همچین امکانی در گنو/لینوکس وجود نداره؟ الان من اگر اوبونتو قدیمی داشته باشم می تونم با ایزوی اوبونتو جدید بروزرسانی کنم بدون پاک شدن نرم افزار ها؟
چرا میشه.
اینطوری که iso رو دانلود میکنید و بعد به عنوان یه مخزن، توی فایل sources.list تعریفش میکنید. با دستور apt-cdrom میشه اینجور مخازن رو مدیریت کرد.
منظور منو متوجه نشدید فرض کنید توی یک شرکت هستید و می خواهید همه ی اوبونتو هارو به 21.10 ارتقا بدید با این کار باید برای هر سیستم یک دور آپدیت دانلود شه. اینجوری که کلی نت میبره
معمولا در این حالت بهتره که یه آینه محلی از مخازن درست کرد. اینجوری بستهها از آینه محلی دریافت میشن و ترافیک داخل شبکه داخلی میمونه. این آینه میتونه هر چند ساعت یه بار با مخازن اصلی همگام بشه تا اگه بستهای توی مخازن ارتقا پیدا کرد، توی آینه هم ارتقا پیدا کنه. میشه این آینه رو عمومی کرد تا بقیه هم استفاده کنند، ممکن هست که فقط خصوصی باشه تا فقط برای شرکت استفاده بشه.
با استفاده از apt-mirror میشه یه آینه محلی از مخازن ساخت.
اگه ایجاد یه آینه کامل از مخازن اصلی نیاز نباشه، بهتره که یه سرور پروکسی راهاندازی بشه؛ به این شکل که apt، از اون پروکسی استفاده کنه.
وقتی که apt میخواهد یه چیزی رو نصب کنه، درخواست میره به سرور پروکسی، سرور پروکسی بستههای مورد نیاز رو از مخازن دریافت میکنه و به apt تحویل میده و یه کپی از اون رو برای خودش نگه میداره، وقتی که بقیه کامپیوترها سعی میکنند همون بسته رو دریافت کنند، سرور پروکسی دوباره بسته رو از مخازن دانلود نمیکنه، بلکه همین بسته که قبلا داشته رو تحویل میده. البته اگه نسخه توی مخازن با نسخه داخل cache سرور پروکسی فرق داشته، بسته جدید دانلود میشه. برای اینکار میشه از apt-cacher-ng که آقای بهزادی، بالا معرفی کردند، استفاده کرد.
فکر کنم sbuild و schroot از همین استفاده میکنند. (sbuild و schroot ابزارهایی برای ساخت و آزمایش بستههای deb هستند)
اوبونتو ندارم ولی اگه از ترمینال اوبونتو رو اپدیت می کنید، فایل های deb. داخل /var/cache/apt/archives ذخیره می شن. شاید بتونید اونهارو ذخیره کنید و روی هر سیستم بریزید و با dpkg نصبشون کنید.
زیاد راه مناسبی نیست. اگه اون بستهها مناسب توزیع نباشن، با اینکار توزیع خراب میشه. این راه برای کارهای کوچیک مناسبه، برای شرکت و یه مکانزیم ارتقا سرورها ؛ مناسب نیست.