انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: لینوکس چقدر امن است؟ ( بحث در مورد راه جلوگیری از rootkit ها )  (دفعات بازدید: 9855 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین xoma

• Full Member
  • *
  • ارسال: 151
با سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی

این که امنییت لینوکس چقدر از پنجره ها بیشتر است بر کسی پوشیده نیست ؛ اما چند وقتی است که موردی پیش آمده است : روت کیت ها ! ! !

در باره این بد افزارها تحقیقی داشتم و به این نتیجه رسیدم که انگار بیشتر برای سیستم عامل های بر پایه یونیکس تمرکز داشته اند و بیشتر حملات مخرب آنها به این نوع سیستم عامل ها بوده

است.حال سوالها این است :

۱ اکنون نیز تمرکز این بدافزارها بر روی همین سیستم عامل هاست؟

۲این بد افزارها چقدر برای بنده که از اوبونتو استفاده میکنم خطرناک هستند؟

۳نرم افزار برای مقابله با آنها چیست؟

۴ این که لینوکس در مقابل حملات مقاوم تر از پنجره هاست ؛ با وجود این نوع بد افزارها زیر سوال نمیرود؟

و خلاصه این که به عنوان یک کاربر لینوکسی اگر مقاله ای ؛ نوشته ای یا چیزی هست که باید در باره نقاط قوت و نقاط ضعف لینوکس بدانم ؛ لطفا معرفی کنید.

بسیار ممنون.
« آخرین ویرایش: 25 شهریور 1389، 11:53 ق‌ظ توسط SaTerN »
من  ا و بو نــــــــــــــــــــــــتو ر ا  دوست  دارم  و  پدرم  دبیــــــــــــــــــــــــــان  ر ا .

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
پاسخ به: لینوکس چقدر امن است؟
« پاسخ #1 : 24 شهریور 1389، 08:49 ب‌ظ »
ساختار لینوکس بگونه ائی تعبیه شده که بد افزارها نمی تونن آسیب جدی بهش بزنن!
نگران چیزی به نام ویروس یا کرم یا تروژان نباش! اینجا محیط امنیه ;)
توی همین فروم سرچ کن مقالات زیادی دوستان معرفی کرده بودن قبلا ها!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین bijanbina

• Full Member
  • *
  • ارسال: 200
  • جذاب دو عالم
    • بیژن بینایی
« پاسخ #2 : 24 شهریور 1389، 09:33 ب‌ظ »
بله محیط بیشتر از اون چیزی که فکرش رو می کنی امنه

لینوکس برای یک کاربر خانگی تقریبا 99 درصت امنه و بیشتر ضعف امنیتی لینوکس توی سرور هست که اونم باز زیاد به کرنل لینوکس ( می دونم لینوکس خودش کرنله ) ربطی نداره و بیشتر ضعف در برنامه های سرویس دهنده هست

در کل برو حالش رو ببر

آفلاین xoma

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 25 شهریور 1389، 12:16 ق‌ظ »
مرسی از دوستان عزیزی که جواب دادند.اما جسارتا بنده به  این اندازه و حتی خیلی بالاتر از این توضیحات ؛ با این مقوله در سیستم عامل محبوبم آشنا هستم و در اصل مهمترین موردی که بنده را به راه راست هدایت کرد همین مسئله امنیت بود ؛ وحال این مورد پیش آمده که بنده نیازمند اطلاعات و دانسته های علمی و کاربردی تر بیشتری هستم تا هم بر دانش خودم افزوده شود و هم شک یکی از دوستان( یکی از هدایت شده گان به وسیله خودم ) را با دلایل علمی و محکم بر طرف کنم.

بسیار ممنون هستم
من  ا و بو نــــــــــــــــــــــــتو ر ا  دوست  دارم  و  پدرم  دبیــــــــــــــــــــــــــان  ر ا .

