سلام
من میخواهم از کل سیستم و برنامه هایی که نصبه یه نسخه بک آپ تهیه کنم تا اگه بعدا خواستم لینوکس حذف کنم و دوباره نصب کنم مجبور نشم همه ی برنامه ها رو از اول نصب کنم
از این دستور استفاده کنم
sudo mkisofs -o name.iso /home
اما یه فایل فقط با حجم 180 مگابایت ایجاد شد پس این نمیتونه باشه درسته؟
در ضمن از کوبونتو استفاده میکنم
چه جوری هست؟
میتونید از fsarchiver که بالا معرفی کردند، استفاده کنید. میتونید فایلهای پشتیبانی رو فشرده کنید تا حجم کمتری بگیند.
یه گزینه دیگه، tar هست. میتونید موقع ایجاد فایل tar، بگید که فشردهسازی هم انجام بده.
squashfs هم یه گزینه هست ولی نسبت به بالاییها، کمی محدودتره.
با dd هم میشه اینکار رو کرد ولی زیاد کار باهاش راحت نیست.
اینکه پشتیبان رو در قالب iso ذخیره کنید، فکر زیاد مناسبی نیست. iso محدودیتهای مختلفی داره.
برای پشتیبان گیری ترجیحا از یه توزیع زنده استفاده کنید.
میتونید با timeshift، روی یه پارتیشن دیگه پشتیبان گیری رو انجام بدید و بعد هم میتونید با همون تایم شیفت، پشتیبانها رو مدیریت کنید یا به حالت قبل برگردید. یه پارتیشن دیگه حتما لازم نیست روی جایی باشه که پارتیشن مبدا قرار داره. میتونید پشتیبانها رو روی فلش بذارید، به شزطی که فلش جا داشته باشه.
نمیدونم برای استفاده از timeshift لازم باشه با یه توزیع زنده اینکار رو انجام بدید، ولی بعید میدونم.
اگه از btrfs lvm یا zfs استفاده میکنید، کارتون خیلی راحتتره چون اینها خودشون قابلیت snapshot دارند که میتونه پشتیبانگیری رو خیلی راحتتره کنه.
در صورتی که میخواهید فقط فایلها رو بدون کار خاصی بفرستید به یه جای دیگه، استفاده از rsync سادهترین راه هست. ولی الزاما برای همه شرایط بهترین راه نیست.