انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: بهترین توزیع در مصرف کم باتری و(...)سریع کمکم کنید :)  (دفعات بازدید: 1625 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
سلام دوستان
من چندین چند بار لینوکس نصب کردم و بازم پاک کردم به خاطر همین مشکل یعنی مصرف زیاد باتری . تازه کار صفر نیستم ولی در ابتدای راه هستم و می خوام توزیعی که خوب و کامل باشه واسه یادگیری و بعدش مصرف کم باتری داشته باشه و سوم اینکه من در وب و در طراحی وب دارم شروه یادگیری زبان های برنامه نویسی میکنم بتونه برام مفید باشه و در کنارش بتونم لینوکس رو خوب عالی یاد بگیرم
یک عکس از اطلاعات سخت افزاری لپ تاپ میزارم تا انشا... کمکم کنید و با خیال راحت بتونم برم لینوکس و از شر این ویندوز لعنتی راحت بشم
در ضمن روی لینوکس هم میشه متلب نصب کرد بخاطر دانشگاه نیاز دارم ؟ و اینکه Dual boot می خوام نصب کنم یا کلا ویندوز پاک کنم و لینوکس بیارم بالا . من همیشه موقع نصب فقط سواپ و روت / میزام این اشکلا نداره ؟

آفلاین علیرضا. آ.

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
برای مصرف باتری میتونید توی همین انجمن پست هایی درباره کاهش مصرف باتری پیدا کنید.
برای توزیعی که میخواید نصب کنید باید به سخت افزار هم دقت کنید، اگه بالای سخت افزار متوسطی دارید اوبونتو مناسبه.
برای نصب متلب روی گنولینوکس، بله متلب برای اکثر توزیع های گنولینوکس هست اما اگه نسخه کامل رو میخواید یا باید بخرید یا نسخه کرکی رو از سایت های فارسی دانلود کنید، همچنین میتونید از جایگزین ها استفاده کنید (من زیاد درباره متلب سررشته ندارم ولی میدونم نرم افزاری به نام scilab هست که توی مخازن اوبونتو و دبیان هم هست)
برای نصب من توصیه میکنم به صورت دابل بوت استفاده کنید چون ممکنه اولا خوب نتونید با اوبونتو (یا هر توزیعی) کنار بیاید.
لینک های مفید :
https://sokanacademy.com/blog/5066/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D9%BE%D9%86%E2%80%8C%D8%B3%D9%88%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AA%D9%84%D8%A8
https://farnet.io/1396/01/176190/how-to-maximize-your-linux-laptops-battery-life/امیدوارم مفید باشه براتون
پ. ن :عکس برای من باز نمیشه نمیدونم چرا.
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1399، 02:03 ب‌ظ توسط علیرضا آهنی »

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
برای مصرف باتری میتونید توی همین انجمن پست هایی درباره کاهش مصرف باتری پیدا کنید.
برای توزیعی که میخواید نصب کنید باید به سخت افزار هم دقت کنید، اگه بالای سخت افزار متوسطی دارید اوبونتو مناسبه.
برای نصب متلب روی گنولینوکس، بله متلب برای اکثر توزیع های گنولینوکس هست اما اگه نسخه کامل رو میخواید یا باید بخرید یا نسخه کرکی رو از سایت های فارسی دانلود کنید، همچنین میتونید از جایگزین ها استفاده کنید (من زیاد درباره متلب سررشته ندارم ولی میدونم نرم افزاری به نام scilab هست که توی مخازن اوبونتو و دبیان هم هست)
برای نصب من توصیه میکنم به صورت دابل بوت استفاده کنید چون ممکنه اولا خوب نتونید با اوبونتو (یا هر توزیعی) کنار بیاید.
لینک های مفید :
https://sokanacademy.com/blog/5066/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D9%BE%D9%86%E2%80%8C%D8%B3%D9%88%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AA%D9%84%D8%A8
https://farnet.io/1396/01/176190/how-to-maximize-your-linux-laptops-battery-life/امیدوارم مفید باشه براتون

1TB HARD
8GB RAM
4GB graphic
من دوتا گرافیک دارم اینتل و انودیا که انودیا من 4 هست
CPU corei7 6700 hq
سال تولید لپ تاپم هم 2016 هست و باتری هم اگه اشتباه نکنم 3000 هست

آیا نصب لوبونتو خوبه ؟ میتونه من رو راضی نگه داره ؟ ینی کم بود داره یا نه ؟ و واسه لپ تاپ من خوبه ؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
لینک های مفید :

