یعنی تو اسنپ بستهها خودشون جداگانه نیازمندیهارو دانلود میکنن؟
اگر اشتباه نکنم هر پکیج تمام نیازمندیهای خودش رو شامل میشه ولی در بهروزرسانی ها تنها بخشهای بهروز شده رو دانلود میکنه. جایی خونده بودم قرار هست کمی هوشمندانه تر اینکار رو انجام بده تا پیشنیاز ها رو تکراری ذخیره نکنه اما هر چی گشتم فعلا جایی ندیدم این مطلب رو. دارم تو مستنداتش بالا پایین میرم.
دوما چرا اینهمه تنفر ازش وجود داره؟
Snap و Flatpak ابزار/تکنولوژی های جذابی هستند، امکانات ویژهای هم به کاربر میدن. مثل ایزوله کردن محیط اجرای یک برنامه یا Snapshot گرفتن از وضعیت یک برنامه.
ولی به شخصه و به طور کلی حس خوبی بهش ندارم. من دوست دارم یک Build system به وضوح وجود داشته باشه سورس ارسال بشه Build script باشه ببینیم کی داره چه کار میکنه و ... نه اینکه یه بسته رو بدن بگن استفاده کن.
سوما چرا حس میشه که مثلا اوبونتو داره به سمت هرچه بیشتر مچ شدن با اسنپ پیش میره؟
من بعید میدونم اوبونتو برنامهای برای جایگزینی apt و snap داشته باشه (حداقل فعلا). ولی تفکر پشت اسنپ و برخی تصمیماتی که گرفته میشه ممکنه این حس رو ایجاد کنه. فرضا در Focal شاهد این هستیم گزینهای مثل Chromium رفته رو Snap. خودم بعد این موضوع گفتم من که تقریبا تمام سرورهام رو Debian هست، لپتاپ اصلیم رو هم بردم رو Debian و حتی دارم رو سیستم دیگه Fedora رو برای نیازهای روزانهام بررسی و پیکرهبندی میکنم که با Ubuntu جایگزین کنم.
البته چه بخوایم و نخوایم این ابزارها اومدن. اگر جامعه بپسنده جا باز خواهند کرد. برای مثال مهم نیست چه قدر از systemd بدمون میاد. اومده که بمونه...
اضافه کنم دلیل اینکه deb تو file-roller باز میشه هم اینکه یه نوع آرشیو هست که file-roller میتونه بازش کنه. file-roller نداشته باشید هم با چیز دیگهای میشه بازش کرد.
و کاربر رو یک سیستم Base اوبونتو Snap هم نداره.