با تشکر از دوستان
قضیه ی کپی رایت رو هم خوب متوجه شدم. من فکر می کردم کپی رایت یا معادل فارسی اون حق تکثیر در واقع همون قضیه ی انحصار هستش که افتاد الان !
اون صفحه رو هم مطالعه کردم. اونجا هم گفته یکی از راه ها اینه که بعد از کلمه ی copyrigh و علامتش اون متن رو اضافه کنیم بهش.
اما این سوالی رو هم که دوستمون مطرح کردند سوال من هم هست. یعنی : اگه ما به جایی(یک نهاد دولتی یا قانونی) نگیم که فلان نرمافزار رو با فلان مجوز ایجاد کردهایم و یکی دیگه بیاد نرمافزار ما رو برداره و تمام قسمتهایی که ما مجوز نرمافزار رو ذکر کرده بودیم بر داره و به میل خودش تغییر بده و اونو انحصاری کنه، اونوقت ما چطور میتوینم بگیم که این نرمافزار مال ما بوده و تحت مثلا GPL؟
البته این پاسخ این سوال در آمریکا کاملا روشنه . پاسخی که در اون صفحه پیدا کردم اینه :
[left]There is no legal requirement to register your copyright with anyone; simply distributing the program makes it copyrighted. However, it is a very good idea to register the copyright with the US Registry of Copyrights, because that puts you in a stronger position against anyone who violates the license in the US. Most other countries have no system of copyright registration.[
سوال رو دقیقا اینطوری هم میشه مطرح کرد . مثلا اگه شما یک وسیله ای اختراع میکنید اگه براش ثبت اختراع بگیرید دیگه کسی نمیتونه ادعای مالکیت طرح یا اون اختراع رو بکنه . اما اگه شما یک اختراع انجام بدید روش علامت کپی رایت بزنید ، بنویسید Al right reserved اونوقت که هر کسی میتونه عین اون طرح رو پیاده سازی کنه و به نام خودش ثبتش کنه . مگه نه ؟
حقوقدان گنو/لینوکس کار تو این فروم پیدا نمیشه ؟