ممنون پس پکیج gnome-shell چه کار می کنه؟
منظورم دبیان بود اشتباها نوشتم xfce
xfce رو چجور کامل پاک کنم + کل نرم افزار هاش
بسته به اینکه بخواهید چه برنامههایی همراه گنوم نصب بشن، راههای متفاوتی دارید. یه راه نصب بسته task-gnome-desktop هست. این باعث میشه گنوم به همراه بعضی برنامههای گنوم که معمولا استفاده میشن به همراه بعضی برنامههای دیگه مثل فایرفاکس و لیبره آفیس نصب بشن. البته میشه نصب اون برنامههای اضافه رو یکم کنترل کرد.
میتونید با tasksel این بسته رو نصب کنید که اینجوری همه چیزهایی که بالا گفتم نصب میشه. tasksel میتونه یه لیست بگیره و همه بستههای توی اون لیست رو نصب کنه. به طور پیشفرض هنگام نصب گنوم با tasksel، فقط بسته task-gnome-desktop نصب میشه.
راه دیگه این هست که مستقیما با apt اون بسته رو نصب کنید، در این حالت میتونید با دادن آپشن no-install-recommends-- به apt، از نصب بعضی برنامهها جلوگیری کنید. (مثل لیبره آفیس و synaptic)
راه دیگه این هست که بسته gnome رو نصب کنید، البته این در اصل یه metapackage هست و خودش کلا ۴ تا فایل داره. این بسته وابسته به بستههای مربوط به گنوم هست. نرمافزارهایی که در این حالت نصب میشن کمتر از وقتی هست که بسته task-gnome-desktop رو نصب میکنید، چون چیزهایی مثل synaptic یا لیبره آفیس با فایرفاکس همراهش نصب نمیشن.
یه راه دیگه نصب بسته gnome-core هست. این هم یه metapackage هست و کلا ۴ تا فایل بیشتر نداره. توی این حالت بستههای کمتری نسبت به حالت بالا نصب میشن.
راه آخری که من میدونم این هست که بستههای gnome-shell gnome-session gdm3 و xorg رو نصب کنید، در این حالت بستههای خیلی کمتری نسبت به حالتهای بالا نصب میشن و چیزهایی رو دریافت میکنید که واقعا لازم دارید. البته میشه باز هم آپشن no-install-recommends-- رو موقع نصب به apt بدید تا بستههای کمتری نصب بشه، اما مطمئن نیستم بعدش گنوم درست کار کنه یا نه.
gnome-shell چیزهای پایهای رو فراهم میکنه، مثل سوییچ بین پنجرهها، دریافت اعلان و اینجور چیزها
xfce4 بستههای زیادی نداره. خود بسته xfce4 رو پاک کنید تا چیزهای همراهش هم پاک بشه. نباید چیز زیادی ازش باقی بمونه، اگه موند پاک کردنشون نباید کار زیادی داشته باشه.
sudo apt purge --auto-remove xfce4
گنوم نصب کردم ولی نسخه 3 نصب شد بجای 41 چرا؟
چون گنوم ۴۰ توی دبیان ۱۱ نیومده و فکر هم نکنم به اون نسخه ارتقا پیدا کنه. ولی توی دبیان ۱۲ هست.
احتمالا
راستی چی ؟ ۳ _۴۲ ؟
احتمالا دبیان پایدار دارید دیگه ؟ پس یکم طول میکشه بیاد
نمیاد، گنوم توی دبیان ۱۱ به نسخه ۴۰ ارتقا پیدا نمیکنه.