انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: اوبونتو نسخه لپ تاپ و دسکتاپ  (دفعات بازدید: 4254 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین kara

• Full Member
  • *
  • ارسال: 101
اوبونتو نسخه لپ تاپ و دسکتاپ
« : 03 شهریور 1389، 11:36 ق‌ظ »
با سلام به همه دوستان من یه لپ تاپ asus گرفتم حالا می خوام روش اوبونتو نصب کنم رفتم تو سایت اوبونتو دیدم نسخه لپ تاپ هم داره . می خواستم بدونم نسخه لپ تاپی مکه با نسخه دسکتاپ فرق می کنه شما کدوم را پیشنهاد می کنید ممنون .

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1073
پاسخ به: اوبونتو نسخه لپ تاپ و دسکتاپ
« پاسخ #1 : 03 شهریور 1389، 12:21 ب‌ظ »
با سلام به همه دوستان من یه لپ تاپ asus گرفتم حالا می خوام روش اوبونتو نصب کنم رفتم تو سایت اوبونتو دیدم نسخه لپ تاپ هم داره . می خواستم بدونم نسخه لپ تاپی مکه با نسخه دسکتاپ فرق می کنه شما کدوم را پیشنهاد می کنید ممنون .
دوست عزیز نسخه های لینوکس برای لپ تاپ و دسکتاپ فرقی نداره فقط نسخه مخصوص نت بوک هست که این دو فرق میکنه.
صفحه اول سایتش هم نوشته Desktop ,Netbook , server.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #2 : 03 شهریور 1389، 09:55 ب‌ظ »
ببین ما نسخه notebookیا laptopنداریم.اونی که شما دیدی netbookهستش که همون مینی لپتاپه!!
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین kara

• Full Member
  • *
  • ارسال: 101
« پاسخ #3 : 06 شهریور 1389، 04:48 ب‌ظ »
ببین ما نسخه notebookیا laptopنداریم.اونی که شما دیدی netbookهستش که همون مینی لپتاپه!!
ممنون

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #4 : 06 شهریور 1389، 09:47 ب‌ظ »
هیچ فرقی ندارن تا اونجایی که من میدونم
بعد از نصب وقتی از محیط نتبوک خسته شدی تو صفحه لوگین هم میشه دسکتاپ کنی و میشه مث همه ...
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین smmsadrnezh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 198
  • Ubuntu is the way of life
    • سید محمد مسعود صدرنژاد
« پاسخ #5 : 06 شهریور 1389، 10:39 ب‌ظ »
تا اونجا که من میدونم netbook ماله کامپیوتر های خیلی ضعیفه
یکی از دوستام میگفت حتی رو یک موبایل تحت جاوا نصبش کرده و به خوبی کار میکرده
البته به این معنی نیست که رو کامپیوتر های قوی نصب نشه ولی برای این کار نساختنش
گنـــــــــــــــــــــودام!            فارسی      انگلیسی

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #6 : 07 شهریور 1389، 12:27 ق‌ظ »
تا اونجا که من میدونم netbook ماله کامپیوتر های خیلی ضعیفه
یکی از دوستام میگفت حتی رو یک موبایل تحت جاوا نصبش کرده و به خوبی کار میکرده
البته به این معنی نیست که رو کامپیوتر های قوی نصب نشه ولی برای این کار نساختنش

درود

در نت بوک ها از پردازنده atom  یا سلرون بسیار کم مصرف که معمولا زیر ۱۰ وات هستن استفاده میشه ( و همچنین AMD Athlon™ Neo  و یکی از محصولات VIA که اسمش یادم نیست )
این  پردازنده ها سایکلی ساده تر از پردازنده های معمولی دارن و به این وسیله مصرف و اندازه اونها رو کم کردن

حالا برای اینکه سیستم عامل ها  برای این پردازنده ها طراحی نشدن اومدن یک بهینه سازی هایی مخصوص این پردازنده ها کردن
از طرف دیگه به خاطر صفحه کوچیک و کاربرد عمومی شون هم محیط گرافیکی ساده و مناسبشون رو هم ایجاد کردن

