انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سایز هارد  (دفعات بازدید: 739 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
سایز هارد
« : 05 خرداد 1398، 09:35 ب‌ظ »
درود دوستان من روی کالی ویندوز نصب کردم حدود 40گیگ واسش گذاشتم الان ویندوز ‍‍‍‍باک کردم اما هنوز اون 40 گیگی که جدا شده هنوز هست و توی  قسمت places/devices این 40 گیگ یه هارد درایو جدا ثبط شده می خواستم بدونم چطور این 40گیگو برگردونم به فضای اصلی هارد تا سایز هارد کامل بشه
ممنون میشم راهنمای کنین

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : سایز هارد
« پاسخ #1 : 05 خرداد 1398، 09:53 ب‌ظ »
خروجی این دستور رو بذار:

lsblk
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 05 خرداد 1398، 10:18 ب‌ظ »
خروجی این دستور رو بذار:

lsblk

درود متوجه نشدم میشه بیشتر توضح بدین

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
« پاسخ #3 : 06 خرداد 1398، 10:36 ق‌ظ »
یعنی پایانه (ترمینال) را باز کنید و این دستوری که رسول گفت را بنویسید و Enter را فشار بدید! هرچی نوشت، این‌جا بنویسید.
Terminal در برنامه‌هاست، یا با کلیدهای Ctrl+Alt+T باز می‌شه.

* نشانه‌های نگارشی مانند «.»، «،»، «؟» و … را هم به‌کار ببرید تا بهتر بفهمیم چی می‌گید. ممنون.
« آخرین ویرایش: 06 خرداد 1398، 10:50 ق‌ظ توسط بهنام … »
:) :)

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 07 خرداد 1398، 01:52 ب‌ظ »
یعنی پایانه (ترمینال) را باز کنید و این دستوری که رسول گفت را بنویسید و Enter را فشار بدید! هرچی نوشت، این‌جا بنویسید.
Terminal در برنامه‌هاست، یا با کلیدهای Ctrl+Alt+T باز می‌شه.

* نشانه‌های نگارشی مانند «.»، «،»، «؟» و … را هم به‌کار ببرید تا بهتر بفهمیم چی می‌گید. ممنون.

در GParted این 40 گیگ unallocated هست دقیقا نمیدونم چطور این 40 گیگو به بقیه هارد اضاف کنم
اینم لینک اسکرین شات از محیط GParted 
http://uupload.ir/view/l1gb_filename.png

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 07 خرداد 1398، 04:15 ب‌ظ »
آها.
خب این ساده میشه.
پارتیشن بالاییش (home) رو دلیت کن. می‌چسبه به همون 40 گیگی. بعد دوباره بسازش. اون‌وقت دیگه پارتیشنت چسبیده به قبلی و حجمش هم بیشتر شده.
منتها دیگه هرچی توی هوم داری می‌پره. ولی چون دیدم 400 مگ بیشتر نیست پس چیز خاصی هم داخلش نداری.
اگه اطلاعات مهمی داخلش داری، بردار و پارتیشن شماره sda6 رو دلیت کن.

اگه هم می‌خوای اون 400 مگه سرجاش باقی بمونه و اون 40 گیگه بشه یه پارتیشن جدید، پس روش راست کلیک کن بزن New بعد هم بهش نوع فایل سیستم رو بده (مثلاً ext4 واسه گنو یا NTFS واسه ویندوز) و بعد بسازش.
« آخرین ویرایش: 07 خرداد 1398، 04:16 ب‌ظ توسط رسول سعیدنژاد »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 07 خرداد 1398، 04:20 ب‌ظ »
آها.
خب این ساده میشه.
پارتیشن بالاییش (home) رو دلیت کن. می‌چسبه به همون 40 گیگی. بعد دوباره بسازش. اون‌وقت دیگه پارتیشنت چسبیده به قبلی و حجمش هم بیشتر شده.
منتها دیگه هرچی توی هوم داری می‌پره. ولی چون دیدم 400 مگ بیشتر نیست پس چیز خاصی هم داخلش نداری.
اگه اطلاعات مهمی داخلش داری، بردار و پارتیشن شماره sda6 رو دلیت کن.

اگه هم می‌خوای اون 400 مگه سرجاش باقی بمونه و اون 40 گیگه بشه یه پارتیشن جدید، پس روش راست کلیک کن بزن New بعد هم بهش نوع فایل سیستم رو بده (مثلاً ext4 واسه گنو یا NTFS واسه ویندوز) و بعد بسازش.

سپاس برای راهنمایی فقط نمیشه این 40 گیگو به اون 420 گیگ اضاف کنم ؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 07 خرداد 1398، 04:26 ب‌ظ »
نه. چون اون پارتیشن بعد از اینه. و بخوای بچسبونی بهش باید اون 420گیگ رو هم دلیت کنی!
پارتیشن‌های حذف شده فقط می‌تونن به پارتیشن قبلی خودشون بچسبن اونم به شرط اینکه پارتیشن قبلی هم حذف بشه و بعد از نو ساخته بشه.

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 07 خرداد 1398، 04:35 ب‌ظ »
نه. چون اون پارتیشن بعد از اینه. و بخوای بچسبونی بهش باید اون 420گیگ رو هم دلیت کنی!
پارتیشن‌های حذف شده فقط می‌تونن به پارتیشن قبلی خودشون بچسبن اونم به شرط اینکه پارتیشن قبلی هم حذف بشه و بعد از نو ساخته بشه.

بسیار عالی ممنون بابت راهنمایی

آفلاین salivan

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 07 خرداد 1398، 11:18 ب‌ظ »

درود. دوست عزیز من یک سوال دیگه داشتم ممنون میشم بازم راهنماییم کنین من توی لینوکس تازه کار هستم ولی خب مجبورم چون سیستم هایی که تو شرکت هستن از چمله سیستمی که خودم کار میکنم کالی هستش مشکل اینجاس که این کالی کند هسنش (لگ میزنه ) حتی وقتی یک  پنچره ساده رو روی دستکتاپ جا به جا میکنم تیک میزنه دقیقا مثل زمانی که درایور گرافیک در ویندوز نصب نیست و این خیلی اذیت میکنه و کار با سیستمو سخت... خواستم بدونم چطور گرافیک سیستمو اپدیت کنم
گرافیک سیستم انبورد هست (family)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 07 خرداد 1398، 11:41 ب‌ظ »
اول اینکه کالی برای نصب پیشنهاد نمی‌شه!
دوم اینکه درایور آنبورد نیاز به آپدیت نداره توی لینوکس. چون درایور آزاد اون توسط توزیع پشتیبانی می‌شه.
اگه کل توزیع رو آپدیت کردی، پس اگه درایور جدیدی هم بوده، خودش آپدیت شده.
ولی اگه آپدیتش نکردی، پس توی ترمینال بزن:
sudo apt dist-upgrade
تا توزیع کاملاً به‌روز رسانی بشه.