انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: آیا نرم افزار های آزاد همان چیزی هستند که ادعا می‌کنند؟  (دفعات بازدید: 3586 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
حرف جالبیه
این یعنی احتمال اینکه ابونتو هم زیر آبی بره هست ، چون کی میاد تک تک برنامه های اون رو چک کنه ؟
پس یا باید به ابونتو اعتماد کرد یا رفت یه توزیع دیگه .
بعیده یه نفر تمام اون کد‌ها رو بررسی کرده باشه. ولی افراد مختلف قسمت‌های مختلف رو بررسی می‌کنند و چیزی نمی‌تونه برای مدت زیادی مخفی بمونه.
اوبونتو یه توزیعه که از نرم‌افزار‌های مختلفی استفاده می‌کنه. اون نرم‌افزار‌ها توسععه‌دهنده‌های مختلفی دارند که هر کدوم قسمتی یا تمام نرم‌افزار رو بررسی می‌کنه. پس یا توسعه دهنده‌ها می‌دونند چیزی وجود داره ولی حرفی نمی‌زنند که با توجه به تعداد و تفاوت اونها، فکر نکنم ممکن باشه، یا اینکه هر بار چیزی پیدا بشه، اون رو مشخص و حل می‌کنند.
فکر کنم منظورم رو درست متوجه نشدید.
فرض کنید من یک توزیع می‌سازم (نرم افزار، توزیع هرچیزی)، کد هاش رو هم مثلاً می‌گذارم توی گیت‌هاب.
بعد یک لینک دانلود می‌زارم برای نسخه از قبل کامپایل شده.
اون وقت مردم چجوری به اون نسخه کامپایل شده اعتماد می‌کنن؟ اصلأ شاید اونی که کامپایل کردم یک تغییراتی توش داده باشم و همونی نباشه که کد هاش رو گذاشتم.
توسعه دهنده ها که برنامه کامپایل شده رو نمی‌تونن بررسی کنن که، کد های اون برنامه رو بررسی می‌کنن.
لطفاً نگید خب برید کامپایل کنید، چون هرکسی نمی‌تونه کامپایل کنه.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 890
    • Mastodon
حرف جالبیه
این یعنی احتمال اینکه ابونتو هم زیر آبی بره هست ، چون کی میاد تک تک برنامه های اون رو چک کنه ؟
پس یا باید به ابونتو اعتماد کرد یا رفت یه توزیع دیگه .
بعیده یه نفر تمام اون کد‌ها رو بررسی کرده باشه. ولی افراد مختلف قسمت‌های مختلف رو بررسی می‌کنند و چیزی نمی‌تونه برای مدت زیادی مخفی بمونه.
اوبونتو یه توزیعه که از نرم‌افزار‌های مختلفی استفاده می‌کنه. اون نرم‌افزار‌ها توسععه‌دهنده‌های مختلفی دارند که هر کدوم قسمتی یا تمام نرم‌افزار رو بررسی می‌کنه. پس یا توسعه دهنده‌ها می‌دونند چیزی وجود داره ولی حرفی نمی‌زنند که با توجه به تعداد و تفاوت اونها، فکر نکنم ممکن باشه، یا اینکه هر بار چیزی پیدا بشه، اون رو مشخص و حل می‌کنند.
فکر کنم منظورم رو درست متوجه نشدید.
فرض کنید من یک توزیع می‌سازم (نرم افزار، توزیع هرچیزی)، کد هاش رو هم مثلاً می‌گذارم توی گیت‌هاب.
اون وقت مردم چجوری به اون نسخه کامپایل شده اعتماد می‌کنن؟ اصلأ شاید اونی که کامپایل کردم یک تغییراتی توش داده باشم و همونی نباشه که کد هاش رو گذاشتم.
توسعه دهنده ها که برنامه کامپایل شده رو نمی‌تونن بررسی کنن که، کد های اون برنامه رو بررسی می‌کنن.
لطفاً نگید خب برید کامپایل کنید، چون هرکسی نمی‌تونه کامپایل کنه.
خوب در اون صورت میتونید از کسی بخواید که اون کدمنبع رو کامپایل کنه براتون و از خروجی یه هش بگیره و بعد میتونید نرم‌افزاری که در مخزن گیت بود رو دانلود کنید و از اون هم یه هش بگیرید و این دوتا هش رو باهم مقایشه کنید. اگر متفاوت بودن پس این نرم‌افزار اونی نیست که ادعا می‌کنه. هر چند فکر میکنم در این هش به سخت‌افزار شما، کامپایلر شما، و ... هم بستگی داشته باشه.
این پست رو فرستادم که تعداد ارسال‌هام زیاد بشه.

آنلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
اون وقت مردم چجوری به اون نسخه کامپایل شده اعتماد می‌کنن؟
لینکی که من دادم رو نگاه می‌کردید، جوابتون رو می‌گرفتید.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
اون وقت مردم چجوری به اون نسخه کامپایل شده اعتماد می‌کنن؟
لینکی که من دادم رو نگاه می‌کردید، جوابتون رو می‌گرفتید.
متأسفانه انگلیسی بلد نیستم  ;D
خداحافظ لینوکس!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
برای همینه که باید برنامه‌ها رو فقط از مخازن مورد اعتمادتون بگیرید. دبیان و اف‌دروید، سامانهٔ ساخت و توزیع خودکار دارن که می‌تونید برید ببینید چه‌طور کار می‌کنن. این تمین می‌ده که (با فرض اطمینان بهشون)، برنامه‌ها از روی همون کد ورودی ساخته شدن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
یعنی ممکنه موزیلا نسخه اسنپ فایرفاکس رو دستکاری کرده باشه؟
خداحافظ لینوکس!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
بله. امکانش هست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
یعنی ممکنه موزیلا نسخه اسنپ فایرفاکس رو دستکاری کرده باشه؟
ممکنه. ولی بعیده در پشتی یا اینجور چیز‌ها داخلش کار بذاره.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
چرا بعیده ؟

میگم ممکنه اینجوری که داره پیش میره ، یروز کلا از همه مخازن تمامی توزیع ها حذف شه و فقط از طریق اسنپ نصبش ممکن باشه ؟
« آخرین ویرایش: 21 فروردین 1401، 02:18 ب‌ظ توسط ㅤsudoㅤ »
آرچ و گنوم!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
میگم ممکنه اینجوری که داره پیش میره ، یروز کلا از همه مخازن تمامی توزیع ها حذف شه و فقط از طریق اسنپ نصبش ممکن باشه ؟
نه. چون نرم‌افزار آزاده و کد مبدأ رو باید بدن به همراه حق تغییرش. افراد خودشون می‌تونن برای توزیع دلخواهشون بسته‌بندیش کنن. کاری که تا الآن دبیان می‌کرد.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
نه. چون نرم‌افزار آزاده و کد مبدأ رو باید بدن به همراه حق تغییرش. افراد خودشون می‌تونن برای توزیع دلخواهشون بسته‌بندیش کنن. کاری که تا الآن دبیان می‌کرد.
تا الان؟ یعنی قبلا این کارو می‌کردن الان دیگه نمی‌کنن؟ الان فایرفاکس دبیان هم دست موزیلاست؟
خداحافظ لینوکس!

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
اخ چقد خنگم من ! حواسم به آزاد بودنش نبود ! 😅
آرچ و گنوم!

آفلاین mskf1383

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 407
تا الان؟ یعنی قبلا این کارو می‌کردن الان دیگه نمی‌کنن؟ الان فایرفاکس دبیان هم دست موزیلاست؟
چرا، هنوز هم همین کار رو می‌کنه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
الآن دیگه تغییر نمی‌دن فایرفاکس رو. موزیلا اون مواردی که برای دبیان مهم بود رو توی خود فایرفاکس اصلی پیاده کرده.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
اگر امکان در پشتی وجود داره، پس میشه گفت موزیلا هم مثل گوگل و شرکت های دیگست و همچین علیه السلام نیست.
۱. جز این مورد دیگه چه دلایلی وجود داره که موزیلا بخواد برنامش رو از مخازن حذف کنه؟
۲. اصلا تیم اوبونتو چرا باید فایرفاکس رو بسپارن به خود موزیلا؟ شاید پول گرفتن!
۳. اگر موزیلا دنبال جاسوسی از کاربرانشه پس چرا اصلاً مرورگر فایرفاکس رو آزاد منتشر کرده؟
۴. اگر روزی فایرفاکس نرم افزار انحصاری شد سراغ چه مرورگری می‌روید؟
خداحافظ لینوکس!