انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: فدورا و عوض کردن مدیر بسته !  (دفعات بازدید: 587 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 94
فدورا و عوض کردن مدیر بسته !
« : 13 آبان 1400، 09:57 ق‌ظ »
همونطور ک میدونین فدورا ۳۵ منتشر شده و از ی گنوم دستکاری نشده استفاده میکنه ! و مستحضرین ک apt بهترین مدیر بستس ، از اونجایی ک من دوست دارم از پیش فرض ترین و اصلی ترین گنوم استفاده کنم تازه اونم آخرین نسخه ! چند تا سوال پیش اومده برام ..

۱ . فدورا ب جز اینکه مدیر بستش متفاوته و گنومش دستکاری نشدس ، دیگه چیاش با اوبونتو فرق داره ؟

۲ . جایی شنیدم ک اوبونتو از کم باگ ترین توزیع هاس ، این موضوع در مورد فدورا چجوریه ؟

۳ . آیا راهی هست واسه جایگزینی مدیر بسته apt با مدیر بسته پیش فرض فدورا یعنی : dnf ؟

۴ . ب نظر شما فدورا چجور توزیعیه ؟ مشکلاتش چیه ؟ چ چیزی هست در موردش ک بیانش خالی از لطف نیس ؟
« آخرین ویرایش: 13 آبان 1400، 12:28 ب‌ظ توسط آوید »
یا راهی خواهم ساخت ، یا ساخی راهم عاخ !

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
پاسخ : فدورا و عوض کردن مدیر بسته !
« پاسخ #1 : 13 آبان 1400، 06:44 ب‌ظ »
متوجهم ک نباید از عباراتی نظیر ( کسی نمیدونه ؟ ) استفاده کنم اما هیچ یک از تاپیک های بنده تا اینقدر بدون پاسخ نمیموند ! نیست کسی جوابی برای پرسش های اینجانب داشته باشه ؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #2 : 13 آبان 1400، 06:55 ب‌ظ »
نقل‌قول
مستحضرین ک apt بهترین مدیر بستس
نیست، سلیقه‌ایه.
نقل‌قول
۱ . فدورا ب جز اینکه مدیر بستش متفاوته و گنومش دستکاری نشدس ، دیگه چیاش با اوبونتو فرق داره ؟
خیلی می‌شه در این باره حرف زد، اما به‌صورت خیلی کوتاه تو یه جدول اینجاتوضیح داده:
https://www.geeksforgeeks.org/difference-between-ubuntu-and-fedora/
نقل‌قول
۲ . جایی شنیدم ک اوبونتو از کم باگ ترین توزیع هاس ، این موضوع در مورد فدورا چجوریه ؟
فدورا هم به همین شکل.
نقل‌قول
۳ . آیا راهی هست واسه جایگزینی مدیر بسته apt با مدیر بسته پیش فرض فدورا یعنی : dnf ؟
ملعومه که نه! و اگر هم باشه قطعا سیستم می‌ره رو هوا!
اما جای نگرانی نیست، تو فدورا بستهٔ apt وجود داره که اجازه می‌ده با دستورات apt بتونی بسته‌هات رو مدیریت کنه (پس زمینه از dnf استفاده می‌شه.)
نقل‌قول
۴ . ب نظر شما فدورا چجور توزیعیه ؟ مشکلاتش چیه ؟ چ چیزی هست در موردش ک بیانش خالی از لطف نیس ؟
فدورا هم مثل اوبونتو یه توزیع جامعه محور و پایداره، اما کمی سخت‌گیرتر بوده روی نرم‌افزار آزاد، به‌طوری که خیلی از نرم‌افزارها مثل vlc و حتی telegram تور مخزن اصلی نیست و باید مخزن rpmfusion به مخازنش اضافه بشه، راه‌اندازهای انحصاری هم به راحتی اوبونتو با چندتا کلیک نصب نمی‌شن و باید وقت بذاری و داکیومنت‌ها رو بخونی، dnf مدیر بستهٔ خیلی خوبیه، اما احتمالا سرعت پایین خودش و مخازنش کمی کاربر رو اذیت کنه.

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 13 آبان 1400، 07:56 ب‌ظ »
نقل‌قول
نیست، سلیقه‌ایه.

فک کنم از جناب بهزادی شنیدم !

خب با توجه ب پاسخ های شما بهترین توزیع برای ی کاربر خانگی اوبونتو و بهترین راه برای استفاده از آخرین ورژن گنوم صبره ! درسته ؟ یا اینکه میتونم آخرین نسخه گنوم دستکاری نشده رو نصب کنم رو اوبونتو ؟