1TB HARD
8GB RAM
4GB graphic
CPU corei7 6700 hq

آیا نصب لوبونتو خوبه ؟ میتونه من رو راضی نگه داره ؟ ینی کم بود داره یا نه ؟ و واسه لپ تاپ من خوبه ؟
مشکل شما توزیعتون نیست، چیپست انویدیاتونه که باعث میشه همیشه از انویدیا استفاده بشه (حتی برای کار های سبک)، انویدیا ابزار آپتیموس رو برای گنو/لینوکس ارائه نداده و باعث میشه همیشه روشن بمونه، در واقع انویدیا بدترین چیپست کارت گرافیکیه که یه کاربر گنو/لینوکس میتونه ازش استفاده کنه.
راه حل ها:
1- بامبلبی نصب کنید و یا با پرایم تو زمان هایی که کار سنگینی انجام نمیدید اینتل رو انتخاب کنید، با یکبار لاگ اوت و لاگین مجدد ایتل فعال میشه.
2- اگه حوصله دردسر کشیدن و یا دانش کافی برای نصب بامبلبی یا پرایم رو ندارید میتونید از pop os که یا توزیع اوبونتو بیس هست استفاده کنید، پاپ تا حدی این مشکل رو حل کرده.
3- کارت گرافیک انویدیا رو کاملا غیرفعال کنید و همیشه از اینتل استفاده کنید.
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1399، 03:43 ب‌ظ توسط mrostd »

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
باسلام

۹۰ درصد مشکل باطری و سرعت بالای فن گرمای زیاد لب تاب مربوط به این گفته mrostd میشه.
نقل‌قول
مشکل شما توزیعتون نیست، چیپست انویدیاتونه که باعث میشه همیشه از انویدیا استفاده بشه (حتی برای کار های سبک)

۹۰ درصد هم مشکل حل نمیشه. ](*,)
ربط زیادی هم به توزیع نداره

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
باسلام

۹۰ درصد مشکل باطری و سرعت بالای فن گرمای زیاد لب تاب مربوط به این گفته mrostd میشه.
نقل‌قول
مشکل شما توزیعتون نیست، چیپست انویدیاتونه که باعث میشه همیشه از انویدیا استفاده بشه (حتی برای کار های سبک)

۹۰ درصد هم مشکل حل نمیشه. ](*,)
ربط زیادی هم به توزیع نداره

سلام دوست عزیز
پس بالاخره یه راه حلی باید باشه ؟ نصب لوبونتو چطور ؟ که خیلی سبک هم هست نمی تونه تاثیر بزاره ؟

آفلاین mahdi7d1

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 77
قضیه سبک بودن نیست همون طور که دوستان گفتن مشکل اینجاست که کارت گرافیک انویدیا تو ویندوز فقط وقتی کارهای سنگین انجام میشه فعال میشه و در سایر موارد از گرافیک اینترنال اینتل استفاده میشه که گرافیک اینتل خیلی کمتر برق مصرف می‌کنه. به خصوص که از حجم وی‌رم ۴ گیگ حدس می‌زنم کارت گرافیک لپ‌تاپت قوی و جدید باشه که حتما مصرف بالایی هم داره. برای چارشم من خودم تا حالا لپ‌تاپ گرافیک دار نداشتم و لپتاپم فقط گرافیک اینتل داره واسه همین خودم تا حالا به این مشکل نخوردم. ولی برای حلش می‌تونید از راه‌های گفته شده توسط دوستان استفاده کنید.

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
لینک های مفید :

1TB HARD
8GB RAM
4GB graphic
CPU corei7 6700 hq

مشکل شما توزیعتون نیست، چیپست انویدیاتونه که باعث میشه همیشه از انویدیا استفاده بشه (حتی برای کار های سبک)، انویدیا ابزار آپتیموس رو برای گنو/لینوکس ارائه نداده و باعث میشه همیشه روشن بمونه، در واقع انویدیا بدترین چیپست کارت گرافیکیه که یه کاربر گنو/لینوکس میتونه ازش استفاده کنه.
راه حل ها:
1- بامبلبی نصب کنید و یا با پرایم تو زمان هایی که کار سنگینی انجام نمیدید اینتل رو انتخاب کنید، با یکبار لاگ اوت و لاگین مجدد ایتل فعال میشه.
2- اگه حوصله دردسر کشیدن و یا دانش کافی برای نصب بامبلبی یا پرایم رو ندارید میتونید از pop os که یا توزیع اوبونتو بیس هست استفاده کنید، پاپ تا حدی این مشکل رو حل کرده.
3- کارت گرافیک انویدیا رو کاملا غیرفعال کنید و همیشه از اینتل استفاده کنید.

