انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: خرید لپ تاپ با بودجه مشخص  (دفعات بازدید: 4228 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
پاسخ : خرید لپ تاپ با بودجه مشخص
« پاسخ #45 : 29 بهمن 1400، 04:33 ب‌ظ »
جان ؟
دوستان چرا ازیت میکنیدش
زبان میخوای چیکار من وقتی شروع کردم نمیدونستم پرینت یعنی چی  :-X شروع کن مهم نیست
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #46 : 29 بهمن 1400، 04:38 ب‌ظ »
جان ؟
دوستان چرا ازیت میکنیدش
زبان میخوای چیکار من وقتی شروع کردم نمیدونستم پرینت یعنی چی  :-X شروع کن مهم نیست
چرا مهم نباشه. شروع کردن الکی که نمیشه.
باید این شروع کردن نتیجه ای داشته باشه بالاخره.
بخاطر همینه که بعد ۱ سال هنوز نمی تونم یک برنامه ساده بنویسم.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین ubuntu00

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
« پاسخ #47 : 29 بهمن 1400، 05:22 ب‌ظ »
ببخشید ولی جزو قوانین انجمن این است که پیرامون موضوع، بحث شود.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #48 : 29 بهمن 1400، 09:12 ب‌ظ »
این گزینه چطور هست؟ دوستان تایید کنن میخرم
نقل‌قول
https://www.technolife.ir/product-3890/%D9%84%D9%BE%E2%80%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%BE-14-%D8%A7%DB%8C%D9%86%DA%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%88%D8%B3-%D9%85%D8%AF%D9%84-vivobook-flip-14-tm420ua-ec028-

من یه جست‌و‌جو کردم و نتیجه این شد که انگار بدون مشکل با گنو/لینوکس کار می‌کنه. به نظر میاد این لپ‌تاپ می‌تونه بچرخه و ففط از صفحه لمسی اون استفاده بشه. یه مشکلی هست که این چرخش شناسایی نمیشه، اما انگار توی کرنل 5.11 و به بالا، این مشکل حل شده و این چرخش بدون مشکل شناسایی میشه.
با این چیز‌ها، rhel و توزیع‌های مبتنی بر اون نمی‌تونه گزینه مناسبی باشه، هر چند اونها تقریبا گزینه مناسبی برای لپ‌تاپ و کامپیوتر شخصی نیستند. دلیلش اینه که برنامه‌های اونها نسبتا قدیمیه و بیشتر برای سرور مناسب هستند تا پایدار کافی داشته باشند.
دبیان پایدار (فعلا نسخه ۱۱) از کرنل 5.10 استفاده می‌کنه، اما کرنل 5.14 توی مخازن backport هست و میشه با فعال کردن اون مخازن و نصب کرنل جدید‌تر، این قابلیت رو راه انداخت.
منظورتون رو دقیق از این صحبت متوجه نشدم:
نقل‌قول
به نظر میاد این لپ‌تاپ می‌تونه بچرخه و ففط از صفحه لمسی اون استفاده بشه
اگه عکس‌هایی که توی همون لینکی که معرفی کردید رو بررسی کنید، می‌بینید که صفحه نمایش این لپ‌تاپ می‌تونه بچرخه تا کاربر فقط از طریق صفحه نمایش لمسی با دستگاه کار کنه.  این حالت یه اسمی داره، درست یادم نیست، فکر کنم tablet mode باشه. توی این شرایط معمولا وقتی می‌خواهید چیزی تایپ کنید، یه صفحه کلید مجازی نمایش داده میشه، شبیه وقتی که توی موبایل، سعی می‌کنید چیزی تایپ کنید. یه چنتا چیز دیگه هم تغییر می‌کنند تا استفاده از دستگاه توی این حالت راحت‌تر بشه.

مشکلی که وجود داره این هست که در موزد این لپ‌تاپ، کرنل لینوکس متوجه تغییر نمیشه و در نتیجه برنامه‌ها هم متوجه این چرخش نمیشن و به شیوه قبلی کار می‌کنند. در نتیجه کار با دستگاه توی این حالت، یکم سخت‌تر میشه.

