توی اوبونتو با اسنپ وی اس کدیوم رو نصب می کردم 40 - 50 مگابایت دانلود می کرد و تمام.
توی آرچ از AUR دارم دانلود می کنم چیزی حدود یک گیگابایت داره دانلود می کنه. برای فلت پک توی آرچ هم همینقدر دانلود میشه.
دلیل خاصی داره که انقدر حجمش بالاست؟
البته که آرچ توزیع خامی هست و این که بهخاطر وابستگیهایی که برنامهها دارن حجم بیشتری دانلود بشه خیلی دور از انتظار نیست،
اما در مورد اسنپ، احتمالا بدونید که اسنپ و فلتپک بخش عظیمی از حجم برنامههایی که دانلود میکنند مربوط به ویجتهای اون برنامهست.
تا جایی که یادمه، در توزیع اوبونتو، ویجتهای مربوط به gtk و احتمالا ویجتهای دیگه به صورت پیشگزیده موجود بودند، در نتیجه حجم برنامهٔ دانلودی کمتر میبود.
اما اگه همون اسنپ رو روی توزیع دیگهای نصب کنید، حجم دانلودِ یک برنامه به شدت بیشتر میشه، چون ویجتی که UI اون برنامه باهاش نوشته شده به صورت پیشگزیده دانلود نشده و خب باید دانلود بشه.
در مورد فلتپک هم به همین صورته، در واقع احتمالا برنامهٔ شما همون حجم ۵۰-۶۰ مگ رو داره، اما ویجتهای مربوط به الکترون (که محیط ویاسکدیوم باهاش نوشته شده) هستند که برنامه رو حجیم کردند.
البته به یاد داشته باشید که با یک بار دانلود شدن ویجت، دیگه نیازی نیست برای هر برنامهای که با اون ویجت نوشته شده مجددا دانلودش کنید، واضحتر بگم:
برای مثلا من برنامهٔ گیمپ رو که ظاهرش با GTK نوشته شده رو با حجم ۸۰۰ مگابایت دانلود میکنم و بر فرض مثال ۷۰۰ مگابایت از کلِ حجم مربوط به ویجت GTK هست و خود گیمپ تنها ۱۰۰ مگابایت حجم داره.
اما از این پس چون از قبل ویجت GTK رو تو بستههای فلتپک دارم، میتونم هر برنامهای که با GTK نوشته شده رو بدون نیاز به دانلود مجدد ویجتش نصب کنم، درواقع ما یکبار ویجت رو دانلود میکنیم.