یک شبیه ساز ترمینال هست به نام MlTerm که هدفش پشتیبانی از زبان های مختلف است از فارسی هم به خوبی پشتیبانی میکنه، ولی من ترجیح میدم از شبیه سازهای ترمینال XFCE و گنوم استفاده کنم، دو برنامه وجود داره که پشتیبانی از متن دوسویه را در ترمینال ممکن میکنند:
* BiCon
* fribidi (یک کتابخانه بسیار مشهور و یک ابزار خط فرمان)
برنامه BiCon که خیلی ساله اصلا در مخازن دبیان و اوبونتو نیست، تقریبا هیچ وقت نبوده! نمیدونم چرا، ولی برنامه fribidi هستش ولی به سادگی استفاده از BiCon نیست، برنامه BiCon را کافیه در ترمینال اجرا کنید و بعد خودش تمام نوشته ها را در همه برنامه ها مثل ranger درست نشون میده، البته آخرین بار که خیلی ماه قبل ازش استفاده کردم مثل اینکه نوشته ها را در ranger بهم ریخته نشون میداد، دقیق یادم نیست، همچنین یکی از دوستان میگه:
.....
در مورد BiCon هم متاسفانه جناب اسفهبد خیلی وقت هستش که توسعه اش رو دیگه ادامه نمی دن (و بقیه ی توسعه دهنده ها هم به این پروژه کمک نکردن). همین قضیه باعث شده BiCon جدیداً با بعضی از میزکارها یا ترمینال ها هم خوانی کاملی نداشته باشه و بعضاً مشکلات عجیبی مثل cpu overloading رو ایجاد کنه. واس همون من نصب این پکیج رو به دوستان تازه کار توصیه نمی کنم (به خصوص اینکه خارج از مخازن هم هست)
اگر BiCon را کنار بگذاریم تنها برنامه fribidi باقی میمونه، حالا چطوری شبیه ساز ترمینال خود را از قسمت تنظیمات بهش فرمان سفارشی بدیم تا از این برنامه در تمام مدت از زمان آغاز بکار استفاده کنه؟
وقتی فرمان زیر را اجرا میکنم ranger خیلی بهم میریزه:
ranger | fribidi