مشکل بالا، توی کرنل نسخه 5.11 حل شده. در نتیجه اگه کرنل شما، نسخه 5.11 یا بالاتر باشه، چرخش صفحه نمایش توی این لپ‌تاپ رو تشخیص میده و به برنامه‌ها اعلام می‌کنه. (اینکه رفتار برنامه‌ها تغییر کنه یا نه، دیگه کرنل مربوط نیست)

با توجه به چیز‌های بالا، باید توزیعی نصب کنید که کرنل 5.11 یا بالاتر داشته باشه. می‌تونید خودتون روی توزیع قدیمی، کرنل جدید رو کامپایل و نصب کنید اما بهتره از کرنل خود مخازن استفاده بشه.

از بین توزیع‌ها، اوبونتو 20.04 مناسب نیست چون از کرنل 5.08 استفاده می‌کنه. rhel و توزیع‌های مبتنی بر اون مثل alma linux یا rocky linux هم مناسب نیستند چون اونها از کرنل 5.04 استفاده می‌کنند.
در مورد opensuse، چیزی نمی‌دونم.
دبیان شاخه پایدار (فعلا نسخه ۱۱) هم شاید مناسب نباشه چون از کرنل 5.10 استفاده می‌کنه. البته دبیان، مخازن backport داره. توی این مخازن، نسخه جدید برنامه‌ها برای شاخه پایدار قرار گرفتند. این برنامه‌ها نسبت به برنامه‌هایی که داخل مخزن اصلی شاخه پایدار هستند، کمتر امتحان شدند ولی من تا حالا مشکلی با اونها نداشتم. توی این مخازن، کرنل 5.14 (احتمالا بزودی بروزرسانی میشه) وجود داره.

با توجه به اینها، اوبونتو 21.10 یا جدیدتر مناسب هست، دبیان ۱۱ می‌تونه مناسب باشه، توزیع‌های غلتان مثل آرچ یا مانجارو یا جنتو یا void linux هم مناسب هستند چون معمولا اونها نسخه‌های آخر کرنل رو دارند.
البته حواستون باشه معمولا توزیع‌های غلتان، آخرین نسخه lts کرنل رو هم توی مخازنشون دارند.
آخرین نسخه lts کرنل، 5.10 هست. پس اگه می‌خواهید مانجارو یا چیز دیگه‌ای نصب کنید، نسخه lts فعلی، نمی‌تونه چرخش صفحه رو تشخیص بده.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • برنامه نویس جاوااسکریپت عاشق کالی O-O
    • .
« پاسخ #49 : 29 بهمن 1400، 09:25 ب‌ظ »
سلام والا بنظر من لپتاپ نو نگیر برادرم لپتاپ core i7  دست دوم که قبلا دست یک خارجی بوده خرید 7 میلیون البته الانم به 9 میلیون همون فروشنه میگه میتونم بفروشمش
مشخصاتش : core i7 / ram 6 ddr3 / graphic 1 / hdd 500
سی پیوش Ii7-4600M 2.90GHz
اگر برنامه‌نویسها برای ساختن یک برنامه‌ی جدید و ابتکاری شایسته‌ی تشویق شدن باشن، اگر استفاده از نرم‌افزار رو محدود کنن، شایسته‌ی تنبیه‌شدن هستند.

-ریچارد استالمن

آفلاین ubuntu00

• Newbie
  • *
« پاسخ #50 : 29 بهمن 1400، 10:12 ب‌ظ »
تو دستم وام ازدواج هست. میخواستم باهاش لپ تاپ بخرم. جدا از بحث سازگاری سیستم عامل، زیبایی و عمر لپ تاپ برام مهمه. الان میگن مک بوک هایی که تولید شده و تو سخت افزارش یک انقلابی شده، نه تنها عمر دستگاه رو افزایش پیدا کرده بلکه سیستم عاملش رون تر از همیشه کار میکنه. یکی از دوستان مک بوک پرو m1 رو توصیه میکنه که هزینش ۳۵ تومانه. با هزینش زیاد مشکلی ندارم. فقط میخوام جدا از کارایی، لپ تاپ برام عمر هم کنه. من خودم Asus k56 داشتم. یه بار باطریش خوابید، ۳ ۴ بار براش باطری از دیجی کالا خریدم باز باطری نگه نمیداشت، بعدش یواش یواش فن از کار افتاد و ... لپ تاپ هم فقط اتاق میموند و جایی نمی‌رفت که بگیم چیزیش شده باشه.

