انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کمک-توی نصب دبیان مشکل دارم ( حل شد )  (دفعات بازدید: 3696 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • برنامه نویس جاوااسکریپت عاشق کالی O-O
    • .
کمک-توی نصب دبیان مشکل دارم ( حل شد )
« : 28 بهمن 1400، 03:26 ب‌ظ »

سلام دوستان من یه هارد دیسک 500 گیگی دارم که خیلی اطلاعات توشه چهارتا پارتیشن داره میخوام بدون از دست رفتن اطلاعاتم دبیان رو روی یکی از این پارتیشن ها نصب کنم ولی نمیدونم تو این مرحله از بین چهارتا گزینه کدومو انتخاب کنم :(!
« آخرین ویرایش: 02 اسفند 1400، 06:54 ب‌ظ توسط mahdisam »
اگر برنامه‌نویسها برای ساختن یک برنامه‌ی جدید و ابتکاری شایسته‌ی تشویق شدن باشن، اگر استفاده از نرم‌افزار رو محدود کنن، شایسته‌ی تنبیه‌شدن هستند.

-ریچارد استالمن

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
پاسخ : کمک-توی نصب دبیان مشکل دارم
« پاسخ #1 : 28 بهمن 1400، 03:31 ب‌ظ »
اول از همه ورودتون به این انجمن رو تبریک میگم. برای شروع دبیان زیاد مناسب نیست. با اوبونتو یا منجارو شروع کنید. مینت هم خوبه.
اگر می خواهید نصب کنید بهتره نسخه لایوش رو بگیرید این فکر کنم netinstaller باشه.

برای پارتیشن بندی باید روی Manual بزنید تا بتونید دستی پارتیشن بندی کنید.
بعد یک اسکرین شات بگیرید تا در مورد پارتیشن بندی راهنماییتون کنیم.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #2 : 28 بهمن 1400، 04:16 ب‌ظ »
سلام
این iso رو از کجا دانلود کردید؟ وبسایت دبیان جواب دقیقی نیست، خیلی iso میشه اونجا پیدا کرد. یکم بیشتر توضیح بدید. حجمش چقدر بود؟
می‌خواهید توی حالت uefi نصب کنید یا legacy؟ می‌تونید legacy رو برابر bios در نظر بگیرید.
پارتیشن‌تیبل شما gpt هست؟ الان سیستم‌عامل دیگه‌ای روی کامپیوتر نصبه؟ مثل ویندوز
اولین باری هست که می‌خواهید یه سیستم‌عامل دیگه به غیر از ویندوز نصب کنید؟
گرافیک انویدیا دارید؟ وایفای و بلوتوث چی؟
می‌خواهید روی لپ‌تاپ نصب کنید یا چیز دیگه؟
به سوالات بالا جواب بدید تا بشه بهتر راهنمایی کرد.

به نظرم اگه می‌خواهید دبیان رو نصب کنید و بار اول هست، یه مقدار در مورد iso های دبیان اطلاعات بدست بیارید. دبیان iso های مختلفی داره تا کاربر انتخاب‌های بیشتری داشته باشه. اگه از طریق iso هایی که یه محیط گرافیکی بهتری در اختیار شما قرار میدند، دبیان رو نصب کنید، بهتره. توی اونجا، یه نصب‌کننده بهتر هست که کار باهاش راحت‌تره.
اینجا یه سری توضیحات در مورد نصب دبیان و بعضی از iso های اون وجود داره.

به طور خلاصه از بین گزینه‌هایی که توی اون صفحه می‌بینید، باید آخری رو انتخاب کنید تا به صورت دستی پارتیشن‌بندی رو انجام بدید.
هر ۳ تای اولی، دیسک رو پاک می‌کنند.  اما با هم فرق دارند. اولی فقط دیسک رو پاک می‌کنه، چنتا پارتیشن میسازه و سیستم رو نصب می‌کنه. دومی دیسک رو پاک می‌کنه و از lvm استفاده می‌کنه تا انعطاف بیشتری داشته باشید. سومی هم شبیه دومی هست با این تفاوت که اطلاعات رو هم رمزنگاری می‌کنه.
« آخرین ویرایش: 28 بهمن 1400، 05:06 ب‌ظ توسط Dragon- »
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #3 : 28 بهمن 1400، 04:51 ب‌ظ »
دبیان برای تازکار یکم پیچیدس ! پیشنهاد میکنم از اوبونتو استفاده کنید : )
آرچ و گنوم!

