سلام دوستان.
چندوقت پیش معین عزیز (ٔ
Nixoeen)، اقدام به کاری کرد که ماحصلش شد یه گروه تلگرامی برای انجمن فارسی اوبونتو. مدتی هم بالای وبسایت یه سربرگ داشت برای خودش!
از نظر من گروه خوبی بود. من و عدهٔ اندکی دیگه، انتقاداتی داشتیم و پاسخهایی میشنیدیم.
یکی از همین روزهایی که بحث میکردیم، انتقادات شدید من و همون عده باعث شد که معین گروه رو منحل کرد.
انحلال ناگهانی اون گروه توسط معین، اونقدر من رو مبهوت کرد که دیگه مدت زیادی توی گروههای دیگه نرفتم. تا چندروز پیش که به یه گروه دعوت شدم و پذیرفتم. با اینکه مدیر اون گروه و تعدادی از اعضای اون گروه از نظر من خیلی محترم و قابل احترام هستن،
ولی مجموعا گروه خوبی نبود گروه پر از افرادیه که واقعا نه درک درستی از نرمافزار آزاد دارن و نه میتونن پایبند به قوانین بمونن و تازه متوجه شدم که معین چهفضایی رو توی تلگرام زحمت کشید و درست کرد. گروه «کاربران ایرانی اوبونتو» نسبتا یهدست بود، بحثهای توش عمدتا مفید بود و کلا ارزش موندن رو داشت.
بههرحال، امروز به این نتیجه رسیدم که رفتار اون موقع من در اون گروه، بچگانه و ناشی از جوزدگی بود. هرچند شاید کار بهتر این بود که معین در جواب من (و امثال من)، گروه رو نبنده؛ ولی بستنش باعث شد عذاب وجدان بگیرم؛ خصوصا از اینکه احتمالا اون گروه برای خیلیا مفید بود و انتقادات تند ما مستقیما یا غیرمستقیما اون گروه رو منحل کرد.
در نهایت، فکر میکنم حداقل وظیفهٔ من بهعنوان عضوی از جامعه، اینه که اشتباهم رو بپذیرم. حرفایی که زدم رو پس میگیرم و از معین عزیز هم پوزش میطلبم؛ نباید در مقابل زحماتش که شامل راهاندازی گروه، مدیریتش، توسعهٔ
ربات و احتمالا چیزای دیگه میشد، اون رفتارا رو میکردیم.
و اگر روزی اون گروه رو دوباره تأسیس کنه من رو خیلی خوشحال میکنه.
همین. پاینده باشید.