انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: از مدار خارج کردن باتری لپ تاپ  (دفعات بازدید: 9915 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین farzam

• Full Member
  • *
  • ارسال: 127
از مدار خارج کردن باتری لپ تاپ
« : 03 امرداد 1397، 08:15 ق‌ظ »
سلام دوستان من میخوام وقتی از لپ تاپ استفاده میکنم کلا با آداپتور کار کنه و نمیخوام باتریش مصرف شه چطور میتونم باتری رو از مدار خارج کنم ؟

آفلاین Sina_SeC

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 61
  • your lies are haunting me
پاسخ : از مدار خارج کردن باتری لپ تاپ
« پاسخ #1 : 03 امرداد 1397، 03:29 ب‌ظ »
باطری رو جدا کن :))
Keep keep running
I keep keep falling
Love is fade away

آفلاین nino

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • Gitlab
« پاسخ #2 : 03 امرداد 1397، 03:49 ب‌ظ »
باور کنید به ذهن خود ایشون هم رسیده بود که چنین کاری میشه کرد و لابد دلیل دیگه ای داشته که اینجا مطرحش کردن.
در بعضی از لپتاپ ها باتری قابلیت جدا شدن نداره.
لطفا قبل از این که بخواین با این شوخی های بامزه وقت اعضا رو بگیرین، کمی فکر کنین.

خود من هم همین مشکل رو دارم و جستجو زیاد کردم اما به نتیجه نهایی نرسیدم که باید چیکار کرد.
بعضی معتقد بودن که می تونین شارژر رو همیشه به لپتاپ وصل کنید و این ضرری برای باتری نداره و سیستم به طور هوشمند بعد از شارژ کامل باتری اون رو از مدار خارج می کنه اما بقیه معتقد بودن که این کار باعث گرم شدن باتری و ضرر رسوندن به اون میشه.
...

آفلاین farzam

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 03 امرداد 1397، 03:59 ب‌ظ »
باور کنید به ذهن خود ایشون هم رسیده بود که چنین کاری میشه کرد و لابد دلیل دیگه ای داشته که اینجا مطرحش کردن.
در بعضی از لپتاپ ها باتری قابلیت جدا شدن نداره.
لطفا قبل از این که بخواین با این شوخی های بامزه وقت اعضا رو بگیرین، کمی فکر کنین.

خود من هم همین مشکل رو دارم و جستجو زیاد کردم اما به نتیجه نهایی نرسیدم که باید چیکار کرد.
بعضی معتقد بودن که می تونین شارژر رو همیشه به لپتاپ وصل کنید و این ضرری برای باتری نداره و سیستم به طور هوشمند بعد از شارژ کامل باتری اون رو از مدار خارج می کنه اما بقیه معتقد بودن که این کار باعث گرم شدن باتری و ضرر رسوندن به اون میشه.

بله منم اینو شنیدم که ضرری نداره ولی تو ویندوز میشه تو دیوایس منیجر باتری رو غیرفعال کرد. میخواستم ببینم تو اوبونتو همچین کاری میشه کرد یا نه ؟

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
« پاسخ #4 : 04 امرداد 1397، 01:55 ق‌ظ »
سلام

تا جایی که من اطلاع دارم توی خیلی از مدل لپ تاپ هایی که باتری داخلی دارن امکان مدارباز کردن باتری وجود نداره و سیستم جریان DC رو از طریق باتری می گیره و امکان دریافت مستقیم جریان از آداپتور توی خیلی از مدل لپ تاپ ها موجود نیستش و این مورد یک پروسه ی سخت افزاری داره و با نرم افزار قابل کنترل نیست و اگه یکی بخواد چنین کاری رو انجام بده باید لپ تاپ رو باز کنه و مدارات داخلی اش رو طوری تغییر بده که جریان برد از آداپتور تامین بشه. (که خب قطعا دستکاری مدارات داخلی لپ تاپ اون هم بدون تخصص کار درستی نیستش)
برای اینکه بدونین لپ تاپ شما هم از همون خیلی ها هستش یا نه ، اگه خودتون مهارتش رو دارین پشت لپ تاپ رو باز کنین و این قضیه رو چک کنین و اگه نه از تعمیرگاه ها و نمایندگی و پشتیبانی لپ تاپتون در مورد این قضیه سوال کنین ولی در کل اکثر لپ تاپ ها جریانشون رو از باتری می گیرن و مستقیم از آداپتور جریان DC رو دریافت نمی کنن که یکی از دلایل این قضیه حفاظت از مدارات داخلی هستش چون امکان تامین جریان پایدار از باتری خیلی راحت تر از آداپتوره.

در مورد ویندوز و موردی که گفتین ، از اون قسمت فقط درایور باتری غیرفعال می شه نه اینکه باتری مدارباز بشه.
اینکه درایور غیرفعال بشه باعث می شه مثلاً ویندوز در مورد درصد و وضعیت باتری اطلاعی نداشته باشه ولی پروسه ی شارژ به احتمال زیاد همچنان مشابه قبله.
این رو شما خودتون می تونین آزمایش کنین و نتیجه اش رو هم اینجا به اشتراک بذارین.
اول صبر کنین باتری تون به 20 درصد برسه
بعدش برین و درایور رو غیرفعال کنین
حالا صبر کنین ویندوز دو ساعت همین طوری به برق وصل باشه
و در نهایت درایور رو فعال کنین و درصد باتری رو چک کنین.
به احتمال زیاد می بینین که درصد باتری تغییر کرده.