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #4 : 28 بهمن 1400، 05:37 ب‌ظ »
خیر دبیان پیچیده نیست این نصابش زشته
سلام بهتر بود زبان رو اول روی فارسی میزاشتید که راحت باشید
دبیان لایو بهتره و نصبش هم سادست
اخری یعنی دستی که بعد خودتون پارتیشن بندی کنید
پیشنهاد می کنم با یک اموزش تصویر دار کامل پیش برید
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #5 : 28 بهمن 1400، 06:12 ب‌ظ »
سلام دوستان این نسخه ی 32 بیتی دبیان در حالت نصب گرافیکی هست من توی اینترنت آموزشاشو دیدم من از قبل پارتیشن دارم و فک کنم اگه با manual پارتیشن بندی دستی کنم کل اطلاعتم پاک میشه چون تنظیم دستی میگه از اول پارتیشن بندی کن اکه منم از اول پارتیشن بندی کنم که کلا اطلاعات پاک میشه.
دلیل رفتن به دبیان 32 بیت بودنشه کامپیوترم 64 نمیکشه
اگر برنامه‌نویسها برای ساختن یک برنامه‌ی جدید و ابتکاری شایسته‌ی تشویق شدن باشن، اگر استفاده از نرم‌افزار رو محدود کنن، شایسته‌ی تنبیه‌شدن هستند.

-ریچارد استالمن

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #6 : 28 بهمن 1400، 06:17 ب‌ظ »
 Mehr32
سلام بله میدونم لایوش خیلی هم راحته بدون دردسر اجرا میشه ولی من نمیخوام روی ماشین مجازی نصب کنم یا لایو باشه کلا میخوام بجای ویندوز نصب کنم قبلا با دبیان های بر پایه لایو کار کردم و بنظرم راحت تر از توزیع های دیگه هستن.
من الان 4 تا درایو یا همون پارتیشن از اول روی هاردم ایجاد کردم با نام ها  c  d  e  f من روی درایو های d  e  f خیلی فایل از 10 سال تا به حال دارم کامپیوتر دیگه ای هم ندارم روش نصب کنم امتحان کنم میخواستم مثل ویندوز روی درایو یا همون پارتیشن  c نصب کنم و اطلاعاتم توی درایو های دیگه از بین نره. ;D

-ریچارد استالمن

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #7 : 28 بهمن 1400، 06:20 ب‌ظ »
آفلاین Dragon-
آهان ایول دمتون گرم فهمیدم چی شد \\:D/ \\:D/

-ریچارد استالمن

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #8 : 28 بهمن 1400، 06:23 ب‌ظ »
سلام دوستان این نسخه ی 32 بیتی دبیان در حالت نصب گرافیکی هست من توی اینترنت آموزشاشو دیدم من از قبل پارتیشن دارم و فک کنم اگه با manual پارتیشن بندی دستی کنم کل اطلاعتم پاک میشه چون تنظیم دستی میگه از اول پارتیشن بندی کن اکه منم از اول پارتیشن بندی کنم که کلا اطلاعات پاک میشه.
۶۴ نمیکشه یا نیست؟ اگه ۶۴ هست و میخوای بخاطر کم مصرف بودن ۳۲ نصب کنی بنظر من نکن و همون ۶۴ بزن مثلا ویندوز نیست دبیان و سنگین نیست.
نه پاک نمیشه، بعد باید چندتا پارتیشن برای دبیان ایجاد کنی و بزنی روی اون نصب شه با ویندوز کاری نداره، بهتره عکس بدی راحت تر بشه کمک کرد، و قبلش بهتره فضا جدا کنی و کنار بزاری برای نصب دبیان
پ‌ن:‌دیدم ارسالی جدید دادی، بهتره گنو لینوکس با ویندوز قاطی نکنی!

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #9 : 28 بهمن 1400، 07:35 ب‌ظ »
Mehr32
سلام بله میدونم لایوش خیلی هم راحته بدون دردسر اجرا میشه ولی من نمیخوام روی ماشین مجازی نصب کنم یا لایو باشه کلا میخوام بجای ویندوز نصب کنم قبلا با دبیان های بر پایه لایو کار کردم و بنظرم راحت تر از توزیع های دیگه هستن.
من الان 4 تا درایو یا همون پارتیشن از اول روی هاردم ایجاد کردم با نام ها  c  d  e  f من روی درایو های d  e  f خیلی فایل از 10 سال تا به حال دارم کامپیوتر دیگه ای هم ندارم روش نصب کنم امتحان کنم میخواستم مثل ویندوز روی درایو یا همون پارتیشن  c نصب کنم و اطلاعاتم توی درایو های دیگه از بین نره. ;D
فقط اینکه اینجا درایو C و D و... نداریم. پارتیشن ها بر اساس زمانی که ساخته می شوند بهشون یک اسم نسبت داده میشه مثلا اگه شما یک هارد داشته باشین اون رو sda می بینید که پارتیشن های اون sda1, sda2, sda3 و... هستن، حالا اگه شما پارتیشن های دبیان رو هر کدوم قرار بدید اون پارتیشن فرمت میشه (در مورد root و swap اینجوری هست بقیه رو نمی دونم) نباید برای بقیه مشکلی پیش بیاد فقط دقت کنین که کدومش اطلاعات مهمی داره
متنفر از گنو و FSF