ممنونم دوست عزیز

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
قضیه سبک بودن نیست همون طور که دوستان گفتن مشکل اینجاست که کارت گرافیک انویدیا تو ویندوز فقط وقتی کارهای سنگین انجام میشه فعال میشه و در سایر موارد از گرافیک اینترنال اینتل استفاده میشه که گرافیک اینتل خیلی کمتر برق مصرف می‌کنه. به خصوص که از حجم وی‌رم ۴ گیگ حدس می‌زنم کارت گرافیک لپ‌تاپت قوی و جدید باشه که حتما مصرف بالایی هم داره. برای چارشم من خودم تا حالا لپ‌تاپ گرافیک دار نداشتم و لپتاپم فقط گرافیک اینتل داره واسه همین خودم تا حالا به این مشکل نخوردم. ولی برای حلش می‌تونید از راه‌های گفته شده توسط دوستان استفاده کنید.

دقیقا طبق گفته شما لپ تاپ من گرافیک قوی داره و از لحاظ سخت افزاری قویه و باید همین راه ها رو تست کنم ممنونم از بازخورد شما

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • mrostd سابق

دقیقا طبق گفته شما لپ تاپ من گرافیک قوی داره و از لحاظ سخت افزاری قویه و باید همین راه ها رو تست کنم ممنونم از بازخورد شما
به عنوان سخن پایانی:
مسئله قدرت کارت گرافیک نیست، مسئله عدم پشتیبانی درست و حسابی انویدیا از چیپست های گرافیکیش در گنو/لینوکسه، حتی رو مک هم کارکرد جالبی نداره.
علت این که توزیع پاپ رو پیشنهاد دادم این بود که افزونه ها و پکیج های از پیش کانفیگ شده برای سوئیچ کردن بین کارت گرافیک درونش وجود داره (موقع نصب پاپ او اس، لوکیشن رو ایران نذارید، میرور های ایران سرعت جالبی ندارن و ابزاری هم برای تغییر میرور ارائه نداده, تو ویکی و انجمنای مربوطه هم توصیه نکردن که فایل ریپازیتوری و میرور هاش رو ادیت کنه کسی، بذارید همون نیویورک بمونه و بعد از نصب فرمت زمانتون رو ایران بذارید)
اما اگه فکر میکنید دانشش رو دارید، میتونید رو توزیع فعلیتون بامبلبی رو نصب و کانفیگ کنید (من انویدیا ندارم و انجامش ندادم تا حالا).
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1399، 11:53 ب‌ظ توسط mrostd »

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *

مسئله قدرت کارت گرافیک نیست، مسئله عدم پشتیبانی درست و حسابی انویدیا از چیپست های گرافیکیش در گنو/لینوکسه، ختی رو مک هم کارکرد جالبی نداره.
علت این که توزیع پاپ رو پیشنهاد دادم این بود که افزونه ها و پکیج های از پیش کانفیگ شده برای سوئیچ کردن بین کارت گرافیک درونش وجود داره.
اما اگه فکر میکنید دانشش رو دارید، میتونید رو توزیع فعلیتون بامبلبی رو نصب و کانفیگ کنید (من انویدیا ندارم و انجامش ندادم تا حالا).

طبق گفته شما دوست عزیز به من اوبونتو 19.10 از این نسخه غیر پشتیبانی بلند مدت هم پیشنهاد شد و همین طور پاپ
و یه سوال که نحوه جوابگویی به کار برنامه نویسی در این توزیع ها چطوره ؟ جوابگو هست ؟ و فقط فرق توزیع عا توی محیط کاربری هست نه هسته ؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • mrostd سابق

مسئله قدرت کارت گرافیک نیست، مسئله عدم پشتیبانی درست و حسابی انویدیا از چیپست های گرافیکیش در گنو/لینوکسه، ختی رو مک هم کارکرد جالبی نداره.
علت این که توزیع پاپ رو پیشنهاد دادم این بود که افزونه ها و پکیج های از پیش کانفیگ شده برای سوئیچ کردن بین کارت گرافیک درونش وجود داره.