پس در اصل همون سیستم عامل خودمون هست که یک سری بهینه سازی شده

داستان memo  هم یکمی فرق داره چون پردازنده اون و گوشی های موبایل معمولاً arm هستن و کلاً مهماری شون فرق داره با پردازنده های معمولی
اصلاً قضیه  CISC , RISC  هست  و از خانواده x86 , x86-64 نیستند

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture

البته ARM هم داره وارد این بازی میشه
http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A9_MPCore

ولی خوب قضیه فرق داره

در مورد گوشی های که با سیستم عامل جاوا معروف هستن :)
در اصل ما هیچ سیستم عاملی به نام جاوا نداریم :)
و معمولا یک firmware  دارند که می تونید روشون jvm رو ران کنید که اونم می تونه برنامه های جاوا رو ران کنه

معمولا این گوشی ها اونقدر قوی نیستن که بشه روشون سیستم عامل هایی مثل لینوکس رو نصب کرد (‌یا حداقل این توزیع ها رو )
و معمولا معماری متفاوتی دارن و رم و رامشون داستان متفاوتی داره :)

سیستم عامل MeeGo برای هر دو معماری (x86 , ARM) توسعه داده میشه
http://en.wikipedia.org/wiki/MeeGo

برای همین روی n900 و نت بوک ها میشه ازش استفاده کرد
آندرواید هم برای ARM, MIPS, Power Architecture, x86 توسعه داده میشه

در مورد کامپیوتر های قوی و ضعیف :)

بله میشه رو سیستم های معمولی x86 اجراشون کرد ولی این هیچ مزیتی نداره و شاید باعث کندی هم بشه
چون برای پردازنده های کم مصرف بهینه شده و بر اساس  اونها هست
ولی چون اینستراکچر هاشون یکی هست مشکلی نداره

بهتره به جای واژه ضعیف از کم مصرف استفاده کنیم :) ( هر چند که خیلی قوی هم نیستن و شاید در حد سلرون باشن )
چون همچین ضعیف هم نیستن و روز به روز دارن پیشرفت میکنن و زمان زیادی هست که دو هسته ای هاشون به بازار اومده
« آخرین ویرایش: 07 شهریور 1389، 12:30 ق‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین mani.zaeim

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 287
  • Free as in Freedom
« پاسخ #7 : 07 شهریور 1389، 12:46 ق‌ظ »
نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند که می توانید تغییرش بدید مثلا Gnome or KDE نصب کنید
1- man چیزه خوبیه
۲- google کنید
۳- خوب بخوانید

"If Windows API becomes the default on Linux then what is the point of Linux?" -- Mark Shuttleworth
MONO is Windows API

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 07 شهریور 1389، 12:58 ق‌ظ »
نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند که می توانید تغییرش بدید مثلا Gnome or KDE نصب کنید

درود دوست عزیز

خیر اینطور نیست

xfce هم یک دسکتاپ هست که سبک شده برای اینکه منابع کمتری از سیستم بگیره

برای نوت بوک ها هم دسکتاپ خاصی وجود نداره و هر کسی بنا به نیاز خودش و سخت افزار می تونه انخاب کنه

این بهینه سازی ها ( از نظر فنی و نه ui ) بیشتر در کرنل و پکیج های اصلی ( مثل کامپایلر و درایور ها ) صورت می گیره

هر چند که برای نت بوک ها نرم افزار هایی برای دسکتاپ گنوم و همچنین kde نوشتند که می تونید از اونها هم استفاده کنید
که علت این کار هم بیشتر به خاطر اندازه صفحه کوچیک و در دسترس بودن ابزار ها و برنامه ها هست تا بشه در این نت بوک ها ازشون بهتر استفاده کرد