در کل توی اکثر لپ تاپ ها این پروسه سخت افزاری هستش و حتی لپ تاپ خاموش رو هم وقتی به برق وصل می کنین باتری رو شارژ می کنه و اگه لپ تاپ شما جزو استثناها باشه (که من خودم تا الان ندیدم) برای پیدا کردن چنین آپشنی (استفاده مستقیم جریان از آداپتور) به احتمال زیاد باید توی تنظمیات بایوس بگردین تا خود سیستم عامل.

آفلاین farzam

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 04 امرداد 1397، 08:02 ق‌ظ »
سلام

تا جایی که من اطلاع دارم توی خیلی از مدل لپ تاپ هایی که باتری داخلی دارن امکان مدارباز کردن باتری وجود نداره و سیستم جریان DC رو از طریق باتری می گیره و امکان دریافت مستقیم جریان از آداپتور توی خیلی از مدل لپ تاپ ها موجود نیستش و این مورد یک پروسه ی سخت افزاری داره و با نرم افزار قابل کنترل نیست و اگه یکی بخواد چنین کاری رو انجام بده باید لپ تاپ رو باز کنه و مدارات داخلی اش رو طوری تغییر بده که جریان برد از آداپتور تامین بشه. (که خب قطعا دستکاری مدارات داخلی لپ تاپ اون هم بدون تخصص کار درستی نیستش)
برای اینکه بدونین لپ تاپ شما هم از همون خیلی ها هستش یا نه ، اگه خودتون مهارتش رو دارین پشت لپ تاپ رو باز کنین و این قضیه رو چک کنین و اگه نه از تعمیرگاه ها و نمایندگی و پشتیبانی لپ تاپتون در مورد این قضیه سوال کنین ولی در کل اکثر لپ تاپ ها جریانشون رو از باتری می گیرن و مستقیم از آداپتور جریان DC رو دریافت نمی کنن که یکی از دلایل این قضیه حفاظت از مدارات داخلی هستش چون امکان تامین جریان پایدار از باتری خیلی راحت تر از آداپتوره.

در مورد ویندوز و موردی که گفتین ، از اون قسمت فقط درایور باتری غیرفعال می شه نه اینکه باتری مدارباز بشه.
اینکه درایور غیرفعال بشه باعث می شه مثلاً ویندوز در مورد درصد و وضعیت باتری اطلاعی نداشته باشه ولی پروسه ی شارژ به احتمال زیاد همچنان مشابه قبله.
این رو شما خودتون می تونین آزمایش کنین و نتیجه اش رو هم اینجا به اشتراک بذارین.
اول صبر کنین باتری تون به 20 درصد برسه
بعدش برین و درایور رو غیرفعال کنین
حالا صبر کنین ویندوز دو ساعت همین طوری به برق وصل باشه
و در نهایت درایور رو فعال کنین و درصد باتری رو چک کنین.
به احتمال زیاد می بینین که درصد باتری تغییر کرده.

در کل توی اکثر لپ تاپ ها این پروسه سخت افزاری هستش و حتی لپ تاپ خاموش رو هم وقتی به برق وصل می کنین باتری رو شارژ می کنه و اگه لپ تاپ شما جزو استثناها باشه (که من خودم تا الان ندیدم) برای پیدا کردن چنین آپشنی (استفاده مستقیم جریان از آداپتور) به احتمال زیاد باید توی تنظمیات بایوس بگردین تا خود سیستم عامل.

ممنون از توضیحات شما
من این موضوع رو خودم تست نکردم تو آپارات یا یوتیوب بو فکر کنم که دیدم و خودم هم ویندوز ندارم که تست کنم ولی ظاهرا با توضیحات شما نظر منم همینه که احتمالا شارژ میکنه ولی توی توضیحاتش نوشته بود که زمانیکه اینکارو میکنین حتما شارژر وصل باشه که لپ تاپ خاموش نشه.
در هر حال من با این توضیحات به این نتیجه رسیدم که شارژرک کلا وصل باشه ولی دمای لپ تاپ رو همیشه پایین نگه دارم

آفلاین M!lad

• *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #6 : 04 امرداد 1397، 09:29 ق‌ظ »
اگر Lenovo ThinkPad دارید می‌تونید یه چیزی نزدیک به موردی که میخواید رو با نرم افزار tlp به دست بیارید.

فرضا می‌تونید بزنید:
sudo tlp setcharge 45 60
لپتاپ رو بدون آداپتور استفاده کنید، وقتی رسید به اطراف ۶۰ وصل کنید. جریان ورودی به باتری صفر می‌شه و درصد شارژ باتری روی همون مقدار کنونی باقی می‌مونه...

