اگر امکان داره این سوالم رو پاسخ بدید تا امروز مجدد اوبونتو رو نصب کنم....
فرض کنید من یک هادر خالی خالی 500 گیگ دارم...مثه ویندوز میخوام یک فضا برای نصب سیستم عامل داشته باشم و یک دیسک به اندازه 250 گیگ برای ذخیره سازی فایل های شخصی...
حالا سوال هام:
1. پارتیشن بوت چیه و چه اندازه فضا لازم داره؟ ایا اندازه فضا برای این نوع پارتیشبن عملکرد خاصی در سیستم ایجاد میکنه؟
2. پارتیشن swap چیه و دقیفا چه کاری انجام میده؟
تو اینترنت خوندم که اندازه این پارتیشبن باید دو برابر اندازه رم باشه... من رمم ۱۲ گیگ هست.... من ۲۴ گیگ بهش بدم عملکرد خاصی خواهد شد؟
۳. فرق روت و home چیه؟ اندازه مناسبشون چقدر هست؟
4. موقع پارتیشبن بندی در صفحه نصب از کجا نوع پارتیشن رو تشخیص بدم؟
کلا من یک فضای 250 گیگ اختصاصی برای ذخیره سازی فایل های شخصیم میخوام که در هر بار نصب سیستم عامل از دستشون ندم...
فرض میکنیم شما میخواهید از اول پارتیشن بندی کنید و لینوکس نصب کتید (فرض براین است که شما از اطلاعاتی که میخواهید بک آپ گرفته اید چون تمام اطلاعات رو هارد شما با این کار ازبین می رود )
با دیسک لایو بوت میکنی و نرم افزار gparted رو اجرا می کنی و ابتدا پارتیشن های موجود رو پاک میکنی (نکته : اگر ویندوز نصب داری و نمیخواهی پاکش کنی پارتیشنی که ویندوز روش نصب هست رو دست نزن)
بعد روی فضای unallocated کلیک راست می کنی و روی new کلیک میکنی و یک پارتیشن با فرمت ext4 باحجم دلخواه برای پارتیشن روت درست میکنی (حجم پیشنهادی ۴۰ الی ۵۰ گیگ)و بعد بقیه هارد رو منهای ۱۲ گیگ یک پارتیشن دیگه می سازی برای هوم و ۱۲ گیگ آخر رو یک پارتیشن سواپ میسازی
نکته: پارتیشن سواپ به عنوان کمکی برای رم کار می کنه و هروقت رمت پر بشه سرریز اون رو پارتیشن سواپ میریزه (تو ویندوز هم فایل هایی تو درایو c وجود داره به نام pagefile.sys و swapfile.sys که همین کار رو انجام میدهند) همچنین موقع هایبرنیت کردن سیستم محتویات رمت روی پارتیشن سواپ کپی می شوند (نو ویندوز فایل hiberfil.sys در درایو c این کار رو میکنه) و چون رمت زیاد هست می تونی پارتیشن سواپ رو نسازی که در این حالت سیستم رو نمی تونی هایبرنیت کنی و اگر فضای کمتری از ۱۲ گیگ به سواپ اختصاص بدی مثلا ۵ گیگ، در این صورت اگر رمت کمتر از ۵ گیگ پر باشه سیستم هایبرنیت میشه ولی اگر بیشتر از ۵ گیگ رمت پر باشه سیستمت هایبرنیت نمیشه اون که نوشتی بعضی جاها گفتند باید دو برابر رم باشه برای حالت های خاص هست مثلا اگر رم شما ۲ باشه باید ۴ گیگ سواپ داشته باشی که اگر رمت پر شد و ۲ گیگ هم سرریز رمت رو سواپ ریخته شده بود باز هم ۲ گیگ فضای خالی روی سواپ داشته باشی که برای هایبرنیت شدن سیستم بتونه محتویات رم رو روی سواپ بریزه)