ممنونم از هردو بزرگوار که کمک کردن.
من دیدم راهحلی که برای من کار کنه نیست تصمیم گرفتم از Timeshift که خوشبختانه به شکل پیشفرض در مینت فعال بود استفاده کنم و یک system restore انجام دادم به زمانی قبل از نصب اون نرمافزارها.
توصیه مهم:
همیشه یک نرمافزار بازیابی سیستم فعال داشته باشین!
اما بعد نصب متوجه یک چیزی شدم که شاید بدرد کسی بخوره.
مایاسکیوال معمولا با لاگین به عنوان یوزر روت در اوبونتوهای جدید خطا میده. حتی phpmyadmin هم گاهی وقتها نمیتونه با اطلاعات یوزر روت کار کنه و لاگین انجام بده. راهحل اینه که در mysql یک یوزر جدید (بجز روت) بسازید ولی تمام مجوزها و اختیارات روت رو بهش دین. با این روش مشکل لاگین در mysql حل میشه.
برای انجام این کار از طریق خط فرمان ابتدا وارد mysql بشید. معمولا با این دستور:
sudo mysql -u root -p
در ابتدا پسورد سیستمتون رو وارد میکنید. در مرحله دوم پسوردی که موقع نصب mysql از شما گرفته شد رو وارد کنید.
وقتی با موفقیت وارد شدین به ترتیب دستورات زیر رو وارد کنید. بعد از تایپ هر دستور Enter بزنید تا اعمال بشه و بعد دستور بعدی رو وارد کنید.
۱) یک یوزر جدید ساخته بشه (بجای newuser نام کاربر جدیدو بدید. بجای password یک پسورد دلخواه واسش تعیین کنید):
CREATE USER 'newuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password';
۲) حق دسترسی کامل بهش بدین (بجای username اسم کاربری که در قسمت قبل ساختید رو وارد کنید):
GRANT ALL PRIVILEGES ON * . * TO 'newuser'@'localhost';
۳) برای پایان کار و اگر اشتباه نکنم، برای بهروزرسانی مجوزهای mysql:
FLUSH PRIVILEGES;
و تمام شد.
حالا با تایپ دستور exit از mysql خارج بشید و با یوزر جدیدی که ساختید به راحتی میتونید لاگین کنید و کار کنید. مثلا برید phpmyadmin نصب کنید و
با اطلاعات یوز جدید که ساختید داخلش لاگین کنید و تمام.