آفلاین sameet

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 901
  • وبمستری به سبک سامیت
« پاسخ #51 : 29 بهمن 1400، 10:19 ب‌ظ »
درود !
من خودم خیلی ساله کاربر hp هستم و فکر کنم خواهم بود .
لب تاب هایی خیلی قدرتمند و سرحال داره ...
ولی این لب تاب ها یک دردسری داره : اونم nvdia هستش  ](*,) که قابل حل شدنه
به نظر من شما یک سیستم عامل hp , 64 بیت تهیه کنید کارتون رو تا چند سال شایدم چندین سال پیش ببره .
مک بوک ها هم خیلی انقلاب عجیبی نیستن ها ! من ۲۰۱۵ رو دارم روش ارچ نصب کردم .
زیبایی مرتبط به سلیقه ی خودتون میشه !!! ( منظور : شما هر کانفیگی که مورد نظرتون بود رو میتونید انجام بدید ) شاید نظر من یا شما متفاوت باشه .
اگر که در اینده قرار هست که کاربر گنو لینوکس باشید به نظر من برای اینکه دردسر عجیبی نداشته باشید یک مک بوک 2015 یا 2016 تهیه کنید با امکانات مورد نظرتون روش لینوکس نصب کنید . ( البته روی تمامی مک هایی که از معماری M1 استفاده نمیکنند میتونید لینوکس نصب کنید ) و ( البته اگر از خرید لب تاب های hp صرف نظر کنید )
« آخرین ویرایش: 29 بهمن 1400، 10:21 ب‌ظ توسط sameet »
وبمستری به سبک سامیت

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #52 : 29 بهمن 1400، 11:24 ب‌ظ »
تو دستم وام ازدواج هست. میخواستم باهاش لپ تاپ بخرم. جدا از بحث سازگاری سیستم عامل، زیبایی و عمر لپ تاپ برام مهمه. الان میگن مک بوک هایی که تولید شده و تو سخت افزارش یک انقلابی شده، نه تنها عمر دستگاه رو افزایش پیدا کرده بلکه سیستم عاملش رون تر از همیشه کار میکنه. یکی از دوستان مک بوک پرو m1 رو توصیه میکنه که هزینش ۳۵ تومانه. با هزینش زیاد مشکلی ندارم. فقط میخوام جدا از کارایی، لپ تاپ برام عمر هم کنه. من خودم Asus k56 داشتم. یه بار باطریش خوابید، ۳ ۴ بار براش باطری از دیجی کالا خریدم باز باطری نگه نمیداشت، بعدش یواش یواش فن از کار افتاد و ... لپ تاپ هم فقط اتاق میموند و جایی نمی‌رفت که بگیم چیزیش شده باشه.
معماری m1 ها arm هست. هنوز همه برنامه‌ها برای معماری arm وجود ندارند. اگه اپل با معماری arm بگیرید و بخواهید از اکوسیستم اپل خارج بشید، شاید به کمبود نرم‌افزار بر بخورید. البته این کمبود باید توی سریع بهبود پیدا کنه چون توجه به معماری arm بیشتر شده و با افزایش سخت‌افزار‌های مبتنی بر arm، توسعه دهنده‌ها هم بیشتر به این معماری توجه می‌کنند.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین ubuntu00

• Newbie
  • *
« پاسخ #53 : 30 بهمن 1400، 11:24 ق‌ظ »
معماری m1 ها arm هست. هنوز همه برنامه‌ها برای معماری arm وجود ندارند. اگه اپل با معماری arm بگیرید و بخواهید از اکوسیستم اپل خارج بشید، شاید به کمبود نرم‌افزار بر بخورید. البته این کمبود باید توی سریع بهبود پیدا کنه چون توجه به معماری arm بیشتر شده و با افزایش سخت‌افزار‌های مبتنی بر arm، توسعه دهنده‌ها هم بیشتر به این معماری توجه می‌کنند.
ممنون از توضیحات. میخواستم ببینم این لپ تاپ با توجه به مشخصاتش ارزش خرید داره یا نه؟ بین اون مدل Asus و اپل که فرستادم کدوم رو پیشنهاد میدید؟ البته اینم در نظر بگیرید که اگر مک بوک رو خریدم روس سیستم عامل خودش میمونم و اینکه تنها میخوام از فتوشاپ و ویژوال استادیو استفاده کنم و فکر می‌کنم برای مک بوک این برنامه ها در دسترس هست

