ببینید دقیقا دوستان دیگه درست گفتند، شما باید علاقتون پیدا کنید، درآمد برنامهنویس هم مثل کارگر میتونه باشه، کمترش هم میتونه باشه و حتی از درآمد یک تاجر چندین ساله نیز میتونه بیشتر باشه اگر در کنار برنامهنویسی حتما در زمینه دیجیتالمارکتینگ و تجارت نیز مطالعه داشته باشید. بیشتر وارد حوضه استارتاپها در همین ایران خودمون بشید تا بتونید پیشرفت کنید. تعارف نداریم که الان خیلی از ثروتمندان دنیا خودشون برنامهنویس بودن ولی نکته مهم اینجاست که توانستن خودشون یا با همکاری شخص دیگری اون مهارتشون در دنیای اقتصاد ازش استفاده بکنن.
خوبی دنیای برنامهنویسی یا کلا کامپیوتر اینه که شما محدودیت جغرافیای تا حدود زیادی ندارید که خوب این خودش یک مزیت فوقالعاده محسوب میشه، برنامتون سایت یا هر چیز دیگهای را میتوانید پشت میز خودتان به کل دنیا عرضه کنید.
الان دوباره بر میگردم به حرف دوستان که باید وارد حوضهای بشید که علاقه دارید و تا امتحان هم نکنید نمیتونید ببینید دوستدارید یه زبان یا تکنولوژی یا نه. من پیشنهادم به شما اینه که فعلا زیاد از شاخه به شاخه پریدن نترسید، برید خیلی چیزها رو امتحان کنید، البته در نظر داشته باشید که وقتی میگم امتحان مثل اینه که به عنوان مثال برای طراحی وب حداقل یک سایت ساده مجلهای بتونید درست کنید، نه اینکه تا یه Hello World نوشتید برید یه زبان دیگه. امتحان کنید یکم که برید جلو دستتون میاد چه خبره.
نکته خیلی مهم دیگه هم اینکه خودتون محدود نکنید به زبان یا تکنولوژی، اینها ابزار هستند سعی کنید منطق برنامهنویسی خودتون را قوی کنید که این اصلش هست و از همه مهمتر، این طوری که بشه شما برای یادگرفتن خیلی از زبانها یا فریمورکها فقط نیاز به چند ساعت داکیومنشن خوندن دارید و تمام.
من خودم به شخصه متنفرم از پایتون(چراشو دیگه خیلی دلیل دارم
) ولی خوب مثلا به یک مسئلهای برخورد میکنم که میبینم با پایتون راحتتر و سریعتره خوب با اون مینویسم، سرعت اجرای بالاتر بخوام میام با ++C مینویسم مثلا، از بقیه اساتید بپرسی هم همینو میگن، یادگرفتن یه زبان یا فریمورک براشون از چند دقیقه تا مثلا چند روز طول میکشه نه بیشتر و برای درک عمقی ازش هم سریع داخل یک پروژه استفاده میکنن و با سرچ آروم آروم مسائل دیگش رو هم یادمیگیرن.
پس از شاخه به شاخه پریدن نترسید، علاقه خودتون پیدا کنید، به حوضه استارتاپها و دیجیتالمارکتینگ توجه داشته باشید، وابسته به تکنولوژی یا زبان خاص نباشید(البته تخصص هم داشته باشید) و موفق باشید