ممنون
مثل ویندوز پسوندش vhd.* یا vhdx.* نیست؟
طوری باشه که تو ویندوز هم بشه mount کرد
تو ویندوز vhdx طوری هست که میزان فضایی که اشغال میکنه بستگی به میزان اطلاعات داخش داره .
الان vhdx و vhd دارم میخوام تو اوبنتو مانت کنم.
به پسوند کاری نداشته باشید. پسوند جز اسم هست و خیلی راحت میشه تغییرش داد. توی گنو/لینوکس، نوع فایل با توجه به اطلاعات داخلش تشخیص داده میشه.
اگه منظورتون از پسوند، اینه که یه فایل vhdx یا vhd تولید میشه، بدونید اینجوری نیست.
اگه img رو به صورت خام ایجاد کنید، تمام حجمی که مشخص کردید رو اشغال میکنه. اینجوری نیست که فقط برای چیزی که استفاده شده، حجم بگیره.
برای اینکه بخواهید فقط به اندازه اطلاعات ذخیره شده جا بگیره، باید از قالببندیهایی (فرمت) مثل vhdx ،qcow2 ،vdi و ... استفاده کنید.
اینکه میخواهید فایل vhdx یا vhd رو توی اوبونتو سوار کنید، واضح نیست. میخواهید از اونها توی ماشینمجازی استفاده کنید؟ یا اینکه مستقیم توسط همین اوبونتو، به اطلاعاتش دسترسی پیدا کنید؟
من vmdk ویم ویر رو نتونستم توی ویرچوال باکس بیارم بوت نشد صفحه سیاه میاورد
خب مشخصه چرا نشده. vmdk مال vmware هست و ویرچوال باکس نمیتونه اون رو بخونه.
قالببندی که ویرچوالباکس برای دیسکها استفاده میکنه، vdi هست. فکر کنم از فرمت خام (raw) هم پشتیبانی میکنه.
با استفاده از ابزار qemu-img میتونید دیسکهای مجازی با قالببندیهای متفاوت رو به هم تبدیل کنید. مثلا vmdk رو به vdi
ابزار بالا همراه بسته qemu-utils قرار داره. میتونید اینجوری نصبش کنید.
sudo apt install qemu-utils
چندین ابزار دیگه هم همراه بسته بالا هستند.
اینجوری میتونید با qemu-img، یه دیسک مجازی رو از یه قالببندی به یه قالببندی دیگه تبدیل کنید.
qemu-img convert -f source-format -O output-format source-file output-file
به جای source-file، قالببندی فایل مبدا رو قرار بدید. به جای output-format، قالببندی خروجی رو.
به جای source-file، مسیر به فایل مبدا و به جای output-file، مسیر به فایل خروجی رو قرار بدید.
مثلا فرض کنید شما یه فایل vmdk دارید و میخواهید اون رو به vdi تبدیل کنید. فرض کنید اسم فایل اول، virtual-disk.vmdk هست و توی دایرکتوری هوم شما قرار داره. میخواهید فایل خروجی رو توی دایرکتوری Downloads توی هوم خودتون و با اسم converted-virtual-disk.vdi ذخیره کنید.
در این حالت، اینجوری باید از دستور استفاده کنید.
qemu-img convert -f vmdk -O vdi ~/virtual-disk.vmdk ~/Downloads/converted-virtual-disk.vdi
اون پسوندهای vmdk. و vdi. مهم نیستند. فقط برای فهم قرار دادم. لازم نیست اسم فایل، حتما اونها رو داشته باشه.
اگه نمیدونید قالببندی فایل مبدا چی هست، خروجی دستور qemu-img info filename میتونه به شما کمک کنه. همینطور خروجی دستور file filename هم میتونه کمک کننده باشه. به جای filename، باید اسم فایل مورد نظر رو بذارید. دستور file میتونه نوع یه فایل رو مشخص کنه.
این ابزار از قالببندیهای متفاوتی پشتیبانی میکنه. در مورد vhd و vhdx، نمیدونم پشتیبانی میشن یا نه. خودتون امتحان کنید.