انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پیدا کردن نام پکیج ها به سادگی هرچه تمام تر در آرچ (برای دوست داران آرچ)  (دفعات بازدید: 2269 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 495
  • به زودی اینجا چیزی نوشته خواهد شد!
راهنما نسخه ۰.۲ آلفا

سلام. مدتی بود که در پیدا کردن نام پکیج ها در آرچ مشکل داشتم (البته الآن اکثر چیز هایی که لازم دارم رو حفظم) برای تازه کار ها یکم سخته هی برن در اینترنت ببین جستجو کنن که اسم پکیج شون چیه و... (بعضی وقتا هم کلا پیدا نمیشه خیلی نادره البته)

حالا اینجا اومدم بگم چگونه نام پکیج هارو پیدا کنید (ساده و کامل)

شما سه تا راه دارید:
۱- استفاده از pacman -Ss (ممکنه یه تازه کار رسما توش گم شه ولی برای استفاده از محیط هایی مثل tty توصیه میشه یا مثلا برای وقت هایی که حال بازنکردن برنامه ای رو ندارین کلا روش حرفه ای هاست - توصیه میکنم یکم که اسم پکیج ها رو یاد گرفتین از روش های ۲ و ۳ استفاده نکنید)
۲- استفاده از discover مانجرو لینوکس (بر اساس آرچ) (برای افراد تازه وارد توصیه میشود)
۳- استفاده از سایت آرچ (برای افراد پروتر توصیه میشه)

راه اول: (فقط پکیج های قابل دسترسی از pacman
۱- در ترمینال کد زیر رو بزنید:
pacman -Ss $name_app
#جای name_app اسم برنامه رو بزنید
۲-اینجا یه لیست از برنامه های مختلف رو میاره که اگه بلد نباشید توش گم میشید ;D (اینجا ممکنه یکسری برنامه های چند پکیج مختلف داشته باشن اگه میدونید کدومش رو میخواد همون رو بزنید و اگه نمیدونید از راه دوم استفاده کنید - برای همین گفتم واسه تازه کارا روش دوم بهتره)
۳- در نهایت اسم برنامه ای که میخوان رو با فرمت زیر بنویسید:
pacman -S $name_app
راه دوم: (علاوه بر پیکیج های pacman میشه از پکیج های flatpak و همون چیزی که خودتون میدونید استفاده کرد)
۱-وارد سایت https://discover.manjaro.org/ بشید
۲- نام پکیج یا برنامه مورد نظر رو بنویسید (مثلا obs)
۳- برنامه رو پیدا کنید و روی info بزنید
۴- بعدش در سمت چپ صفحه دو دستور به شما نشون میده:
pacman -S $app_name
یا
pamac install $app_name
۵- هر کدام رو به دلخواه در ترمینال بنویسید (sudo فراموش نشه \\:D/ )
نکته بسیار مهم و یک توصیه برادرانه: اگه دیدید به جای استفاده از pacman یا pamac دستورات با snap شروع شدن از خیر نصب اون برنامه بگذرید
۶- تموم! کار تمومه و شما اون نرم افزار رو دارید (حذفشم در همون صفحه توضیح داده)

راه سوم: (فقط پکیج های قابل نصب از pacman)
۱- وارد سایت https://archlinux.org/packages/ شوید
۲- در قسمت keyword یک نام از برنامه مورد نیازتان بنویسید (مثلا obs)
۳- سپس پکیج مورد نظرتون رو انتخاب کنید (اینجا ممکنه یکسری برنامه های چند پکیج مختلف داشته باشن اگه میدونید کدومش رو میخواد همون رو بزنید و اگه نمیدونید از راه دوم استفاده کنید - برای همین گفتم واسه تازه کارا روش دوم بهتره)
۴-سپس نام پکیج مورد نظرو (معمولا بدون شماره نسخه) با فرمت زیر بنویسید
pacman -S $name_app
۵- تمام! کار تمومه و الآن شما نرم افزار رو دارید
نکته: برای حذف از دستور زیر استفاده کنید:
pacman -R $name_app

اینم از ترفند! امیدوارم خوشتون اومده باشه و اگه نظری دارید حتما بگید تا اگه لازم بود اصلاحش کنم)
در ضمن بعدا تحقیق میکنم ببینم اگه چنین سیستم هایی برای اوبونتو  وجود دارن حتما در یک تاپیک دیگه میگم یا با لحن کتابی در ویکی اوبونتو مینویسم. یا علی(ع)
« آخرین ویرایش: 08 خرداد 1400، 01:47 ق‌ظ توسط mobin1387 »

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
 ;D

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *
« آخرین ویرایش: 06 خرداد 1400، 05:41 ب‌ظ توسط mobin1387 »

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
;D

پس چرا همه میگن pacman -S؟
اون برای نصبه، برای جستجو در مخازن، از -Ss استفاده می‌شه.

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *
تستش کردم بعضی وقتا چیزی که آدم میخواد توش گم میشه  ](*,)

ولی واسه یه سری وقتا (مثل استفاده از tty خوبه)

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
نقل‌قول
- استفاده از discover مانجرو لینوکس (بر اساس آرچ) (برای افراد تازه وارد توصیه میشود)
مگه دیسکاور مال پلاسما نیست؟
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 638
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من

نکته بسیار مهم و یک توصیه برادرانه: اگه دیدید به جای استفاده از pacman یا pamac دستورات با snap شروع شدن از خیر نصب اون برنامه بگذرید
چرا ؟
همش ۱ و یا ۲ ثانیه سیستم را کند میکنه.
نمیدانم چرا اعضای این انجمن این قدر با snap مشکل دارند  ](*,)
Its The legendery alireza138812

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
چون نه ایده پشتش درست حسابیه نه شیوه پیاده سازیش

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *

چرا ؟
دو دلیل واضح براتون میارم:
۱- روی اوبونتو شاید این موضوع نباشه ولی من رو  ۲ توضیع آرچ و opensuse اسنپ رو تست کردم همش برنامه هاش مشکل شروع شدن طولانی رو داشتن (مخصوصا خودش) حدودا ۳۰ ثانیه! (این برای یک سیستم جدید uefi و دارای ssd احمقانه است)
۲- حتی اگه اسنپ این مشکل رو نداشته باشه بازم یک موضوع اساسی در پیاده سازی اسنپ وجود داره اونم اینکه
هر برنامه همراش تمام پیش نیاز هاش نصب میشه (حتی اگه اون رو به طور کامل داشته باشید)
این موضوع ۱ مزیت و ۱ عیب داره
قبلش در نظر داشته باشید که ۳ برنامه از اسنپ نصب کردید که همشون به پیش نیاز python3.7 نیاز دارن
مزیت: اینکه وقتی یکی از برنامه یک آپدیت داد که مثلا پایتون رو به نسخه ۳.۸ ارتقا بده اگه ۲ برنامه دیگه با این نسخه ناسازگاری داشته باشن اتفاقی براشون نمیوفته چون پیش نیاز هاشون جداست
عیب: همه این پیش نیاز ها میتونن سنگین باشن (حالا کاری ندارم مثال هایی که زدم سنگین هستن یا نه - نمیدونم پایتون سنگینه یا نه - فرض کنید سنگین اند) و برای همین موضوع باعث چند اتفاق میشه:
۱- فضای خیلی بیشتری ازتون میگیره (۳ تا از یک python3.7)
۲- در استارت آپ سیستم میتونه باعث کندی بشه (برنامه بیشتر=کندی بیشتر در صورتی که میتونست با کندی خیلی از کمتر از این برنامه هارو داشته باشید)

و همه اینها میگه چرا از اسنپ استفاده نکنید

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *
نقل‌قول
- استفاده از discover مانجرو لینوکس (بر اساس آرچ) (برای افراد تازه وارد توصیه میشود)
مگه دیسکاور مال پلاسما نیست؟
منظور من از discover اینجا منظورم دیسکاور توزیع مانجرو هستش نه مال kde

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32

چرا ؟
یکی دو ثانیه ؟
چنتا برنامه باهاش نصب کردی ؟
مال من تقریبا ۱۵ ثانیه بیشتر میشد سرعت سیستم رو کم میکرد مشکلاتش که تو انجمن ریخته و....
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
چون نه ایده پشتش درست حسابیه نه شیوه پیاده سازیش
البته ایده پشتش بد نبود. خواستن که یه مدیر بسته درست کنند تا روی همه توزیع‌ها کار کنه. هرچند درست پیاده‌سازی نشده.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
البته ایده پشتش بد نبود. خواستن که یه مدیر بسته درست کنند تا روی همه توزیع‌ها کار کنه. هرچند درست پیاده‌سازی نشده.
با همش که نه ولی این لینک میتونه خوب باشه به نظرم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19715
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
۱- روی اوبونتو شاید این موضوع نباشه ولی من رو  ۲ توضیع آرچ و opensuse اسنپ رو تست کردم همش برنامه هاش مشکل شروع شدن طولانی رو داشتن (مخصوصا خودش) حدودا ۳۰ ثانیه! (این برای یک سیستم جدید uefi و دارای ssd احمقانه است)
۲- حتی اگه اسنپ این مشکل رو نداشته باشه بازم یک موضوع اساسی در پیاده سازی اسنپ وجود داره اونم اینکه
هر برنامه همراش تمام پیش نیاز هاش نصب میشه (حتی اگه اون رو به طور کامل داشته باشید)
قبلش در نظر داشته باشید که ۳ برنامه از اسنپ نصب کردید که همشون به پیش نیاز python3.7 نیاز دارن
مزیت: اینکه وقتی یکی از برنامه یک آپدیت داد که مثلا پایتون رو به نسخه ۳.۸ ارتقا بده اگه ۲ برنامه دیگه با این نسخه ناسازگاری داشته باشن اتفاقی براشون نمیوفته چون پیش نیاز هاشون جداست
عیب: همه این پیش نیاز ها میتونن سنگین باشن (حالا کاری ندارم مثال هایی که زدم سنگین هستن یا نه - نمیدونم پایتون سنگینه یا نه - فرض کنید سنگین اند) و برای همین موضوع باعث چند اتفاق میشه:
۲- در استارت آپ سیستم میتونه باعث کندی بشه (برنامه بیشتر=کندی بیشتر در صورتی که میتونست با کندی خیلی از کمتر از این برنامه هارو داشته باشید)

از این‌ها مهم‌تر، مشکلات امنیتی هستن. در استفاده از مخازن سنّتی، اگه کتابخونه‌ای مشکل داشته باشه، فقط خودش به‌روز می‌شه و همهٔ برنامه‌هایی که ازش استفاده می‌کنن، امن می‌شن. ولی در حالت اسنپ یا فلت‌پک، تک‌تک اون برنامه‌ها باید به موقع واکنش نشون بدن و بستهٔ خودشون رو به‌روز کنن!

بهترین پیاده‌سازی‌ای که از این ایده دیدم، برای مدیر بستهٔ گیکسه: https://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Guix
البته یه عالمه ویژگی خفن دیگه هم داره.
« آخرین ویرایش: 09 خرداد 1400، 02:43 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 638
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من

از این‌ها مهم‌تر، مشکلات امنیتی هستن. در استفاده از مخازن سنّتی، اگه کتابخونه‌ای مشکل داشته باشه، فقط خودش به‌روز می‌شه و همهٔ برنامه‌هایی که ازش استفاده می‌کنن، امن می‌شن. ولی در حالت اسنپ یا فلت‌پک، تک‌تک اون برنامه‌ها باید به موقع واکنش نشون بدن و بستهٔ خودشون رو به‌روز کنن!

بهترین پیاده‌سازی‌ای که از این ایده دیدم، برای مدیر بستهٔ گیکسه: https://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Guix
البته یه عالمه ویژگی خفن دیگه هم داره.
قبول.
اسنپ خوب نیست.
اما تا زمانی در اوبونتو که نشه کرومیوم را بدون اسنپ نصب کرد من از اسنپ استفاده میکنم.
چو بدون کرومیوم نمیتونم زندگی کنم  ](*,) ](*,)
Its The legendery alireza138812