وگرنه همه نت بوک ها و به خصوص نوت بوک های جدید با هیچ دسکتاپی مشکلی ندارند و نمیشه گفت دسکتاپ خاصی برای نوتبوک یا نت بوک ها هست

آفلاین mani.zaeim

• Sr. Member
  • *
  • Free as in Freedom
« پاسخ #9 : 07 شهریور 1389، 01:24 ق‌ظ »
شما چنین مطلبی در پست من میبینید؟
«گرنه همه نت بوک ها و به خصوص نوت بوک های جدید با هیچ دسکتاپی مشکلی ندارند و نمیشه گفت دسکتاپ خاصی برای نوتبوک یا نت بوک ها هست
»
 اشتباه عرض کردم ؟! «نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند » ؟!  ==
«این بهینه سازی ها ( از نظر فنی و نه ui ) بیشتر در کرنل و پکیج های اصلی ( مثل کامپایلر و درایور ها ) صورت می گیره
هر چند که برای نت بوک ها نرم افزار هایی برای دسکتاپ گنوم و همچنین kde نوشتند که می تونید از اونها هم استفاده کنید»

در ضمن Kernel دست نمیخوره بلکه تنها حذف
Development Library & Development tools and other application است که میشه دوباره نصب کرد
1- man چیزه خوبیه
۲- google کنید
۳- خوب بخوانید

"If Windows API becomes the default on Linux then what is the point of Linux?" -- Mark Shuttleworth
MONO is Windows API

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 07 شهریور 1389، 02:14 ق‌ظ »
شما چنین مطلبی در پست من میبینید؟
«گرنه همه نت بوک ها و به خصوص نوت بوک های جدید با هیچ دسکتاپی مشکلی ندارند و نمیشه گفت دسکتاپ خاصی برای نوتبوک یا نت بوک ها هست
»
 اشتباه عرض کردم ؟! «نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند » ؟!  ==
«این بهینه سازی ها ( از نظر فنی و نه ui ) بیشتر در کرنل و پکیج های اصلی ( مثل کامپایلر و درایور ها ) صورت می گیره
هر چند که برای نت بوک ها نرم افزار هایی برای دسکتاپ گنوم و همچنین kde نوشتند که می تونید از اونها هم استفاده کنید»

در ضمن Kernel دست نمیخوره بلکه تنها حذف
Development Library & Development tools and other application است که میشه دوباره نصب کرد

دوست عزیز شما می گید که نسخه لپتاپ از xface استفاده می کنند  چون سبک تره
خیر
۱- نسخه لپ تاپ سبک تر نیست ( چون لپ تاپ ها احتیاجی به نسخه سبک تر ندارن شاید  نت بوک ها داشته باشن ولی لپ تاپ ها خیر)
۲-شما یک نسخه لپ تاپ معرفی کنید ( من چیزی به نام نسخه لپتاپ نمی شناسم ولی نت بوک چرا که هم براش دسکتاپ kde ,gnomeهست و حتی xface )
۳- روی نتوبوک ها و نت بوک های عرضه شده که از توزیع های اوبنتو و سوزه و حتی فدورا بیس استفاده میشه دسکتاپ دیفالت kde , gnome هست و نه xface اگر شما نوتبوکی رو میشناسید که به طور دیفالت روش xfce نصب هست لطفا معرفی کنید ( ممکنه باشه ولی می بینید که تولید کننده های بزرگ لپتاپ از دسکتاپ های محبوب تر استفاده می کنند)
لپ تاپ های  دل لنوو و ایسر که اوبنتو سوزه و توزیعی بر اساس فدورا روشون نصب هست از دسکتاپ های گنوم و kde استفاده می کنند

