انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تبدیل یک فایل متنی حاوی چند دستور لینوکسی به یک برنامه اجرایی (حل شد)  (دفعات بازدید: 1135 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mehdi4970

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • درود بر دوستان
درود بر همگی

دبیانی تازه کارم...
چند خط دستور پر مصرف دارم که می خوام تبدیلشون کنم به یک برنامه اجرایی....یعنی یه برنامه ای که ترمینالو بازکنه بعد یکی یکی دستورارو اجرا کنه و آخر سر هم بسته بشه یا نشه مهم نیست....
فقط می خواستم ببینم باید چیکار کنم ؟؟؟؟؟با پایتون؟؟؟؟؟با روبی؟؟؟؟؟؟ با خود ترمینال؟؟؟؟؟؟؟
نحوه کلی کار رو هم بگین خیلی خوبه!!!!!!اگر جزيیات داره امیدوارم حالیم بشه!!!!!!!!
البته می دونم که اگه دستورارو یه بار تو ترمینال بزنی همیشه یادش می مونه و با بالا و پایین کردن دکمه های جهت دار میشه دوباره آوردشون ولی این راهش نیست.....
دستورهام هم ایناست:
su
apt clean expire-cache
*/rm -rf /var/log
swap off -a
swap on -a
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade
apt-get full-upgrade
apt-get update
apt auto remove
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1397، 11:20 ب‌ظ توسط mehdi4970 »
پیشاپیش سپاس از نگاهتون

آفلاین nino

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • Gitlab
سلام. چیزی که شما دنبالشی اینه: bash script.
از اونجایی که احساس می کنم فرد علاقه مندی هستی، پیشنهاد می کنم یکی دو روز وقت بزاری و در این زمینه شروع کنی به یاد گرفتن و خودت اسکریپتت رو بنویسی و طبق خواسته ت تهیه کنی.
این اسکریپت ها می تونه کارهات رو خیای راحت تر بکنه.
برای شروع هم از این آموزش فارسی bash شروع کن: https://www.aparat.com/v/a3EWA
...

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
درود بر تو
اگه میخوای همین دستورات رو خط به خط پشت سر هم اجرا کنی تنها کاری که لازمه انجام بدی اینه که اونو توی یه فایل مثل این بنویسی:
#!/bin/bash
su
apt clean expire-cache
rm -rf /var/log/*
swap off -a
swap on -a
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade
apt-get full-upgrade
apt-get update
apt autoremove

بعد از نوشتن این فایل اون رو با پسوند sh و نام دلخواه ذخیره کن و بعد بهش دسترسی اجرا شدن بده فرض می‌کنیم اسم فایل رو گذاشتی commands، دادن دسترسی اجرایی بهش با این دستور انجام میشه:
chmod +x commands.sh
و بعد خیلی ساده می‌تونی اجراش کنی:
./commands.sh
برای اطلاعات بیشتر همونطور که دوست عزیزمون @nino گفتن برین سراغ یادگیری بش اسکریپت خیلی ساده و راحت هست و توی چند روز می‌تونین تا حد معقولی یادش بگیرین و کار خودتون رو راه بندازین.

ویرایش: خب من دستوراتی رو که نوشته بودی رو دقیقا نگاه نکردم و همینجوری کپی پیستشون کردم! نکته‌ای که هست اینه که دستوری مثل rm -rf /var/log/* ممکنه مشکل خاصی درست نکنه اما چرا قصد دارین لاگ‌های سیستم رو حذف کنین؟
نکته‌ی دیگه‌ای که به ذهنم اومد هم اینه که بهتره اون su رو از اول اسکریپت پاک کنین و خود فایل اسکریپت رو با sudo اجرا کنین.
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1397، 10:05 ب‌ظ توسط Silvio Dante »
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین mehdi4970

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • درود بر دوستان
درود بر شما.....

بسیار بسیار سپاسگزارم......
خیلی لطف کردین وقت گذاشتین جواب کامل دادین......
جواب پرسشتون : چون این فولدر log و cache که توی var هستن میره بالای ۴گیگ اونوقت میز کار گنوم دبیانم هنگ می کنه....
امیدوارم همیشه همینجوری یاد بدین هم کلی هم جزئی.....
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1397، 11:21 ب‌ظ توسط mehdi4970 »
پیشاپیش سپاس از نگاهتون

آفلاین majid.ee

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
لطفاً از فونت و رنگ پیش فرض انجمن استفاده کنین این ترکیب رنگ آزاردهنده است