آفلاین mintman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 199
« پاسخ #4 : 25 شهریور 1389، 12:43 ق‌ظ »
ببین علمیش اینه یا بهتر بگم واقعیتش اینه که rootkit فاجعه ای به مراتب بدتر از ویروس کرم یا تروجان یا حتی ... هست فکر کن همه درب های خونت  رو از ترست محکم بستی ولی یک روز که از خواب بیدار میشی میبینی تو بیرون خونه هستی و یکی دیگه توی خونت هست تازه ممکن تمام قفل ها رو هم عوض کرده باشه(پسورد ریشه).تازه دار و ندارت هم دست آقا دزدست ولی نبرده بلکه توی خونه خودت داره ازشون استفاده میکنه. :-X
 :Dمن که چیزی نگفتم به لینوکس برای چی حکم اعدامم رو صادر کردید.

آفلاین xoma

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 25 شهریور 1389، 01:11 ق‌ظ »
من که چیزی نگفتم به لینوکس برای چی حکم اعدامم رو صادر کردید.

مرسی دوست عزیز اما این که تعریف روتکیت و چگونگی عملکرد آن بود که آن را بنده با گوگل کردن به راحتی پیدا کردم... در ضمن حکم اعدام کدومه ؟ این ها که شما فرمودید که درسته و دلیل علمی داره بنده چون به شدت علاقه دارم تا دیگران را نیز در لذت آزاد بودن شریک کنم تا الان ۹۹۹ بار فقط به این سوال جواب دادم که : اصلا لینوکس میتونه آهنگ پخش کنه؟ ](*,)

بازم مرسی

آفلاین mintman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 199
« پاسخ #6 : 25 شهریور 1389، 01:26 ق‌ظ »
خوب پس اگه می دونید rootkit چی هست من سوال ۳ رو جواب می دم نرم افزار برای شناسایی هستبه نام rkhunter ولی فقط شناسایی و نه چیز دیگه و من هم همه جا تا همین جاش رسیدم که روتکیت هست این هم نرمافزار شناسایش هست ولی ظاهرا هیچ راه حلی برای برطرف کردن مشکل برای یک کاربر خانگی وجود نداره جز نصب دوباره(پس چرا لینوکس!)

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #7 : 25 شهریور 1389، 02:20 ق‌ظ »
شما هرچقدر هم که بالا پایین بری باز خودت هستی که سیستم رو به باد میدی...
روتکیت ها که به هسته دسترسی دارن و که دیگه خودتون میدونید چیه...
تنها عاملی که باعث میشه این برنامه ها رو به شما تزریق کنن انگشتای خودتون هست که با یکEnter اجازه ورود میدین
برای بالا بردن امنیت سیستم نه تنها لینوکسی (نگین بگو گنو/لینوکس ها) بهترین کار اینه که مواظب باشین چه پورت هایی باز هستن و اونایی که لازم ندارین رو ببندین
برنامه هایی که ما نصب میکنیم واسه خودشون برو بیا راه میندازن و پورت باز و بسته میکنن و این در اصل همون باگ هست
یعنی باگ توی برنامه های نصب شده ما هست و باید مواظب باشیم و بهتر که برنامه هایی که نیاز به بروزرسانی دارن رو از ارتباط با شبکه محروم کنیم یا مثلا بصورت ساده امکان بروز رسانی خودکار ندیم
یا از هرجه که دیدین بسته ای دانلود و نصب نکنین و همچنین برنامه هایی که از نظر لینوکس غیراعتماد هستن...
کلا اینها راه های ساده ای هستن که میشه یکم جلوگیری کرد و مختص لینوکس نیستن
نسخه های خانگی کاملا میشه روشون حساب کرد ولی همون طور که گقتم هرچی برنامه نصب کنین ریسک بیشتری کردین
نسخه های سرور هستن که آسیب پذیری دارن اونم نه فقط بخاطر لینوکسی بودن بلکه محکمترینش سایت های و برنامه های آنلاین هست که موجب نفوذ پذیری میشن و این رو هم مد نظر باشه که اونها سیستم هایی هستن که همیشه زیر نظر هستن واینم بگم که فعلا سرور های لینوکسی امنترین سرورها هستن...

