من زیاد از موس استفاده میکنم. کلیک وسط موس (wheel mouse) هم استفادههای کاربردی و زیادی داره. مثل:
باز کردن تب جدید و بستن تبهای باز در مرورگر یا مدیر پرونده (nautilus و dolphin و thunar و...).
بستن برنامهی باز با کلیک روی آیکونش داخل داک و نوار وظیفه، یا minimize کردن پنجره با کلیک روی نوار عنوان.
قابلیت Autoscroll در مرورگرها.
گرفتن و جابجا کردن عکس در مثلاً gimp یا صفحهای از یک pdf.
paste کردن متن هایلایت (select ، انتخاب) شده.
و... (بقیهش رو شما بگید)
حالا ممکنه کلیک وسط موس شما خراب شده باشه. یا مثل موس خودم، کلیکش سفت و صداش زیاد و تومخی باشه (در حالی که دو تا کلیک چپ و راستش نرم و کمصدا هستن)!
یا اصلاً هیچ مشکلی هم که نباشه. فقط همین که بتونید بدون جابجا کردن انگشتتون از روی دو تا کلید چپ و راست، در همون حالت طبیعی انگشتان روی موس، عملکرد کلیک وسط رو شبیهسازی کنید، اتفاق جالب و بهینهای نیست؟! 😆
باید بگم حتی برای چنین مورد جزئی و کوچیکی هم راهکاری وجود داره! به این صورت که میتونید با کلیک کردن همزمان دو تا کلید چپ و راست موس، کلیک وسط رو شبیهسازی کنید.
چطوری؟ به سادگی! ابزار dconf رو باز کنید (اگه نداریدش پیشنهاد میکنم کلاً نصب داشته باشیدش چون خیلی کاربردیه) و داخلش سرچ کنید emulation و دنبال این تنظیم بگردید:
بازش کنید و تیک use default value رو غیرفعال کنید و custom value رو تنظیم کنید true:
از این به بعد با کلیک همزمان چپ و راست موس، کلیک وسط شبیهسازی میشه. هر بار از این قابلیت استفاده میکنید، یادی کنید از تمام اون آدمهایی که بیمزد و منت چنین سیستمعامل قدرتمند و باحالی درست کردهن.
با دستور gsettings از طریق ترمینال هم میشه مقدار dconf رو داد.
gsettings set org.gnome.desktop.peripherals.mouse middle-click-emulation true