این گزینه چطور هست؟ دوستان تایید کنن میخرم
https://www.technolife.ir/product-3890/%D9%84%D9%BE%E2%80%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%BE-14-%D8%A7%DB%8C%D9%86%DA%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%88%D8%B3-%D9%85%D8%AF%D9%84-vivobook-flip-14-tm420ua-ec028-
من یه جستوجو کردم و نتیجه این شد که انگار بدون مشکل با گنو/لینوکس کار میکنه. به نظر میاد این لپتاپ میتونه بچرخه و ففط از صفحه لمسی اون استفاده بشه. یه مشکلی هست که این چرخش شناسایی نمیشه، اما انگار توی کرنل 5.11 و به بالا، این مشکل حل شده و این چرخش بدون مشکل شناسایی میشه.
با این چیزها، rhel و توزیعهای مبتنی بر اون نمیتونه گزینه مناسبی باشه، هر چند اونها تقریبا گزینه مناسبی برای لپتاپ و کامپیوتر شخصی نیستند. دلیلش اینه که برنامههای اونها نسبتا قدیمیه و بیشتر برای سرور مناسب هستند تا پایدار کافی داشته باشند.
دبیان پایدار (فعلا نسخه ۱۱) از کرنل 5.10 استفاده میکنه، اما کرنل 5.14 توی مخازن backport هست و میشه با فعال کردن اون مخازن و نصب کرنل جدیدتر، این قابلیت رو راه انداخت.
منظورتون رو دقیق از این صحبت متوجه نشدم:
به نظر میاد این لپتاپ میتونه بچرخه و ففط از صفحه لمسی اون استفاده بشه
اگه عکسهایی که توی همون لینکی که معرفی کردید رو بررسی کنید، میبینید که صفحه نمایش این لپتاپ میتونه بچرخه تا کاربر فقط از طریق صفحه نمایش لمسی با دستگاه کار کنه. این حالت یه اسمی داره، درست یادم نیست، فکر کنم tablet mode باشه. توی این شرایط معمولا وقتی میخواهید چیزی تایپ کنید، یه صفحه کلید مجازی نمایش داده میشه، شبیه وقتی که توی موبایل، سعی میکنید چیزی تایپ کنید. یه چنتا چیز دیگه هم تغییر میکنند تا استفاده از دستگاه توی این حالت راحتتر بشه.
مشکلی که وجود داره این هست که در موزد این لپتاپ، کرنل لینوکس متوجه تغییر نمیشه و در نتیجه برنامهها هم متوجه این چرخش نمیشن و به شیوه قبلی کار میکنند. در نتیجه کار با دستگاه توی این حالت، یکم سختتر میشه.
مشکل بالا، توی کرنل نسخه 5.11 حل شده. در نتیجه اگه کرنل شما، نسخه 5.11 یا بالاتر باشه، چرخش صفحه نمایش توی این لپتاپ رو تشخیص میده و به برنامهها اعلام میکنه. (اینکه رفتار برنامهها تغییر کنه یا نه، دیگه کرنل مربوط نیست)
با توجه به چیزهای بالا، باید توزیعی نصب کنید که کرنل 5.11 یا بالاتر داشته باشه. میتونید خودتون روی توزیع قدیمی، کرنل جدید رو کامپایل و نصب کنید اما بهتره از کرنل خود مخازن استفاده بشه.
از بین توزیعها، اوبونتو 20.04 مناسب نیست چون از کرنل 5.08 استفاده میکنه. rhel و توزیعهای مبتنی بر اون مثل alma linux یا rocky linux هم مناسب نیستند چون اونها از کرنل 5.04 استفاده میکنند.
در مورد opensuse، چیزی نمیدونم.
دبیان شاخه پایدار (فعلا نسخه ۱۱) هم شاید مناسب نباشه چون از کرنل 5.10 استفاده میکنه. البته دبیان، مخازن backport داره. توی این مخازن، نسخه جدید برنامهها برای شاخه پایدار قرار گرفتند. این برنامهها نسبت به برنامههایی که داخل مخزن اصلی شاخه پایدار هستند، کمتر امتحان شدند ولی من تا حالا مشکلی با اونها نداشتم. توی این مخازن، کرنل 5.14 (احتمالا بزودی بروزرسانی میشه) وجود داره.
با توجه به اینها، اوبونتو 21.10 یا جدیدتر مناسب هست، دبیان ۱۱ میتونه مناسب باشه، توزیعهای غلتان مثل آرچ یا مانجارو یا جنتو یا void linux هم مناسب هستند چون معمولا اونها نسخههای آخر کرنل رو دارند.
البته حواستون باشه معمولا توزیعهای غلتان، آخرین نسخه lts کرنل رو هم توی مخازنشون دارند.
آخرین نسخه lts کرنل، 5.10 هست. پس اگه میخواهید مانجارو یا چیز دیگهای نصب کنید، نسخه lts فعلی، نمیتونه چرخش صفحه رو تشخیص بده.