اگه نسخه های کرنل رو a.x درنظر بگیریم که a برابر ۵ باشه، بنظرتون x چقدر تغییر کرد بهتره که کرنل رو آپدیت کنم؟ مثلا هر ۵ تا : 5.13 -> 5.18 -> 5.21 ... یا هر ۱۰ تا : 5.13 -> 5.23 -> 5.33 ...
میدونم سوالم یکم مسخرست، میشه اینجوری درنظر گرفت که مثلا هر ۱۰ تا که به عدد دوم اضافه میشه، کرنل تغییراتی میکنه که ارزش دانلود و نصب رو داره.
کلی نمیشه چیز زیادی گفت. خودتون باید ببینید توی هر نسخه چه قابلیتی اضافه شده که بخواهید برای اون کرنل رو ارتقا بدید. یا مثلا توی کدوم نسخه یه باگ خاص برطرف شده. یا عملکرد چیزی بهبود یافته که ارزش ارتقا دادن داشته باشه.
کلا باید ببینید چه تغییری کرده و آیا برای شما، این تغییر ارزش ارتقا داره یا نه.
فقط اگه مدت زمان پشتیبانی نسخه های غیر LTS رو بگید ممنون میشم.
معمولا چند ماه. الان 5.14 به آخرهای پشتیبانی خودش نزدیک شده. ولی همیشه بهتره
https://kernel.org رو برای اطلاعات بروز ببینید.
الان من روی ۵.۱۳ هستم ، چجوری باید آپدیت کنم به آخرین نسخه پایدار ( ۵.۱۵ ) و حجم دریافتی برای هر بار آپدیت کرنل چقدره ؟ ( اوبونتو ۲۱.۱۰ )
و اینکه چجوری کرنل های سیستممو ببینم ؟
apt list --installed linux-image-*
این درسته ؟
اوبونتو دارید؟ اگه آره فکر نکنم نسخه جدید کرنل توی مخازن باشه. نسخهای که توی مخازن توزیعها هست، توسط خود توزیع پشتیبانی میشه و اگه باگی پیدا بشه، خود توسعهدهندههای توزیع حلش میکنند.
میتونید خودتون کد کرنل 5.15 رو دریافت، کامپایل و نصب کنید ولی زیاد پیشنهاد نمیشه.
برای اینکه کرنلهای نصب شده رو ببینید، اون دستور کار میده. اون دستور فقط کرنلهای نصب شده از طریق مخازن رو نشون میده. میتونید مستقیم داخل /boot/ رو ببینید تا متوجه بشید کلا چه کرنلهایی دارید.
یعنی downgrade کنم ؟؟ از ۵.۱۳ به ۵.۱۰ یا صبر کنم LTS بعدی بیاد و آپدیت کنم؟ ولی فکر کنم فرق خاصی داشته باشه.
lts بعدی که فکر نکم به همین زودی بیاد. هنوز یه سال نشده که 5.10 اومده.
میتونید به 5.10 برگردید، اگه هم کرنل جدید رو میخواهید، به 5.15 ارتقا بدید. 5.16 هنوز زوده، ممکنه ناپایدار باشه.
ربطی نداره ولی linux zen ببینید پرفورمنسم رو خیلی بهتر کرده
آرچ دارید؟
خب مشخصه، این کرنل جوری کامپایل شده که عملکرد بهتری داشته باشه. (ولی فکر کنم، مطمئن نیستم، به طور پیشفرض، امنیت کمتری نسبت به linux معمولی داره)