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #54 : 30 بهمن 1400، 12:03 ب‌ظ »
هیچ‌کدوم واقعاً. هر دو تا از بدترین لپ‌تاپ‌ها از نظر سازگاری با لینوکس هستن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #55 : 30 بهمن 1400، 12:18 ب‌ظ »
البته وی اس کد برای گنو هم در دسترسه ولی اصلا استفاده از اون پیشنهاد نمیشه بهتره از ویم یا حد اقل از نسخه ازاد وی اس کد به نام وی اس کدیوم استفاده کنید
با فوتپشاپ چه کاری انجام میدید ؟
بهتون گیمپ رو پیشنهاد می دهم
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین sameet

• Hero Member
  • *
  • وبمستری به سبک سامیت
« پاسخ #56 : 30 بهمن 1400، 12:39 ب‌ظ »
هیچ‌کدوم واقعاً. هر دو تا از بدترین لپ‌تاپ‌ها از نظر سازگاری با لینوکس هستن.
اقای بهزادی من واقعا هیچ مشکلی در استفاده از مک ندارم ( گرافیک و ... ) میشه بفرمایید که از چه نظر سازگاری خوبی با لینوکس ندارند ؟ ( من خودم تجربه ی خوبی داشتم )
وبمستری به سبک سامیت

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #57 : 30 بهمن 1400، 12:45 ب‌ظ »
ممنون از توضیحات. میخواستم ببینم این لپ تاپ با توجه به مشخصاتش ارزش خرید داره یا نه؟ بین اون مدل Asus و اپل که فرستادم کدوم رو پیشنهاد میدید؟ البته اینم در نظر بگیرید که اگر مک بوک رو خریدم روس سیستم عامل خودش میمونم و اینکه تنها میخوام از فتوشاپ و ویژوال استادیو استفاده کنم و فکر می‌کنم برای مک بوک این برنامه ها در دسترس هست
اول اومدید گفتید لپتاپ می‌خواید با بودجه‌ی ۱۵ میلیون واسه برنامه‌نویسی و وبگردی.
بعد که گفتن asus سازگاری کمی داره یه دفعه لپتاپ ۲۵ میلیونی از همون asus انتخاب کردید و منتظر تأیید کاربران انجمن بودید که تهیه کنید.
حالا هم رسیدید به لپتاپ ۳۰ میلیونی m1 اپل که کمترین و بدترین سازگاری رو با لینوکس داره و می‌خواید روی سیستم‌عامل خودش بمونید و فتوشاپ هم نصب کنید روش.
دوستان هم هنوز دارن لپتاپ پیشنهاد میدن!
« آخرین ویرایش: 30 بهمن 1400، 12:49 ب‌ظ توسط آرمان اسماعیلی »
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #58 : 30 بهمن 1400، 12:56 ب‌ظ »
اقای بهزادی من واقعا هیچ مشکلی در استفاده از مک ندارم ( گرافیک و ... ) میشه بفرمایید که از چه نظر سازگاری خوبی با لینوکس ندارند ؟ ( من خودم تجربه ی خوبی داشتم )
روی مک‌های قبل از ۲۰۱۵ خوبه، روی ۲۰۱۵ به بعد،‌مشکل کارت صدا هست. m1ها هم که هنوز رسمی پشتیبانی نمی‌شه تو لینوکس.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین sameet

• Hero Member
  • *
  • وبمستری به سبک سامیت
« پاسخ #59 : 30 بهمن 1400، 02:45 ب‌ظ »
روی مک‌های قبل از ۲۰۱۵ خوبه، روی ۲۰۱۵ به بعد،‌مشکل کارت صدا هست. m1ها هم که هنوز رسمی پشتیبانی نمی‌شه تو لینوکس.
بله درسته m1 که کلا پشتیبانی نمیکنه از لینوکس . تازه از مک های ۲۰۱۶ به قبل دیگه اپدیت برای سیستم نمیاد . برای همین من گفتم این ها میتونه خوب باشه و پشتیبانی خوبی داره ...
وبمستری به سبک سامیت