انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: حذف چنیدین نرف افزار ( حل شد )  (دفعات بازدید: 1291 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ojaghiradin87

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 353
  • Just GNOME
حذف چنیدین نرف افزار ( حل شد )
« : 04 آذر 1400، 06:42 ب‌ظ »
سلام من از kde استفاده می کردم الان خودشو پاک کردم برنامه هاش مونده
آدم پیر میشه نا نک تک پاک کنه راهی دارید ( هی رمز میخواد از اوبونتو سافت ویر )
« آخرین ویرایش: 05 آذر 1400، 08:05 ب‌ظ توسط ojaghiradin87 »
یک لینوکسی تازه کار

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : حذف چنیدین نرف افزار
« پاسخ #1 : 04 آذر 1400، 06:57 ب‌ظ »
با ترمینال پاک کنید تا راحت‌تر باشید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین ojaghiradin87

• Sr. Member
  • *
  • Just GNOME
« پاسخ #2 : 04 آذر 1400، 07:00 ب‌ظ »
با ترمینال پاک کنید تا راحت‌تر باشید.
چجوری بعنی میتونید راهنمایی کنید ؟
یک لینوکسی تازه کار

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #3 : 04 آذر 1400، 08:21 ب‌ظ »
با دستور apt که برای مدیریت بسته‌ها استفاده میشه. برای اینکار باید اسم بسته‌ها رو بدونید، الزاما اسم برنامه، با اسم بسته یکی نیست. مثلا اینجوری میشه بسته dolphin که شامل مدیرفایل dolphin هست رو پاک کرد.
sudo apt purge dolphinpurg  برای این هست که تنظیمات بسته dolphin توی دایرکتوری /etc/ هم پاک بشه. اگه می‌خواهید تنظیمات رو نگه دارید (که معمولا دلیلی برای اینکار نیست) به جای purge بنویسید remove

بعد از حذف بسته‌های مورد نظر، این دستور رو هم بزنید تا بسته‌هایی که به عنوان وابستگی نصب شده بودند و دیگه به اونها نیازی نیست پاک بشن.
sudo apt autoremove

آفلاین ojaghiradin87

• Sr. Member
  • *
  • Just GNOME
« پاسخ #4 : 04 آذر 1400، 09:32 ب‌ظ »
با دستور apt که برای مدیریت بسته‌ها استفاده میشه. برای اینکار باید اسم بسته‌ها رو بدونید، الزاما اسم برنامه، با اسم بسته یکی نیست. مثلا اینجوری میشه بسته dolphin که شامل مدیرفایل dolphin هست رو پاک کرد.
sudo apt purge dolphinpurg  برای این هست که تنظیمات بسته dolphin توی دایرکتوری /etc/ هم پاک بشه. اگه می‌خواهید تنظیمات رو نگه دارید (که معمولا دلیلی برای اینکار نیست) به جای purge بنویسید remove

بعد از حذف بسته‌های مورد نظر، این دستور رو هم بزنید تا بسته‌هایی که به عنوان وابستگی نصب شده بودند و دیگه به اونها نیازی نیست پاک بشن.
sudo apt autoremove
ممنون ولی راهی نیست که همه رو همزمان پاک کنم ( چون خیلی بیشتر از چیزی هست که تصور می کنید راه ۵۰ تا هست )
و این که از کجا باید اسم پکیج رو بفهمم ؟
یک لینوکسی تازه کار

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #5 : 04 آذر 1400، 11:01 ب‌ظ »

sudo apt autoremove
ممنون ولی راهی نیست که همه رو همزمان پاک کنم ( چون خیلی بیشتر از چیزی هست که تصور می کنید راه ۵۰ تا هست )

مثلا اگه میخوای فایرفاکس و شات ول و تلگرام و وی ال سی رو پاک کنی :
sudo apt purge firefox shotwell telegram-desktop vlc -y

و اینکه از کجا بفهمی اسم پکیج چیه یه راهی هست که قبلا خود جناب دراگون به خودم گفته بودن ( و فراموش کردمش ) اما من یه روش دیگه کشف کردم که فقط برای اپ ها کار میکنه ( یعنی چیز هایی که میشه از app grid بازشون کرد ) : هر اپی رو که میخوای اسم پکیجشو بفهمی رو باز کن و بعد از توی نرم افزار سیستم مانیتور و تب processes پیداش کن !

مثلا تلگرام رو باز کردم و وارد سیستم مانیتور شدم ( پیوست رو نگاه کن ! ) اسم پکیج تلگرام telegram-desktop هست !
« آخرین ویرایش: 04 آذر 1400، 11:03 ب‌ظ توسط علیرضا سراجی »
آرچ و گنوم!