خیلی فاکتور وجود داره ولی شما بهتره یه سری به مقالات نوشته شده بزنین ...
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین xoma

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 25 شهریور 1389، 02:50 ق‌ظ »
خیلی ممنون از همه دوستان عزیز . حتما برای تحقیقات تکمیلی به مقالات سر میزنم . بازم از همه ممنون.

آفلاین m0si

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 411
« پاسخ #9 : 25 شهریور 1389، 04:32 ق‌ظ »
همین که دیگه مجبور نیستم هفته ای یه بار ویندوز نصب کنم و یقه ی خودمو از دست ویروس ها پاره کنم برام کافیه :D
تاحالا که در سیستم من rootkit ی پیدا نشده. فوقش پیدا شه. میخواد چکار کنه؟ فقط کافیه سیستمو به روز کنم. ;)

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
« پاسخ #10 : 25 شهریور 1389، 10:16 ق‌ظ »
تاحالا که در سیستم من rootkit ی پیدا نشده. فوقش پیدا شه. میخواد چکار کنه؟ فقط کافیه سیستمو به روز کنم. ;)
به همین سادگی ها هم نیست!!!

آفلاین m0si

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 25 شهریور 1389، 10:26 ق‌ظ »
پس چه جوریاست؟ :) تو انجمن خیلی کم در مورد rootkit بحث شده. تا اونجایی که من میدونم بعد از بروز رسانی سیستم rootkit غیر فعال میشه! شاید من اشتباه میکنم. کلا اطلاعاتم در مورد rootkit کمه. اگه چیزی در موردش میدونید ممنون میشم بگید.
« آخرین ویرایش: 25 شهریور 1389، 10:32 ق‌ظ توسط m0si »

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
    • وبلاگم
« پاسخ #12 : 25 شهریور 1389، 10:41 ق‌ظ »
غیر فعال نمیشن! شما با بروز رسانی های امنیتی به موقع می تونی جلوی اونها رو بگیری! وقتی یه پچ امنیتی منتشر میشه یعنی یه راه نفوذ برای rootkitها بازه که اگه هرچه سریعتر جلوشو نگیری وا مصیبت...
اما وقتی rootkit وارد سیستم شد دیگه نمیتونی کاری انجام بدی!

آفلاین m0si

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 25 شهریور 1389، 10:49 ق‌ظ »
غیر فعال نمیشن! شما با بروز رسانی های امنیتی به موقع می تونی جلوی اونها رو بگیری! وقتی یه پچ امنیتی منتشر میشه یعنی یه راه نفوذ برای rootkitها بازه که اگه هرچه سریعتر جلوشو نگیری وا مصیبت...
اما وقتی rootkit وارد سیستم شد دیگه نمیتونی کاری انجام بدی!
شما مطمئنی؟؟ اگه حفره ای که rootkit از طریقش وارد سیستم شده بعد از بروز رسانی از بین بره چی؟

آفلاین مهدی...

• Hero Member
  • *
    • وبلاگم
« پاسخ #14 : 25 شهریور 1389، 11:03 ق‌ظ »
خودت میگی وارد شده!
تصور کن هفت نفر دزد مسلح بیان تو خونه! بعد تو بری در رو ببندی، پنجره ها رو قفل کنی، کابل تلفن رو هم قطع کنی!! که چی! اونا نتونن برن بیرون یا کسی نتونه بیاد تو! اون وقت اگه ریختن سرت و یه بلایی سرت آوردن میخوای چه کنی؟
وقتی روتکیت کنترل سیستم رو بدست بگیره خیلی که لطف کنه پسورد سیستم رو تغییر نمیده که تو بتونی به کارت ادامه بدی!!
البته نمیگم هیچ راهی نداره! گفتم که: