انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: حل مشکل نمایش متن ها در لینوکس (حل شد)  (دفعات بازدید: 1979 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
با سلام خدمت مهندسین گرامی
من یه هست ماهی هست دارم با لینوکس کار می کنم بعضی وقتا ها که از ویندوز می رم رو لینوکس یا یه چیزی توجه ام رو جلب می کنه و در طولانی مدت وقتی یاد ویندوز می افتنم اذیتم می‌کنه بعد از کلی گشتن که اسم این مشکل چی هست فهمیدم بهش می گن font rendering سیستم من cpu g2020
 gpu : intel 2500
که فکر کنم داریوش i915 جز کرنل لینوکس هست و xorg هم همون عمومی هست. کلی توضیح و مدل فونت و تنظیمات رو برسی کردم ولی بازم نوشته ها طوری هست که در طولانی مدت اذیتم می کنه.

الآن دقیق نمی دونم این مشکل من هست یا فقط بخاطر اینکه با ویندوز مقایسه می کنم این حس بهم دست میده😐.
همون طور که گفتم بر خلاف nvidia که درایور و xorg انحصاری خودش رو داره ممکنه می خوام یه کارت گرافیک nvidia پیدا کنم و اونو است تست کنم.
الآن فقط یکی می خوام بهم بگه مشکل چی؟!!!
قصد مقایسه بی منطق رو ندارم(و می دونن این مشکل راه حل داره) ولی نسبت به ویندوز این حس رو دارم و بیشتر وقتا برای کارای طولانی با متن مثلا کد نوشتم تو vs code آخر میرم تو ویندوز یه جوری که فکر کنی متن ها یه سایه های کم دارن  :( :(
« آخرین ویرایش: 02 تیر 1400، 09:26 ب‌ظ توسط alitoos23 »

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
پاسخ : حل مشکل نمایش متن ها در لینوکس
« پاسخ #1 : 29 دی 1399، 12:58 ق‌ظ »
سلام. خب ۲ تا سکرین‌شات با کیفیت از نوشته‌های محیط ویندوز و لینوکس هم بذار که ببینیم واقعاً مشکلی وجود داره یا نه.

همچنین می‌تونی gnome tweak رو نصب کنی و از بخش fonts تنظیمات رو دستکاری کنی.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • سوسیال دموکراسی
    • اولین مرجع آموزش گرافیک با گیمپ
« پاسخ #2 : 29 دی 1399، 02:36 ق‌ظ »
سلام.
نمایش فونت‌های ویندوز و اوبونتو کمی متفاوته؛ این تفاوت برای کسی که به تازگی از لینوکس استفاده میکنه فاحش‌تر هستش - بماند که حالا مقایسه دقیق هم بکنید که این تفاوت رو کاملا مشخص‌تر میکنه. بعد از یه مدت چشم‌ها به وضع جدید عادت میکنن.

البته همینطور که دوستمون گفت و اگر تمایل داری یه اسکرین‌شات بزار شاید واقعا مشکلی وجود داشته باشه.
«زندگی میگن برای زنده‌هاست»

آفلاین علیرضا. آ.

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
« پاسخ #3 : 29 دی 1399، 10:53 ق‌ظ »
درباره Gnome نمیدونم اما در xfce میشه از بخش تنظیمات anti-aliasing رو میشه فعال کرد و این مشکل رفع میشه.

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
« پاسخ #4 : 02 بهمن 1399، 07:55 ب‌ظ »
با سلام ببخشید دیر شد چون وسط امتحانای پایان ترم  بودم  ;D
از همه شما بابت جوابی که دادید تشکر میکنم.
قبلا یه چیزایی در رابطه با تفاوت font rendering در ویندوز با لینوکس خونده بودم . بعد هم یه کم دچار وسواس شده بودم(وسواس در فونت  ](*,)  مگه داریم! )
ولی امروز که سرم خلوت شد رفتم تا همون xubuntu که داشتم رو دوباره نصب کنم چون باز ubuntu نصب کرده بودم و یه کم هم اعصابم از محیط gnome خورد بود با اون top bar اش که از جاش تکون نمیخوره >:(.  بگزریم xubuntu رو نصب کردیم و یه چند تا شخصی سازی روش اعمال کردم مثلا اون  فونت Vazir که دوستمون داشتند رو نصب کردم خیلی خوب بود :)
بعد هم رفتم تو ویندوز که ببینم فونت پیش فرض firefox و chrome چه و بیام رو لینوکس همونا رو بزارم که این کار رو هم کردم همه فونت های ویندوزی که می خواستم تو پوشه font ویندوز بود. بعد هم یه تم خوب(تم xfce) که مال kali بود رو از تو نسخه live اش ورداشتم که بزارم رو xubuntu خودم که اونم خوب بود حتی نوار بالای پنجره ها رو هم از تم arc ورداشتم که عالی شد.
البته یه قضیه رو هنوز موندم من تو این که خواص این نسخه lts چی هست . چون دفعه های قبلی با نصب ۲۰٫۱۰ که مشکل داشتم اول ۲۰٫۰۴ رو نصب میکردم بعد با do-release-upgrade به ۲۰٫۱۰ ابدیتش ولی این دفعه رو همون 20.04 موندم به نظر به طور نامحسوسی یه سری  از مشکلات نیست (حالا یه سری هم نبود فقط گوگل کروم بود که بالاش تو بخش تب ها تار بود ولی الآن درسته)  ولی من نسخه جدید برنامه ها رو میخوام مثلا gcc 10.2 یا LibreOffice 7 که تو ۲۰٫۱۰ هست آخه دلیل این چی تازه نسخه kernel اش هم ۴ تا بیشتره مگه نسخه جدید ها کارایی  بهتری ندارند؟؟؟

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #5 : 02 بهمن 1399، 08:03 ب‌ظ »
فرقش با هم اینکه نسخه‌های lts تا ۵ سال پشتیبانی دارند ولی ubuntu 20.10 فکر کنم ۶ ماه یا ۹ ماه داشته باشه (یه جا خوندم ۹ ماه پشتیبانی داره مطمئن نیستم) و اینکه نسخه‌های lts بیشتر نسخه‌های معمولی پایدار هستند.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • سوسیال دموکراسی
    • اولین مرجع آموزش گرافیک با گیمپ
« پاسخ #6 : 02 بهمن 1399، 11:03 ب‌ظ »
البته یه قضیه رو هنوز موندم من تو این که خواص این نسخه lts چی هست . چون دفعه های قبلی با نصب ۲۰٫۱۰ که مشکل داشتم اول ۲۰٫۰۴ رو نصب میکردم بعد با do-release-upgrade به ۲۰٫۱۰ ابدیتش ولی این دفعه رو همون 20.04 موندم به نظر به طور نامحسوسی یه سری  از مشکلات نیست (حالا یه سری هم نبود فقط گوگل کروم بود که بالاش تو بخش تب ها تار بود ولی الآن درسته)  ولی من نسخه جدید برنامه ها رو میخوام مثلا gcc 10.2 یا LibreOffice 7 که تو ۲۰٫۱۰ هست آخه دلیل این چی تازه نسخه kernel اش هم ۴ تا بیشتره مگه نسخه جدید ها کارایی  بهتری ندارند؟؟؟

نسخه‌های LTS دارای پشتیبانی طولانی هستند. نسخه‌های عادی زود پشتیبانی‌شون تموم می‌شه و شما باید به نسخه جدیدتر کوچ کنی ولی در نسخه‌های LTS به مدت چند سال بیشتر از اون نسخه پشتیبانی می‌شه و برایش آپدیت می‌دن.

مسئله اینجاست که ۲۰.۰۴ همونطور که از اسمش پیداست برای ماه چهارم از سال ۲۰ (۲۰۲۰) هست. بنابراین مخازن نرم‌افزاریش متعلق به همون دوره هست؛ بر این اساس اوبونتوی جدیدتر مثل ۲۰.۱۰ که واس ماه دهم از سال ۲۰۲۰ هست در مخازنش از نرم‌افزارهای به‌روزتری بهره می‌برده.

توصیه میشه که همیشه از نرم‌افزارهای مخزن استفاده کنید (از نظر نسخه) چون نسخه‌های دیگه (مخصوصا بالاتر) شاید مشکل‌ساز بشن ولی با این حال اگر دلتون می‌خواد نسخه‌های جدیدتر رو نصب کنید فکر می‌کنم باید از روش‌های دیگه‌ای مثل اضافه کردن PPA اون نرم‌افزار یا کامپایل کردن کد یا دانلود مستقیم فایل deb از سایت سازنده اون نرم‌افزار اقدام کنید.

کرنل هم بیشتر از نظر سخت‌افزاری مدام آپدیت میشه و اهمیت داره. آپدیت‌های کرنل برای اینه که لینوکس بتونه سخت‌افزارهای جدیدترو شناسایی کنه و بتونه باهاشون کار کنه (تا نیازی به درایور برای بهکار انداختن سخت‌افزار جدید نباشه).
«زندگی میگن برای زنده‌هاست»

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #7 : 03 بهمن 1399، 01:19 ب‌ظ »
نقل‌قول
فکر کنم ۶ ماه یا ۹ ماه داشته باشه
هر شش ماه یک‌بار یک نسخه از اوبونتو منتشر می‌شه، هر نسخه غیر lts ۹ ماه پشتیبانی می‌شه.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #8 : 03 بهمن 1399، 01:29 ب‌ظ »
نقل‌قول
فکر کنم ۶ ماه یا ۹ ماه داشته باشه
هر شش ماه یک‌بار یک نسخه از اوبونتو منتشر می‌شه، هر نسخه غیر lts ۹ ماه پشتیبانی می‌شه.
ممنون
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 09 بهمن 1399، 12:01 ق‌ظ »
سلام نظرتون درباره ی این infinty patch چی ؟ چه طوری میتونم رو ابونتو اعمالش کنم؟؟
https://gist.github.com/sorenvonsarvort/fa6c5341403bf306e23034a1a1a9111b

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
« پاسخ #10 : 02 تیر 1400، 08:10 ب‌ظ »
خوب بعد از یه مدت کار کردن با لینوکس یه چیزایی دست گیرم شد که تقریبا مشکلم رفع شد.
قبل تر همیشه همه می گفتن تو لینوکس می تونی کافیگ (پیکربندی) کنی و من هم دقیق متوجه نمی شدم !! حالا کمی این موضوع رو فهمیدم
کاری که من برای این ماجرای فونت کردم تا بهتر بهتر بشه به این طریق بود :
اول این دو تا فونت رو دانلود و نصب کنید

فونت Roboto از این آدرس  https://fonts.google.com/specimen/Roboto

فونت Vazir WOL-UI از این آدرس (البته شامل مدل های مختلفه این فونت هست ولی اینو نصب کنید)  https://rastikerdar.github.io/vazir-font/

خوب حالا با توجه به راهنمای خود آقای راستی کردار (سازنده فونت vazir)  یه فایل تو این آدرس ایجاد کنید و بازش کنید.
sudo nano ~/.config/fontconfig/fonts.conf
حالا داخل این فایل این ها رو بنوسید و ذخیره کنید
<?xml version='1.0'?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM 'fonts.dtd'>
<fontconfig>
  <match target="font">
    <edit mode="assign" name="antialias">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="embeddedbitmap">
      <bool>false</bool>
    </edit>
    <edit name="autohint" mode="assign">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="hinting">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="hintstyle">
      <const>hintslight</const>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="lcdfilter">
      <const>lcddefault</const>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="rgba">
      <const>rgb</const>
    </edit>
  </match>

<!-- Default sans-serif font -->
  <match target="pattern">
    <test qual="any" name="family"><string>sans-serif</string></test>
    <edit name="family" mode="prepend" binding="same"><string>Vazir WOL-UI</string></edit>
    <edit name="family" mode="append"  binding="same"><string>Roboto</string></edit>
  </match>

<!-- Default serif fonts -->
  <match target="pattern">
    <test qual="any" name="family"><string>serif</string></test>
    <edit name="family" mode="prepend" binding="same"><string>Vazir WOL-UI</string></edit>
    <edit name="family" mode="append"  binding="same"><string>Roboto</string></edit>
  </match>

<!-- Fallback fonts preference order -->
  <alias>
    <family>sans-serif</family>
    <prefer>
      <family>Vazir WOL-UI</family>
      <family>Roboto</family>
    </prefer>
  </alias>

<alias>
    <family>serif</family>
    <prefer>
      <family>DejaVu Serif</family>
    </prefer>
  </alias>

</fontconfig>

با این پیکربندی یک سری مشخصه هارو تعریف میکنم و مشخص می کنیم که در اولویت ابتدا برای متن ها از فونت Vazir WOL-UI استفاده کن خوب چون این فونت فقط حروف فارسی رو دارد پس فقط متن های فارسی با این فونت نمایش میده و برای نمایش متن های لاتین از فونت Roboto استفاده می کنه.

خوب ولی صرفا مشخص کردن فونت چیزی را برای من بهتر نکرد !!
 در مرحله بعد باید در آدرس زیر یک فایل ایجاد کنید و بازش کنید.
nano ~/.config/gtk-3.0/gtk.css
و با نوشتن این در این فایل
* {
    font-weight: 500;

}
کاری میکنیم تا در برنامه های gtk3 وزن فونت ها رو ۵۰۰ باشه و این باعث میشه تا فونت ها پر تر نمایش داده بشن و نسبتا وضعیت رو بهتر میکنه.
البته برای اعمال اینا فکر کنم باید یه بار خارج شوید و دوباره login کنید.