دستور بالا می‌گه بالاترین حد شارژ باتری رو ۶۰ در نظر بگیر و هر وقت اومد زیر ۴۵ مجدد شارژش کن تا برسه به ۶۰.
تقریبا حالت مشابه دیفالت باتری ها با این تفاوت که دیفالت باتری ها به این صورته که این اعداد عموما بین ۱۰۰ و ۹۰ هستند، که باعث میشه همیشه باتری شما بالای ۹۰٪ شارژ داشته باشه که عموما پیشنهاد نمیشه مدت زیادی باتری رو با این حجم شارژ نگه داری کنید.

من خودم باتریم رو ۲ سالی میشه رو ۶۰ درصد نگه می‌دارم این روزا که برق زیاد میره بردمش رو ۸۰.
« آخرین ویرایش: 04 امرداد 1397، 09:31 ق‌ظ توسط M!lad »
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین farzam

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 04 امرداد 1397، 10:01 ق‌ظ »
اگر Lenovo ThinkPad دارید می‌تونید یه چیزی نزدیک به موردی که میخواید رو با نرم افزار tlp به دست بیارید.

فرضا می‌تونید بزنید:
sudo tlp setcharge 45 60
لپتاپ رو بدون آداپتور استفاده کنید، وقتی رسید به اطراف ۶۰ وصل کنید. جریان ورودی به باتری صفر می‌شه و درصد شارژ باتری روی همون مقدار کنونی باقی می‌مونه...

دستور بالا می‌گه بالاترین حد شارژ باتری رو ۶۰ در نظر بگیر و هر وقت اومد زیر ۴۵ مجدد شارژش کن تا برسه به ۶۰.
تقریبا حالت مشابه دیفالت باتری ها با این تفاوت که دیفالت باتری ها به این صورته که این اعداد عموما بین ۱۰۰ و ۹۰ هستند، که باعث میشه همیشه باتری شما بالای ۹۰٪ شارژ داشته باشه که عموما پیشنهاد نمیشه مدت زیادی باتری رو با این حجم شارژ نگه داری کنید.

من خودم باتریم رو ۲ سالی میشه رو ۶۰ درصد نگه می‌دارم این روزا که برق زیاد میره بردمش رو ۸۰.

لپ تاپ من ASUS هست اینی که فرمودین فقط رو Lenovo جواب میده ؟

آفلاین M!lad

• *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #8 : 04 امرداد 1397، 10:47 ق‌ظ »

فرضا می‌تونید بزنید:
sudo tlp setcharge 45 60

لپ تاپ من ASUS هست اینی که فرمودین فقط رو Lenovo جواب میده ؟

بله، tlp فقط برای سری ThinkPad لپ‌تاپ های Lenovo هست.

یک جستجو کنید شاید Asus هم برای لپتاپ هاش این قابلیت رو در نظر گرفته باشه، ظاهرا تو ویندوز امکان پذیر هست:
https://askubuntu.com/questions/1006778/set-battery-thresholds-on-ubuntu-asusAsus هم رنج 20 تا 60 رو پیشنهاد داده:
https://www.asus.com/support/FAQ/1009546/
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین shojaei1049

• Full Member
  • *
  • ارسال: 231
  • viva ubuntu
« پاسخ #9 : 04 امرداد 1397، 12:52 ب‌ظ »
این موضوع خارج کردن باتری از مدار برای من جالب هستش!!!!
یه سوال برام پیش اومده فرض کنیم که بشه از طریق نرم افزار باتری رو از مدار شارژ گیری خارج کنیم.
آیا این احتمال وجود داره که با نوسان ناگهانی برق و آداپتور به لبتاپ آسیب برسه؟؟؟
چون خود باتری مثل یک ups عمل میکنه اگر نوسان پیش بیاد حداقل اول به باتری آسیب میرسه نه کل لبتاپ!!!
freedom

آفلاین farzam

• Full Member
  • *
« پاسخ #10 : 06 امرداد 1397، 09:16 ق‌ظ »
این موضوع خارج کردن باتری از مدار برای من جالب هستش!!!!
یه سوال برام پیش اومده فرض کنیم که بشه از طریق نرم افزار باتری رو از مدار شارژ گیری خارج کنیم.
آیا این احتمال وجود داره که با نوسان ناگهانی برق و آداپتور به لبتاپ آسیب برسه؟؟؟
چون خود باتری مثل یک ups عمل میکنه اگر نوسان پیش بیاد حداقل اول به باتری آسیب میرسه نه کل لبتاپ!!!

نمیدونم ولی من مشکلی با این قضیه ندارم چون کلا به UPS وصله لپ تاپم

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1525
« پاسخ #11 : 23 آبان 1397، 07:43 ق‌ظ »
ایده خیلی جالبی دارید ولی این مشکل تو سری جدید لپ تاپ ها حل شده بدین صورت که با شارژ شدن باطری, باطری از مدار خارج میشه و دیگه آسیب نمیبینه.باطری هم عمر مفید داره.من هم چند سال پیش این بحث رو مطرح کردم ولی بعدا به دلایلی که در بالا گفتم بی خیال شدم.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها