درود !
داخل این تاپیک قصد دارم که در مورد شخصی سازی محیط کار gnome صحبت کنم .
همونطور که میدونید محیط کاری گنوم هوادار های خواص خودش رو داره ( ساده . مودرن و شیک ) اما متاسفانه بعضی افراد فکر میکنند که این محیط قابلیت شخصی سازی خیلی کم داره . این موضوع درسته در حالت عادی بله اما قرار هست دسکتاپ گنوم معمولی را
از :
به این محیط تغییر بدیم :
در قدم اول باید ابزار های مورد نیاز خودمون رو نصب کنیم .
gnome-tweaks
gnome-extensions
sudo apt install gnome-tweaks
ابزار دومی که بهش نیاز داریم , ابزاری هست که باکمکش میتونیم تم / ایکون / نشانه گر موس و ... رو تغییر بدیم
به این ادرس برید
ocs-urlنکته : ( اگه تونستید صفحه رو باز کنید که ادامه ی مسیر رو برید در غیر این صورت از فیلترشکن استفاده کنید )
نرم افزار رو بنا بر توزیع مورد نظرتون دانلود و نصب کنید ( برای مثلا فایل .deb رو دانلود و با dpkg -i نصب کنید )
در دسکتاپ های گنوم در حالت عادی لانچر وجود نداره و اوبونتو به صورت دستی لانچر رو به دسکتاپ گنوم اضافه کرده . ما هم به این لانچر نیازی نداریم و اون رو باید حذف کنیم.
sudo apt remove gnome-shell-extension-ubuntu-dock
اما خوب به لانچر نیاز داریم ! میریم و یک لانچر با قابلیت های بیشتر نصب میکنیم .
روی هر مرورگری که دارید نیاز هست یک افزونه به نام gnome-extensions رو نصب کنید .
نصب روی کرومنصب روی فایرفاکسبریم چند تا افزونه نصب کنیم .
۱ - Dash to Dock
این افرونه به شما یک لانچر ترو تمیز میده که قابلیت های خیلی زیادی داره نسبت به لانچر معمولی اوبونتو .
۲ - Caffeine
شاید قصد داشته باشید سیستم برای شما یک کار خواصی رو انجام بده ولی suspend نشه میتونید از این افزونه برای روشن ماندن دسکتاپ کمک بگیرید .
۳ - Clipboard Indicator
شاید تا به حال قصد داشتید که چندین متن رو باهم کپی کنید و در حافظه نگه دارید . این کار با استفاده از این افزونه ممکن میشه .
۴ - Compiz windows effect
اگه دوست داشتید باشید پنجره هایی که باز میکنید یا تکان میدید حالت ژله ای داشته باشند میتونید از این افزونه کمک بگیرید .
۵ - Coverflow Alt-Tab
این فزونه زمانی که کلید های ( ctrl + Tab / supper + Tab ) رو فشار میدید حالت ها و امکانات جالبی رو به شما میده .
۶ - ArcMenu
این افزونه متن activities رو برای شما شخصی سازی میکنه و یا اپلیکیشن هاتون رو از این طریق نمایش میده و ... که صدالبته قابلیت شخصی سازی خیلی زیادی داره .
۷ - Frippery Move Clock
این افزونه به شما این قابلیت رو میده که بتونید مکان ساعت / روز / ماه و ... رو که در tobar وجود دارند تغییر بدید ( من گذاشتم سمت راست )
۸ - Persian Calendar
یک تقویم کوچیک سبک ولی کار امد
۹ - User Themes
به شما قابلیت شخصی سازی محیط شل میز کارتون رو تغییر بدید .
تا به اینجا یک میز کار گنوم بالا اوردیم اما هیچ تم خواصی رو نصب نکردیم پس :
بریم به این ادرس
gnome lookاینجا میتونیم هر چیزی که فکرشو بکنید رو بنا بر سلیقه انتخاب و نصب کنید اما یک نکته !
اگر که در اول کار شما ocs-url رو نصب کردید ۸۰ درصد راه رو رفتید . و اون ۲۰ درصد فقط باز کردن tweak tool و انتخاب تمتون هست
من بر این باور پیش میرم که هیچ مشکلی در هنگام نصب ocs-url نداشتید .
خوب نکته ای که در مورد نرم افزار ocs-url میتونم بگم اینه که این نرم افزار کار مارو در نصب یک تم راحت میکنه . حالا موضوع اصلی که شما باید رعایتش کنید اینه که دیگه نیاز نیست چیزی رو دانلود کنید نیاز نیست تم هارو دانلود کند و ... شما مستقیم در هر صفحه و هر تمی که هستید میتونید با گزینه ی install تم رو نصب کنید .
تم ها / ایکون ها / نشانه گر موس و... که من برای خودم انتخاب کردم عبارتند از :
my themes :
applications -> Big Sur
cursor -> Qogit-cursors
icon -> Tela
shell -> Orchis
دانلودی ها :
Theme Big SurQogit-cursorsTelaOrchis
پس زمینه ها :
All Big Sur Wallpapers
حرف اخر :
خوب تا به اینجا شما یک میز کار گنوم دارید که شخصی سازی نشده ! تا به اینجا شما تم های خودتون رو به سلیقه ی خودتون دانلود کردید و حالا باید اون رو اعمال کنیم .
tweak tool رو باز کنید . در قسمت appearance میتونید در بخش تم ها , شل , ایکون , نشانه گر موس , بکگراند و یا چیز های دیگه ای رو اعمال کنید .