من بیشتر با شما موافقم تا مخالف. من خودمم تعصب خاصی روی اوبونتو ندارم ولی تجربم نشون داده بهترین توزیعه لینوکسه و این صفحه هم با آمار و ارقام همینو اثبات میکنه. (تو پرانتز بگم فدورا من را با گنو/لینوکس آشنا کرد)
به نظره من هر کسی با یک توزیعی حال میکنه و باید از همون توزیعی که باهاش سازگاره استفاده کنه.
ولی به هر حال باید بپذیریم اوبونتو قطعا با ۳۵۰۰۰ تا پکیج رتبه ی اول همه سیستم عامل ها را داره درصورتی که فدورا ۲۲۰۰۰ تاست. همچنین در سایر قسمت ها هم اوبونتو حرفه اول را میزنه. (البته فدورا هم در این جدول ها جزوه بهترین هاست)
همچنین با مقایسه قسمت قابلیت های امنیتی grsecurity و RSBAC (کسی از اینا سر در آورد ما رو بی بهره نذاره) را فدورا نداره ولی اوبونتو داره. از نظره هزینه هم شنیدم فدورا بعضی از پکیج هاش رو پولی میده ولی اوبونتو از همه مجانی تره! (خودمم میدونم این جملم یکم مسخره بود)
اینکه "به نظره من هر کسی با یک توزیعی حال میکنه و باید از همون توزیعی که باهاش سازگاره استفاده کنه. " رو باهات +۱۰۰۰
و بهش اضافه می کنم که نیاز هر فرد متفاوت هست و توزیع ها هم برای همین اومدن که نیاز های متفاوتی رو پاسخ بدن
وگرنه ۴ ۵ تا توزیع بیشتر نداشتیم
ولی در مورد پکیج یک نکته ای رو بگم
ساختار پکیج های فدورا خیلی متفاوت هست با دبیان
مخصوصا kde که پکیج های اصلی رو داره و شاید هر پکیجش ۸ تا ۱۰ تا پکیج برای دبیان باشه
البته مخازن اوبنتو کامل تر هست ولی این عدد ها زیاد چیزی رو نشون نمی ده
ولی ما توزیع هایی مثل زوزه و مندریوا داریم که rpm هستن و بسیار کامل هستن ( و حتی پکیج هایی دارن که دبیان و اوبنتو هم در مخازنشون ندارن
)
در مورد امنیت
فدورا SELINUX داره که بسیار وحشتناک هست و جزو نرم افزار های امنیتی آمریکا هست
البته می تونید در توزیع های دیگه هم نصب کنید ولی تنظیمات دیفالت فدورا بسیار خوب هست
در مورد پولی بودن هم به هیج وجه
فدورا آزاد ترین و زیبا ترین توزیع از نظر رعایت و پیشبرد نرم افزار آزاد هست
همه چیز با انتخاب و رای گیری هست حتی مدیر پروژه ها و.....