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #4 : 13 آبان 1400، 08:17 ب‌ظ »
نقل‌قول
نیست، سلیقه‌ایه.
فک کنم از جناب بهزادی شنیدم !
با معیارهای من سازگار نیست، برای همین می‌گم سلیقه‌ایه.
نقل‌قول
خب با توجه ب پاسخ های شما بهترین توزیع برای ی کاربر خانگی اوبونتو و بهترین راه برای استفاده از آخرین ورژن گنوم صبره ! درسته ؟ یا اینکه میتونم آخرین نسخه گنوم دستکاری نشده رو نصب کنم رو اوبونتو ؟
اگه می‌خوای اوبونتو رو داشته باشی، راه‌هایی مثل افزودن مخازن شخص ثالث و... وجود داره که من توصیه‌ش نمی‌کنم، در غیر این صورت کلی توزیع غلتان وجود داره..
دسکتاری‌های گنوم هم در حد نصب بودن چندتا تم و افزونه‌ست اغلب اوقات، اگه مسئله برات خالص بودنشه، افزونه‌ها رو غیرفعال کنی و تم و آیکن Adwaita رو ست کنی می‌شه وانیلا گنوم تقریبا.
راه دیگه‌ش هم رو اوبونتو اینه(با مسئولیت خودت):
https://linuxconfig.org/how-to-install-minimal-gnome-on-ubuntu-20-04-focal-fossa-linux

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #5 : 13 آبان 1400، 08:23 ب‌ظ »
متوجهم ک نباید از عباراتی نظیر ( کسی نمیدونه ؟ ) استفاده کنم اما هیچ یک از تاپیک های بنده تا اینقدر بدون پاسخ نمیموند ! نیست کسی جوابی برای پرسش های اینجانب داشته باشه ؟
بعضی وقتا برای یه موضوع تا ۱ روز هم طول می‌کشه که کسی جواب بده. موضوع شما که نصف روز هم بی جواب نمونه.
apt حتما بهترین مدیربسته نیست، pacman هم خیلی قویه. بقیه مدیربسته‌ها هم فرق خیلی زیادی ندارند.

۱- همونطور که گفتند خیلی چیز‌ها. مثلا به‌جای apparmor از selinux استفاده می‌کنه، برخلاف اوبونتو نسخه lts نداره که نباید زیاد برای کاربر دسکتاپ فرقی کنه چون معمولا نسخه lts برنامه‌های قدیمی‌تری داره (به غیر از وقتی که نسخه جدید lts هست) و کاربر دسکتاپ برنامه‌های جدید رو می‌خواهد و خیلی فرق‌ها دیگه که توی همون لینکی که بالاتر گذاشتند، گفته شده.

۲- تقریبا مثل هم هستند. البته ممکنه نسخه lts اوبونتو کمتر باگ داشته باشه (اگه باشه) ولی معمولا باگ زیادی وجود نداره.

۴- این موضوع رو ببینید.

معمولا نسخه‌های نزدیک آخر گنوم همراه آخرین نسخه اوبونتو، موقع انتشار اون نسخه، هست. هر ۶ ماه یه‌بار یه نسخه جدید اوبونتو میاد و نسخه گنوم اون ارتقا پیدا کرده.
فدورا هم ۶ ماه یه‌بار منتشر میشه و یکی از نسخه‌های آخر گنوم رو داره. 
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 13 آبان 1400، 08:29 ب‌ظ »
بعضی وقتا برای یه موضوع تا ۱ روز هم طول می‌کشه که کسی جواب بده. موضوع شما که نصف روز هم بی جواب نمونه.
apt حتما بهترین مدیربسته نیست، pacman هم خیلی قویه. بقیه مدیربسته‌ها هم فرق خیلی زیادی ندارند.

۱- همونطور که گفتند خیلی چیز‌ها. مثلا به‌جای apparmor از selinux استفاده می‌کنه، برخلاف اوبونتو نسخه lts نداره که نباید زیاد برای کاربر دسکتاپ فرقی کنه چون معمولا نسخه lts برنامه‌های قدیمی‌تری داره (به غیر از وقتی که نسخه جدید lts هست) و کاربر دسکتاپ برنامه‌های جدید رو می‌خواهد و خیلی فرق‌ها دیگه که توی همون لینکی که بالاتر گذاشتند، گفته شده.

۲- تقریبا مثل هم هستند. البته ممکنه نسخه lts اوبونتو کمتر باگ داشته باشه (اگه باشه) ولی معمولا باگ زیادی وجود نداره.

۴- این موضوع رو ببینید.

معمولا نسخه‌های نزدیک آخر گنوم همراه آخرین نسخه اوبونتو، موقع انتشار اون نسخه، هست. هر ۶ ماه یه‌بار یه نسخه جدید اوبونتو میاد و نسخه گنوم اون ارتقا پیدا کرده.

صحیح ..

ی سوال : چرا کرنل میتونه آپدیت بشه اما دسکتاپ نمیتونه ؟ چرا با آپدیت کردن ب آخرین ورژن گنوم بروزرسانی نمیشه و باید صبر کردن تا ورژن بعدی توزیع ؟

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #7 : 13 آبان 1400، 08:35 ب‌ظ »
چون کرنل یک چیزه و میزکار یک چیز کاملا متفاوت
خیلی جامع و کاملش میشه این  ;D
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 13 آبان 1400، 08:35 ب‌ظ »
نقل‌قول
۴- این موضوع رو ببینید.

