سلام دوستان .بازم مزاحم تون شدم برای یه سوال تکراری ! ولی فدورا منو مجبور کرد.و گرنه اصلا دوست ندارم توزیع عوض کنم یا بپرسم چه توزیعی بهتره !
من یک سال و 7 ماهه که فدورا با KDE Spin رو روی لپ تاپ ام نصب کردم.یه خورده اذیت میکرد.ولی خوب با کمک فروم ها و کمی تلاش مشکلاتش رو حل میکردم.چند روز پیش میخواستم یه کانکشن OpenVPN رو به قسمت GUI اون اضافه کنم.ولی یه باگ داشت و منو خیلی اذیت کرد
و آخرش هم نتونستم OpenVPN رو به Network Connection ها اضافه کنم.میتونستم از CLI به سرور OpenVPN وصل بشم ولی نمیتونستم به GUI اضافه ش کنم و خطا میداد.خیلی هم تو فروم ها گشتم و راه حل های زیادی رو تست زدم ولی درست نشد.خلاصه متوجه شدم مشکل از خود توزیع هستش و تصمیم گرفتم صورت مسٔله رو حذف کنم و فدورا KDE نسخه ۳۳ رو حذف کنم
و فدورا ۳۵ با دسکتاپ گنوم رو نصب کنم و نتیجه رو بررسی کنم.با دسکتاپ گنوم هیچ مشکلی نداشتم و به راحتی تونستم Import VPN Connection بزنم و OpenVPN رو اضافه کنم
اما علت اینکه من از KDEبیشتر خوشم میاد اینه که از Workflow اون خوشم میاد.چون محل کار ویندوز ۱۰ نسخه LTSC دارم و محیط کار KDEبیشتر شبیه محیط ویندوز ۱۰ هستش.اینطوری کمتر اذیت میشم.تو گنوم همش باید با موس بری اون بالا و Top بار رو بیاری .و توی ویندوز ۱۰ برعکسه و همش باید بری پایین Taskbarرو بیاری
.خوب این برای من عادت شده و منو اذیت میکنه.
افزونه dock to panel ر و بر روی گنوم به راحتی نصب کردم و مشکل تا حدودی حل شد.همچنین برای لپ تاپ ۱۴ اینچی من ادغام Top bar با dock اون پایین در گنوم به نفع من هستش و فضای بیشتری رو به من میده.و من فکر میکنم مرحوم Unity از این نظر برای سایز اسکرین های کوچیک تر بهتر بود.
اما باز محیط گنوم منو راضی نمیکنه.چون من دوست دارم وقتی که میخوام یه پنجره رو Close کنم با موس سریع برم گوشه بالا سمت راست و یه کلیک کنم و فوری پنجره بسته بشه.مثل محیط ویندوز و KDE .ولی تو گنوم حتما باید موس دقیقا بر روی آیکون X قرار بگیره که از نظر من این سرعت کار رو پایین میاره و آزار دهنده س.
فکر میکنم میتونم با دستکاری گنوم اون رو شبیه ویندوز کنم و حتی Zorin OS رو نصب کنم.ولی کلا از دستکاری گنوم منصرف شدم و از Zorin هم خوشم نمیاد چون Wine و یک سری پکیج اضافه داره و کلا از گنوم کشیدم بیرون...
دوباره KDE رو تست کردم.ولی این دفعه KDE Neon رو تست کردم.تو همون محیط Live بررسی اش کردم و براحتی تونستم OpenVPNرو Import کنم و به لیست Connection های Notification Area اضافه ش کنم !!! اینجا متوجه شدم باگی رو که فدورا KDE نسخه ۳۳ داشت در KDE Neon نسخه USER-20211209 وجود نداره !
حالا موندم چه لینوکسی رو نصب کنم.من لینوکس رو دوست دارم.و فعلا دارم مقاومت میکنم تا سمت ویندوز ۱۰ LTSنرم.هرچند به نظر من بهترین ورژن ویندوز همین 10 LTSC هستش.چون سبکه و bloatware نداره.ولی میترسم هر لینوکسی رو نصب کنم منو اذیت کنه و مجبور بشم همش تو فروم ها بچرخم و دنبال رفع ایرادش باشم.ترسی از رفع باگ و گزارشش ندارم.ولی واقعا فرصت این کار رو ندارم و به قدری مشغله دارم که نمیتونم براش وقت بزارم.میخوام یه OS نصب کنم و برام خوب کار کنه و اذیتم نکنه و ایراد و Bug های غیرمنطقی نداشته باشه.
حالا دو دلم که اصلا KDE نصب کنم یا گنوم.ولی فکر میکنم به خاطر اینکه میخوام نزدیک به ویندوز باشه KDEبهتره.ولی حس میکنم گنوم بلوغ بیشتری رو داره و احتمالا باگ کمتری داره .البته KDE تو Application ها خیلی خوبه و کامل تره.مثلا Dolphin فایل منیجر خیلی دوست داشتنیه.و کلا App های KDE هم به ظاهر زیادتره و کامل تره.
فکر میکنم بهتره بیشتر به توزیع های KDE فکر کنم.ولی بین KDE neon و Open Suse نسخه tumbleweed و مانجارو شک دارم کدوم رو انتخاب کنم.ولی شنیدم چون اوپن سوزه درایورهای کارت گرافیک NVidia رو در مخازن خودش نداره و میره مستقیم از NVidia میگیره و چون انویدیا ایران رو تحریم کرده در بروزرسانی ها به مشکل برمیخورم.
لپ تاپ من قدیمیه و متاسفانه کارت گرافیک اون GeForce GT 520M شرکت انویدیا و Cpu اش Intel® Core™ i3 2310M 2.10GHz و 8 گیگ حافظه RAM DDR3 و حافظه SSD Samsung 860 evo.
میخوام یه توزیعی داشته باشم که برام خوب کار کنه و بی دردسر باشه و باگ کمتری داشته باشه و کمتر نیاز باشه سر به سرش بزارم و همچنین اگه نیاز بود یه برنامه روش نصب کنم براحتی نصب بشه و نیاز به نصب از Source Code و کامپایل کد منبع نباشه.چون تجربه خوبی از نصب از Source کد نداشتم و کلی Error داشته و تا همه Error ها رو حل کردم خیلی طول کشیده و به سختی بعضی برنامه ها رو نصب کردم.با این اوصاف به نظرتون چه توزیعی رو نصب کنم!؟
خیلی تعریف مانجارو رو هم شنیدم و تو distrowatch هم Rankبالایی داره.ولی خوب توزیع rollingهستش.خیلی ها ادعا میکنن مانجارو با اینکه توزیع غلطان هستش ولی پایدار هم هست.ولی باورش برای من سخته.چون خاطره خوبی از فدورا ندارم.تازه فکر نمیکنم فدورا به اندازه مانجارو آپدیت باشه.فدورا به نسبت مانجارو Semi Rolling محسوب میشه
لطفا دوستان باتجربه فروم راهنمایی کنند.شاید سوال من سوال خیلی از دوستان دیگه فروم باشه .البته دوست ندارم این سوال تبدیل به جنگ بین توزیع ها بشه.یادآوری میکنم الزاماْ بهترین توزیع یا بهترین میزکار وجود نداره.و این نیازمندی و علایق ماست که یه چیزی رو برتر میکنه.مثلا اگه لپ تاپ من امروزی و تاچ بود خوب بیشتر به گنوم فکر میکردم.