فقط دو توزیع eeedora هست و kuki که از xface استفاده می کنن و اونم خیلی ترفدار ندارن
http://en.wikipedia.org/wiki/Kuki_Linux
و حتی موبیلین ۲ هم از xface  به یک دسکتاپ بهینه شده بر پایه گنوم کوچ کرد  (که البته دیگه رو meego کار میشه)
قثمت ورژن ۲ رو ببینید
http://en.wikipedia.org/wiki/Moblin#Moblin_2
This second major release marked a shift from the Xfce desktop environment to a custom-built GNOME Mobile UI based on OpenedHand's Clutter, a key piece of the Maemo graphical environment, built around the X Window System. The new UI also includes an integrated Gecko web browser.[22] The Register  was impressed by the interface but noted the presence of "quite a few apparent bugs" and described the beta release of Moblin 2 as "closer to an alpha than a beta."
ولی به دلیل سبک بودن از xface از دسکتاپ های دیگه نمی گذرند و اکثر توزیع ها از دسکتاپ های گنوم و kde استفاده می کنن
به طور خلاصه
واقعیت اینه که الان دیگه نوت بوک ها مینیمم نیاز های کاربران رو برای استفاده راحت کاربران از دسکتاپ های گنوم و kde رو دارن و اگر نوتبوکی ویندوز xp  بشه روش کار کرد ( راحت ) به راحتی هم میشه گنوم و kde باهاش کار کرد
ولی تولید کننده های لپ تاپ ها نه تنها به خاطر سبکی به طرف xface نمی رن بلکه به خاطر پایداری ونرم افزار های زیاد  و زیبایی و راحتی به سمت گنوم و تا حدودی kde می رن چون کمبود سخت افزاری ندارن :)

در مورد کرنل

در کرنل هم پج ها و مادول های مختلفی نصب می کنن و کرنل رو هم تا حدود بسیار کمی تغییر ( ولی حتما به طور بهینه کامپایل می کنن ) پس حداقل در کامپایل و بهینه سازی ها متفاوت هستن

برای نمونه آرچ لینوکس این کرنل برای نت بوک
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=91133
این مندریوا
http://rpmfind.net/linux/RPM/mandriva/2010.0/i586/media/contrib/updates/kernel-netbook-latest-2.6.31.14-2mdv2010.0.i586.html

بعضی از توزیع ها هم نمی کنند
می تونید احداف پروژه های mobilin و Meego  رو هم ببینید و همینطور ubuntu netbook
همین که مدل های دیوایس ها رو کانفیگ می کنند و کامپایل می کنند خودش بهینه سازی کرنل هست بر اساس نیاز :)
اینکه مدل صفحه تاچ رو اضافه کنن و یا درایور های وایرلس و.... اعمال پچ های مورد نظر و......
توضیحات بیشتر برای مثال در پروژه MeeGo
http://meego.com/developers/meego-architecture
قسمت کرنل رو مطالعه کنید

نقل‌قول
MeeGo Kernel

MeeGo uses a Linux kernel from kernel.org, with architecture specific configuration and patches (as needed). Drivers are provided for each supported platform.

Kernel

The kernel is the heart of Linux, and acts as the bridge between applications and the actual data processing done at the hardware level. There are three general categories of additions that MeeGo requires for each supported hardware platform.

* Kernel Drivers: This is the set of software drivers needed to interact with the hardware device. Some examples are drivers for wireless, camera, USB, 3G, Bluetooth, and touchscreen.
    * Core Architecture Additions: These are additional packages added to the Kernel to enable certain architecture features. An example would be firmware.
    * Kernel Configuration File: This file determines the options needed to get the hardware device working properly. This configuration file is in addition to the general kernel configuration file that is provided within MeeGo, and is specific to the hardware vendor platform. This file details the specific configurations required for the specific device. Examples include device architecture, processor type, device driver configuration options, network support, and kernel debugging options

« آخرین ویرایش: 07 شهریور 1389، 09:43 ق‌ظ توسط کرگدن »

آفلاین mani.zaeim

• Sr. Member
  • *
  • Free as in Freedom
« پاسخ #11 : 07 شهریور 1389، 10:37 ق‌ظ »
دوست عزیز شما فقط داری با مطلب بازی میکنی

«نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند »
من اینجا چون نمی بینم و از مطالبی که گذاشتین مطلع هستم
1- man چیزه خوبیه
۲- google کنید
۳- خوب بخوانید

MONO is Windows API

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 07 شهریور 1389، 11:00 ق‌ظ »
دوست عزیز شما فقط داری با مطلب بازی میکنی

«نسخه لپ تاپ سبکتره و از xfce استفاده می کند »
من اینجا چون نمی بینم و از مطالبی که گذاشتین مطلع هستم

بنده هم گفتم نه نسخه لپ تاپ سبک تره و نه در عمل از xfce استفاده میشه :)

منم نمی گم xfce سبک نیست و برای لپ تاپ مفید نیست
این پیشنهاد شماست ولی در واقعیت همچین چیزی نیست مه چیزی به نام نسخه لپتاپ داشته باشیم که حتما از xfce استفاده کنه

ولی جمله شما اشتباه هست به دلایلی که در  پست های قبل گفتم

شما لطفا یک لینک به نسخه لپتاپ که می گید سبک تر هست و از xfce استفاده می کند بدید
نسخه لپتاپ کدام توزیع؟ اوبونتو؟  اینجا داریم در مورد توزیع اوبنتو  صحبت می کنیم ( پست یک )

لطفا به جای تکرار یک جمله، با استدلال و دلیل صحبت کنید

چون بنده هم باید پست های قبلی رو تکرار کنم
ممنون :)

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #13 : 07 شهریور 1389، 01:55 ب‌ظ »
میبینم که پس از سالها کرگدن وارد میشود و سری تکان میدهد.کرگدن جان اولین پستت عالی بود.1+
تا اونجایی هم که من میدونم اصلا نسخه لپتاپ وجود نداره.نسخه نتبوک هست که بیشتر بخاطر ضعف cpu و کوچیک بودن صفحه توش تغییر دادن شده نسخه netbook. البته اینی که من گفتم کاملترش رو میشه تو پستهای کرگدن دید.کلی حال کردم کرگدن.
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین علیرضا.ج

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 616
  • گاهی سکوت همان دروغ است
پاسخ : پاسخ به: اوبونتو نسخه لپ تاپ و دسکتاپ
« پاسخ #14 : 29 شهریور 1391، 07:14 ب‌ظ »
میبینم که پس از سالها کرگدن وارد میشود و سری تکان میدهد.کرگدن جان اولین پستت عالی بود.1+
تا اونجایی هم که من میدونم اصلا نسخه لپتاپ وجود نداره.نسخه نتبوک هست که بیشتر بخاطر ضعف cpu و کوچیک بودن صفحه توش تغییر دادن شده نسخه netbook. البته اینی که من گفتم کاملترش رو میشه تو پستهای کرگدن دید.کلی حال کردم کرگدن.
سلام دوستان یک مطلب خاک گرفته رو بیرون اوردم ولی برای من سوال بود چون در آخر در اینجا من نتیجه درستی نگرفتم از صحبتهای دوستان بنده دارم یک مینی لپ تا پ میگیریم چون بیشتر کارم حالت اداری داره دوست دارم همیشه همراهم باشه برای همین سبکی وزن خیلی برام مهمه که رفتم سراق مینی ها حالا بگذریم مشخصاتش اینه ممنون میشم من رو راهنمایی کنید
name:aspire one
cpu:intel atom n2600 1.6 ghz dual core
ram:1 ddr3
hdd:320
display:10.1
graphic:intel
حالا سوالهای من
1.من از مینت استفاده میکنم یا مگیا میخوام بدونم مگیا و مینت با این مدل از سی پی یو مشکل ندارند
2.اصلا این نسخه نت بوک اوبونتو در مینت یا مگیا وجود داره
3.خیلی مهمه که از نسخه نوت بوک استفاده کنم
4.ممنون میشم با منبع برای من توضیح دهید مچکرم