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #6 : 05 آذر 1400، 03:15 ق‌ظ »
من معمولا وقتی میزکار نصب می کنم جلوی دستور نصب می نویسم
sudo apt install (apl) > Desktop/app.txtبعد خروجی کار رو بجای نمایش توی ترمینال توی اون فایل ذخیره می کنه هر وقت خواستم پاک کنم میرم توی اون فایل پکیج هایی که گفته نصب خواهد شد رو کپی میگیرم میام تو ترمینال می زنم همش پاک شه. (البته فاصله هاش رو خودتون درست کنید تا به مشکل نخورید چون نام پکیج ها باید با یک فاصله از هم جدا شن بیشتر باشه اشتباهی به جای نام پکیج نام دستور رو فرض می گیره و خطا میده)
خداحافظ لینوکس!

آفلاین ojaghiradin87

• Sr. Member
  • *
  • Just GNOME
« پاسخ #7 : 05 آذر 1400، 10:20 ق‌ظ »

sudo apt autoremove

مثلا اگه میخوای فایرفاکس و شات ول و تلگرام و وی ال سی رو پاک کنی :
sudo apt purge firefox shotwell telegram-desktop vlc -y

و اینکه از کجا بفهمی اسم پکیج چیه یه راهی هست که قبلا خود جناب دراگون به خودم گفته بودن ( و فراموش کردمش ) اما من یه روش دیگه کشف کردم که فقط برای اپ ها کار میکنه ( یعنی چیز هایی که میشه از app grid بازشون کرد ) : هر اپی رو که میخوای اسم پکیجشو بفهمی رو باز کن و بعد از توی نرم افزار سیستم مانیتور و تب processes پیداش کن !

مثلا تلگرام رو باز کردم و وارد سیستم مانیتور شدم ( پیوست رو نگاه کن ! ) اسم پکیج تلگرام telegram-desktop هست !
الان من جایی اشتباه کردم ؟

یک لینوکسی تازه کار

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #8 : 05 آذر 1400، 02:24 ب‌ظ »

این روش الزاما برای همه بسته‌ها جواب نمیده. با همون دستور apt میشه بسته‌های نصب شده رو دید، اینجوری
apt list --installed
دستور بالا همه بسته‌هایی که نصب شده رو نشون میده.
برای اینکه ببینید چه بسته‌های به طور نصب دستی علامت گذاری شدند، می‌تونید اینجوری از دستور apt استفاده کنید.
apt list --manual-installمیشه گفت بسته‌هایی که خودتون نصب کردید، به صورت نصب دستی علامت گذاری میشن، البته بسته‌های دیگه هم هستند که به صورت نصب دستی علامت گذاری شدند، ولی اونها رو پاک نکنید.

میگه نمی‌تونه اون بسته رو پیدا کنه. دلیلش هم اینه که اصلا بسته‌ای به اون اسم وجود نداره.

آفلاین ojaghiradin87

• Sr. Member
  • *
  • Just GNOME
« پاسخ #9 : 05 آذر 1400، 04:09 ب‌ظ »

این روش الزاما برای همه بسته‌ها جواب نمیده. با همون دستور apt میشه بسته‌های نصب شده رو دید، اینجوری
apt list --installed
دستور بالا همه بسته‌هایی که نصب شده رو نشون میده.
برای اینکه ببینید چه بسته‌های به طور نصب دستی علامت گذاری شدند، می‌تونید اینجوری از دستور apt استفاده کنید.
apt list --manual-installمیشه گفت بسته‌هایی که خودتون نصب کردید، به صورت نصب دستی علامت گذاری میشن، البته بسته‌های دیگه هم هستند که به صورت نصب دستی علامت گذاری شدند، ولی اونها رو پاک نکنید.

میگه نمی‌تونه اون بسته رو پیدا کنه. دلیلش هم اینه که اصلا بسته‌ای به اون اسم وجود نداره.
خوب چجوری باید این برنامه هارو پاک کنم
یک لینوکسی تازه کار

آفلاین Dragon-

• *
پاسخ : حذف چنیدین نرف افزار ( حل شد )
« پاسخ #10 : 06 آذر 1400، 12:24 ق‌ظ »
اول بگید چه برنامه‌هایی رو می‌خواهید پاک کنید بعد اگه تونیستیم، اسم بسته‌های اونها رو می‌گیم تا کار شما راحت‌تر بشه.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #11 : 06 آذر 1400، 01:44 ق‌ظ »
من وقتی یادم میره اسم وابستگی های یک پکیج رو دوباره دستور نصبشو می زنم وابستگی هاشو نشون میده بعد همونو کپی می گیرم می زنم پاک شه
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #12 : 06 آذر 1400، 01:44 ب‌ظ »
می‌تونید از آپشن assume-no-- همراه دستور استفاده کنید تا چیزی نصب نکنه و چیزی هم نپرسه. البته آپشن‌های دیگه‌ای مثل simulate-- و print-uris-- هم هستند که می‌تونید استفاده کنید، اینجوری دسترسی روت هم لازم ندارید. خروجی هر کدوم یکم متفاوته.