میشه بگید دقیقا چجوری حل شد؟ کدوم ارسال جواب شما رو داده؟
سلام دوباره! طبق مطالعه ی کردم برای نگه داری از فایل های بوت یا به عبارتی نگهداری از گراب باید از پارتیشن جدا /boot استفاده کنیم.
این فقط در حد مطالعه بود فعلا امتحانش نکردم تا یقین پیدا کنیم اگه اینگونه باشه تایید کنید
توضیح بوت و از یکی از سایتا که توضیحشو داده بود کپی میکنم...
پارتیشن /boot:
این پارتیشن مخصوص نگهداری اطلاعات بوتلودر شما نظیر گراب، بورگ و لیلو است، از آنجایی که حفاظت از اطلاعات بوت سیستمعامل شما نیز اهمیت بسزایی دارد پس این پارتیشن نیز پیشنهاد میشود.
در این پارتیشن نیز سیستم EXT3 پیشنهاد میشود.
حجم پیشنهادی: 100 تا 200 مگابایت کافی و عالی است، چون در بدترین شرایط از 30 الی 50 مگابایت فراتر نمیرود.
طبق توضیحی که شما داده بودین خیلی جالب بود که تو هیچ سایتایی ندیده بودم
نقل قول از شما:
/usr/ رو لازم نیست جدا کنید. جدا کردنش مزیت خاصی نداره. بزارید جز / بمونه.
/boot/ رو هم زیاد پیش نمیاد که لازم باشه جدا کنید. اون رو هم بزارید جز / باشه.
/var/ رو اگه لازم دارید، جدا کنید.
/home/ رو حتما پیشنهاد میکنم که جدا کنید. اینجوری اگه اوبونتو رو دوباره نصب کردید، اطلاعات و تنظیمات خودتون سرجاش هست. مشخصه که تنظیماتی که از طریق /etc/ انجام میشن و روی کل سیستم اثر دارند، توی / قرار دارند و با نصب دوباره اوبونتو از بیت میرن.
یه پارتیشن هم به swap اختصاص بدید. بهتره روی ssd نباشه. چون میتونه عمر ssd رو کم کنه. اگه هم بزارید مشکلی پیش نمیاد فقط ممکنه عمر ssd شما کمتر بشه.
برای فایلسیستم (فرمت) میتونید از xfs یا ext4 استفاده کنید.
xfs معمولا کمی سریعتر هست ولی وقتی که اونو ساختید، دیگه نمیتونید کوچکترش کنید. فقط میشه بزرگترش کرد.
برای کوچکتر شدن لازمه که فایلسیستم از اول با اندازه مورد نیاز ساخته بشه. در این حالت باید قبلش اطلاعات خودتون رو به یهجای دیگه منتقل کنید و بعد عملیات کوچکتر کردن رو انجام بدید.
ext4 قابلیت تغییر اندازه داره و راحت میتونید کوچک و بزرگش کنید. ولی یکم (خیلی کم) از xfs کندتره.
خودتون تصمیم بگیرید. اگه قرار نیست پارتیشن مورد نظر رو کوچک کنید، میتونید از xfs استفاده کنید. اگه لازمه که کوچک کنید، برید سراغ ext4.
درباره اندازه، بهتره بگید که شما چقدر میخواهید به اوبونتو اختصاص بدید.
یعنی کلا چقدر به / + /home/ + /var/ + ... اختصاص میدید؟
اگه کامپیوتر شما از uefi استفاده میکنه، (به احتمال زیاد استفاده میکنه اگه کامپیوتر بعد از 2011 تولید شده باشه) باید یه پارتیشن با فایلسیستم fat32 بسازید تا فایلهای مربوط به بوت رو نگهداری کنه.
اگه الان ویندوز دارید، احتمالا چنین پارتیشنی ساخته شده.
حجم زیادی لازم نداره. معمولا نصبکننده اوبونتو حدود 500Mib به اون اختصاص میده.
سیستم من از uefi استفاده میکنه برای سیستمم طبق گفته ی شما پارتیشن fat32 استفاده خواهم کرد اگه توضیح بیشتری در این باره یا کل مباحث پارتیشن بندی که بلدین لطف کنین بگین خیلی ممنون میشم
قبل این که جملمو تموم کنم بگین که برای fat32 چقدر حافظه براش جدا کنم mount point چی باشه، آیا بعد از ساخت پارتیشن بوت نیازی نیست؟؟
و در مورد ssd وxfs چیزی نفهميدم
پارتیشن من
https://s4.uupload.ir/files/dsc_0044_yz7w.jpgبا تشکر