آفلاین دکتر کاظمی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • Manjaro+Cinnamon
« پاسخ #10 : 28 بهمن 1400، 07:43 ب‌ظ »
سلام همان پارتیشن c  را که اینجا احتمالا sda1 هست حذف کنید و یک روت از آن جدا کنید یک سواپ و یک home اگر پارتیشنhome را درست نکنید اطلاعات آن روی پارتیشن روت در پوشه home کپی می شوند

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #11 : 28 بهمن 1400، 07:52 ب‌ظ »
آفلاین Dragon-
آهان ایول دمتون گرم فهمیدم چی شد \\:D/ \\:D/
دقیقا چی رو فهمیدید؟ به سولااتی که پرسیده شده بود، جواب ندادید.
این iso رو از کجا دانلود کردید؟ وبسایت دبیان جواب دقیقی نیست، خیلی iso میشه اونجا پیدا کرد. یکم بیشتر توضیح بدید. حجمش چقدر بود؟
می‌خواهید توی حالت uefi نصب کنید یا legacy؟ می‌تونید legacy رو برابر bios در نظر بگیرید.
پارتیشن‌تیبل شما gpt هست؟ الان سیستم‌عامل دیگه‌ای روی کامپیوتر نصبه؟ مثل ویندوز
اولین باری هست که می‌خواهید یه سیستم‌عامل دیگه به غیر از ویندوز نصب کنید؟
گرافیک انویدیا دارید؟ وایفای و بلوتوث چی؟
می‌خواهید روی لپ‌تاپ نصب کنید یا چیز دیگه؟
به سوالات بالا جواب بدید تا بشه بهتر راهنمایی کرد.

وقتی می‌خواهید به یه ارسال خاص واکنش نشون بدید، می‌تونید از قابلیت نقل‌قول استفاده کنید. موقعی که دارید ارسال‌ها رو می‌خونید، سمت چپ، بالای اونها، یه دکمه نقل‌قول هست. می‌تونید با انتخاب اون، یه نقل‌قول از ارسال مورد نظر داشته باشید.
این متن‌هایی که توی یه کادر بنفش می‌بینید، نقل‌قول هستند.

آفلاین mahdisam

• Newbie
  • *
    • .
« پاسخ #12 : 28 بهمن 1400، 08:15 ب‌ظ »
۶۴ نمیکشه یا نیست؟ اگه ۶۴ هست و میخوای بخاطر کم مصرف بودن ۳۲ نصب کنی بنظر من نکن و همون ۶۴ بزن مثلا ویندوز نیست دبیان و سنگین نیست.
نه پاک نمیشه، بعد باید چندتا پارتیشن برای دبیان ایجاد کنی و بزنی روی اون نصب شه با ویندوز کاری نداره، بهتره عکس بدی راحت تر بشه کمک کرد، و قبلش بهتره فضا جدا کنی و کنار بزاری برای نصب دبیان
پ‌ن:‌دیدم ارسالی جدید دادی، بهتره گنو لینوکس با ویندوز قاطی نکنی!
اوکیه دابش دمت گرم :)

-ریچارد استالمن

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #13 : 28 بهمن 1400، 08:23 ب‌ظ »
لطفا کلمه‌ها رو درست بنویسید. از نوشتن 'ن' به جای 'نه'، گذاشتن 'ع' به جای 'ه' مثلا اینجوری:  'ندارع' یا چیز‌های دیگه پرهیز کنید. اینطوری خوندن اونها راحت‌تره و زود‌تر به جواب می‌رسید.  :)

آفلاین #unknown#

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 441
« پاسخ #14 : 28 بهمن 1400، 08:34 ب‌ظ »
نصب گنو برای مبتدی ها از جمله خودم در شرایطی که اطلاعات زیادی روی هارده کار خطرناکیه و ممکنه منجر به پاک شدن اونها بشه
پیشنهادم اینه که اطلاعات رو بریزین توی حافظه دیگه و هر کاری خاستین با هارد بکنین .