو
در مصاحبهای دیگر، لینوس دربارهٔ توزیع اوبونتو صحبت کرد. در حالی که او دبیان را خیلی فنی میخواند، از شرکت توسعهدهندهٔ اوبونتو به خاطر آشنا کردن کاربرانی که از پلتفرمهای ویندوز یا مکینتاش میآیند با لینوکس، قدردانی کرد. اما با اظهار نظر زیر، وی همچنان فدورا را به اوبونتو ترجیح میدهد:
من طی این سالها چند بار با اوبونتو کار کردم، بیشتر به خاطر اینکه اوبونتو کار خوبی انجام داد که دبیان رو قابل استفاده کرد.
لینوس با اینکه فرد دانا/آگاه/با تجربهای هست از نظر دانش برنامه نویسی، اما خب چرند زیاد میگه
جایی دیگه هم نظرش در مورد اوبونتو این بوده:
When someone from the crowd asked Linus about Ubuntu, he said, “I think Ubuntu crowd is a bunch of masturbating monkeys obsessed with the KISS principle, forcing users to use the stupid command line.”
در ادامهی همون نظر هم گفته آرچ توزیع کاربر پسندی هست، لینکش هم اینه:
http://www.linuxveda.com/2015/02/11/linus-torvalds-awarded-arch-linux-consumer-friendly-distribution(این موضوع مال سه سال پیشه)
لینوس یه دورانی هم روی لپتاپش اوپن سوزه داشته و دخترش لپتاپش را برده مدرسه و میخواسته از پرینتر استفاده کنه که به پسورد sudo نیاز داشته، لینوس به این دلیل با کلی توهین سوزه را به مقصد فدورا ترک کرد. (در اینترنت سرچ کنید، گفتههام مستند شده)
یه توهین خیلی بدی هم به کاربران OpenBSD کرده:
https://lkml.org/lkml/2008/7/15/296کلا آدم فحاشی هست، یه جایی گفته که کسایی که به لینوکس میگن گنو و روی گنو/لینوکس تاکید دارند، یه مشت احمق هستند
)
ولی خب سیستم عامل گنو هست و با هستهی لینوکس (ویکی پدیا صحبتم را تایید میکنه)
حرف آخرم اینه که دلیل نداره چون یه نفری از یه چیزی خوشش میاد یا بدش میاد، ما هم راه همون را بریم، اینکه نظر لینوس چیه برای من ذرهای اهمیت نداره، شاید لینوس بخواد در مورد آرچ لینوکس هم نظر بده و چرند بگه ولی دلیل میشه من آرچ را ترک کنم؟!
همینها برای ریچارد استالمن هم صدق میکنه، یعنی اینکه دلیل نداره چون ریچارد استالمن مثلا میگه حتما لینوکس لیبره استفاده کنید، ما هم همین کار را بکنیم، یه سریها استفاده میکنند و خب اولویت اولشون آزادی نرمافزاره ولی من به شخصه اولویتم برای استفاده از هر ابزاری آزاد بودنش نیست، اگه آزاد بود که چه بهتر ولی اگر هم آزاد نبود و من بهش نیاز داشتم، حتما ازش استفاده میکنم.
خلاصه که ما باید راه خودمون را پیش بریم و سعی نکنیم تقلید کنیم، ممکنه مواردی که برای بقیه مناسبه برای ما مناسب نباشه.