طبق گفته شما دوست عزیز به من اوبونتو 19.10 از این نسخه غیر پشتیبانی بلند مدت هم پیشنهاد شد و همین طور پاپ
و یه سوال که نحوه جوابگویی به کار برنامه نویسی در این توزیع ها چطوره ؟ جوابگو هست ؟ و فقط فرق توزیع عا توی محیط کاربری هست نه هسته ؟
بیشتر سیاست ها متفاوته، پکیج منیجر ها هم میتونن متفاوت باشن.
خوشبختانه تو گنو/لینوکس دست افراد تو انتخاب دسکتاپ باز تره.
پاپ خیلی برای برنامه نویسی مناسبه و خیلی هم گنوم رو خوب جلو میبره، جالبه که خیلی از قابلیت هایی که تو گنوم 3.36 وجود داره از قبل تو پاپ بوده.
هرچند از دید من خیلی فرقی نداره، شما اوبونتو رو هم میتونید استفاده کنید، اما پاپ قطعا برای کسی که دانش نصب و کانفیگ پرایم و بامبلبی رو نداره و کاربر انویدیاست گزینه مناسبیه.
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1399، 11:58 ب‌ظ توسط mrostd »

آفلاین Metamorphosis

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 27
    • انجمن فارسی کاربران KDE
به نظر من ما در لینوکس چیزی به اسم بهترین توزیع نداریم و هرچه هست بر اساس سلیقه ها و نیازهای مختلف کاربران و ترجیحاتشون ساخته شده.
متاسفانه Nvidia همیشه برای کاربران لینوکس مساله ساز بوده و هیچگاه درایورهای مناسبی برای لینوکس ارائه نداده، از طرف دیگر در حالی که دو تولید کننده رقیب یعنی AMD(ATI) و Intel اقدام به متن باز کردن درایورهاشون کردند Nvidia با وجود انتقادات گسترده هیچوقت حاضر به انجام این کار نشده است. بهتر است سری بعد اگر به فکر خرید سیستم جدیدی بودید بیخیال Nvidia بشید هرچند امیدوارم تا اون زمان Nvidia هم سر عقل اومده باشه چرا که اساسا درایور باید متن باز باشه چون شما سخت افزار رو خریداری کردید.

توزیع های خانواده اوبونتو معمولا مشکلات جدی با درایورها ندارند و شما میتونید از درایور انحصاری هم استفاده کنید. برخی توزیع ها اقدام به پکیج کردن و نصب درایورهای انحصاری به صورت پیش فرض کردند که میشه به Netrunner, PCLinuxOS, Pop_OS, Ultimate Edition و... اشاره کرد هرچند نصب درایورهای انحصاری روی سایر توزیع ها از جمله Kubuntu هم کار ساده ای است.
Choose KDE, Choose Freedom

آفلاین Pro

• Jr. Member
  • *
به نظر من ما در لینوکس چیزی به اسم بهترین توزیع نداریم و هرچه هست بر اساس سلیقه ها و نیازهای مختلف کاربران و ترجیحاتشون ساخته شده.
متاسفانه Nvidia همیشه برای کاربران لینوکس مساله ساز بوده و هیچگاه درایورهای مناسبی برای لینوکس ارائه نداده، از طرف دیگر در حالی که دو تولید کننده رقیب یعنی AMD(ATI) و Intel اقدام به متن باز کردن درایورهاشون کردند Nvidia با وجود انتقادات گسترده هیچوقت حاضر به انجام این کار نشده است. بهتر است سری بعد اگر به فکر خرید سیستم جدیدی بودید بیخیال Nvidia بشید هرچند امیدوارم تا اون زمان Nvidia هم سر عقل اومده باشه چرا که اساسا درایور باید متن باز باشه چون شما سخت افزار رو خریداری کردید.

توزیع های خانواده اوبونتو معمولا مشکلات جدی با درایورها ندارند و شما میتونید از درایور انحصاری هم استفاده کنید. برخی توزیع ها اقدام به پکیج کردن و نصب درایورهای انحصاری به صورت پیش فرض کردند که میشه به Netrunner, PCLinuxOS, Pop_OS, Ultimate Edition و... اشاره کرد هرچند نصب درایورهای انحصاری روی سایر توزیع ها از جمله Kubuntu هم کار ساده ای است.

ینی از سایت انودیا دانلود کنم و خودم نصب کنم مشکل درست میشه ؟ مصرف باتری میاد پایین ؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • mrostd سابق

ینی از سایت انودیا دانلود کنم و خودم نصب کنم مشکل درست میشه ؟ مصرف باتری میاد پایین ؟
نیازی به سایت انویدیا نیست،
دانلود درایور باینری از وبسایت جدا از این که نصب دشواری داره، با هر بار بروزرسانی شدن کرنل از بین می‌ره و باید از نو نصبش کنید.
درایور کارت گرافیک شما تو Additional drivers موجوده، نسخه انحصاریش رو میتونید نصب کنید
 اینجا اصلا مشکل درایور نیست، مشکل ابزار آپتیموس هست که وجود نداره.
عکس پیوست شده رو ببینید.
« آخرین ویرایش: 21 اردیبهشت 1399، 06:56 ب‌ظ توسط mrostd »