۱-البته با اینکه این دو تا پیکربندی شکل نمایش فونت ها بهتر از قبل میشه ولی من همچنان اعتقاد دارم میشه از این بهتر هم بشه و این بیشتر بر میگرده به بسته ی  freetype که وظیفه ی نمایش فونت ها رو داره چون من در بعضی سایت ها مطالبی دیدم که به مشخص کردن flag های خاصی در سورس این بسته و بعدش build کردن اون ربط داشت ! :(

۲-و یک سوالی اگر کسی می دونه اون lcdfilter و embeddedbitmap چی هست و اینکه چون من از مانتیور led 20 اینچ استفاده می کنم با کسی که با لب تاپ ۱۵ اینچی با lcd استفاده می کنه ایا این پیکربندی ها فرق داره ؟!

۳-و اینکه این پیکربندی ها بر برنامه های chromium base اعمال نمیشه مثل chrome و vscode این هم یک مشکل حل نشده.!

۴-و یک سوال اینکه این پیکربندی ها اولیت دارن نسبت به تنظیمات داخل دسکتاب؟ (مثلا تو xfce میری تو Appearance  تو سربرگ font تنظیم میکنیم). اگر اونجا رو عوض کنیم چی میشه ؟

امیدوارم اگر بقیه همچین مشکلی داشتن با این راهنمایی حل بشه. ;D
« آخرین ویرایش: 02 تیر 1400، 09:24 ب‌ظ توسط alitoos23 »

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #11 : 02 تیر 1400، 08:23 ب‌ظ »
خوب بعد از یه مدت کار کردن با لینوکس یه چیزایی دست گیرم شد که تقریبا مشکلم رفع شد.
قبل تر همیشه همه می گفت تو لینوکس می تونی کافیگ کنی و من هم دقیق متوجه نمی شدم !! حالا کمی این موضوع رو فهمیدم
کاری که من برای این ماجرای فونت کردم تا بهتر بهتر بشه به این طریق بود :
اول این دو تا فونت رو دانلود و نصب کنید

فونت Roboto از این آدرس  https://fonts.google.com/specimen/Roboto

فونت Vazir WOL-UI از این آدرس (البته شامل مدل های مختلفه این فونت هست ولی اینو نصب کنید)  https://rastikerdar.github.io/vazir-font/

خوب حالا با توجه به راهنمای خود آقای راستی کردا (سازنده فونت vazir)  یه فایل تو این آدرس ایجاد کنید و بازش کنید.
sudo nano ~/.config/fontconfig/fonts.conf
حالا داخل این فایل این ها رو بنوسید و ذخیره کنید
<?xml version='1.0'?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM 'fonts.dtd'>
<fontconfig>
  <match target="font">
    <edit mode="assign" name="antialias">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="embeddedbitmap">
      <bool>false</bool>
    </edit>
    <edit name="autohint" mode="assign">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="hinting">
      <bool>true</bool>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="hintstyle">
      <const>hintslight</const>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="lcdfilter">
      <const>lcddefault</const>
    </edit>
    <edit mode="assign" name="rgba">
      <const>rgb</const>
    </edit>
  </match>

<!-- Default sans-serif font -->
  <match target="pattern">
    <test qual="any" name="family"><string>sans-serif</string></test>
  </match>

<!-- Default serif fonts -->
  <match target="pattern">
    <test qual="any" name="family"><string>serif</string></test>
  </match>

<!-- Fallback fonts preference order -->
  <alias>
    <family>sans-serif</family>
    <prefer>
      <family>Roboto</family>
    </prefer>
  </alias>

<alias>
    <family>serif</family>
    <prefer>
      <family>DejaVu Serif</family>
    </prefer>
  </alias>

</fontconfig>

پس یک حل شد ته اسم تاپیک بزارید
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین alitoos23

• Full Member
  • *
پاسخ : حل مشکل نمایش متن ها در لینوکس (حل شد)
« پاسخ #12 : 10 تیر 1400، 04:33 ب‌ظ »
یه دوستی پیدا نشد چهار تا سوال اخر ما رو جواب بده ؟! :(

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #13 : 10 تیر 1400، 05:00 ب‌ظ »
نقل‌قول
و اینکه این پیکربندی ها بر برنامه های chromium base اعمال نمیشه مثل chrome و vscode این هم یک مشکل حل نشده.!

این سوال فکر کنم که این برنامه ها با تنظیمات سیستم یکی نیستند و باید از تنظیمات خودشون تغییر بدی
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
« پاسخ #14 : 10 تیر 1400، 07:28 ب‌ظ »
یه دوستی پیدا نشد چهار تا سوال اخر ما رو جواب بده ؟! :(

شما به عنوان تاپیک حل شد رو اضافه کردید! اگر سوال جدیدی دارید یه تاپیک جدید باز کنید