بلافاصله ایزوی فدورا رو حذف کردم بعد مطالعه این تاپیک !!!  ;D

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 13 آبان 1400، 08:36 ب‌ظ »
نقل‌قول
چون کرنل یک چیزه و میزکار یک چیز کاملا متفاوت
خیلی جامع و کاملش میشه این

:/

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 13 آبان 1400، 08:39 ب‌ظ »

۴- این موضوع رو ببینید.

صحیح ..

ی سوال : چرا کرنل میتونه آپدیت بشه اما دسکتاپ نمیتونه ؟ چرا با آپدیت کردن ب آخرین ورژن گنوم بروزرسانی نمیشه و باید صبر کردن تا ورژن بعدی توزیع ؟

قصدم از مقایسه این دو تا اینه ک هسته سیستم عامل !!! میتونه بروز ش ، اما شل ن ؟ نمدونم ب نظرم عجیب اومد ! البته تجربه کم من هم بی تاثیر نیس در این حس !

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 14 آبان 1400، 03:01 ق‌ظ »
یه* سوال
به* آخرین

در مورد سوال هم فرضت اشتباهه. نه کرنل و نه میزکار در یک ارائه از توزیع‌های غیرغلتان، ارتقا پیدا نمی‌کنن و برای ارتقاشون باید کل ارائه رو ارتقا بدی.

قصدم از مقایسه این دو تا اینه ک هسته سیستم عامل !!! میتونه بروز ش ، اما شل ن ؟ نمدونم ب نظرم عجیب اومد ! البته تجربه کم من هم بی تاثیر نیس در این حس !
که* هستهٔ
به‌روز* شه*، اما پوسته نه*؟ نمی‌دونم*.* به* نظرم
بی‌تأثیر نیست*

کرنل، هستهٔ سیستم‌عامل نیست. فقط کرنلشه. در واقعیت، نقشش اون‌قدر هم مهم نیست و می‌شه جداگونه و دستی ارتقاش داد یا حتا پایین بردش. نقش میزکار، خیلی مهم‌تره توی توزیع‌ها و شاکلهٔ اصلی توزیع رو می‌سازه.

در ضمن زبان گروه فارسیه و اگه باز هم به عمد اشتباه بنویسین،‌ناچاریم بهتون اخظار بدیم که ممکنه خلاف میلمون به محدودیت موقتی یا دائم منجر بشه.
« آخرین ویرایش: 14 آبان 1400، 03:05 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آوید

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 14 آبان 1400، 06:24 ق‌ظ »
یه* سوال
به* آخرین

در مورد سوال هم فرضت اشتباهه. نه کرنل و نه میزکار در یک ارائه از توزیع‌های غیرغلتان، ارتقا پیدا نمی‌کنن و برای ارتقاشون باید کل ارائه رو ارتقا بدی.

که* هستهٔ
به‌روز* شه*، اما پوسته نه*؟ نمی‌دونم*.* به* نظرم
بی‌تأثیر نیست*

کرنل، هستهٔ سیستم‌عامل نیست. فقط کرنلشه. در واقعیت، نقشش اون‌قدر هم مهم نیست و می‌شه جداگونه و دستی ارتقاش داد یا حتا پایین بردش. نقش میزکار، خیلی مهم‌تره توی توزیع‌ها و شاکلهٔ اصلی توزیع رو می‌سازه.

در ضمن زبان گروه فارسیه و اگه باز هم به عمد اشتباه بنویسین،‌ناچاریم بهتون اخظار بدیم که ممکنه خلاف میلمون به محدودیت موقتی یا دائم منجر بشه.

نمدونم واقعا چرا مهمه واستون ، عمدی در کار نیست .. ممنون ! هم بابت اطلاعات هم تذکر در مورد ( سبک نوشتار )

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #13 : 14 آبان 1400، 10:16 ق‌ظ »
1-کرنل قابل اتکا تره آپدیتاش چونکه دولوپراش از مثلا گنوم خیلی بیشتره
۲- برای استفاده از درایور ها و ساپورت از سخت‌افزار های مختلف ممکنه کرنل جدیدتر بخوای ولی گنوم ۴۲ باشه یا اصلا گنوم ۳ اونقدر فرق اساسی نداره
۳- ارجحیت توسعه دهنده های توزیع با کرنله منطقا برای چک کردن برای باگ و این چیزا

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #14 : 14 آبان 1400، 11:25 ق‌ظ »
توی توزیع‌های غیرغلتان، آپدیت‌های کرنل، تفاوت زیادی توی نسخه کرنل ایجاد نمی‌کنه.
مثلا من از وقتی که دبیان ۱۱ رو نصب کردم، تا حالا چندین بار برای کرنل آپدیت دریافت کردم ولی هیچ کدوم اونها نسخه رو از 5.10 بالاتر نبردند، فقط یه‌سری تغییرات کوچک اعمال شده که با یه  x- آخر اسم کرنل مشخص میشه. (هر بار که آپدیت میاد، اون x بزرگتر میشه)
میدونید که زکات علم نشر آن است